Marco Benfatto wint ook in Tour of China II
Marco Benfatto - foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2019 om 13:34

Marco Benfatto wint ook in Tour of China II

Op 7 september jongstleden won Marco Benfatto de openingsetappe van de Tour of China I. In de eerste rit van de Tour of China II trok de Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec wederom aan het langste eind.

Na de door Artem Ovechkin gewonnen proloog toog het peloton vandaag van Hewan over een afstand van 141,3 kilometer naar Jianghua. Op het parcours lag een helling, maar aangezien Andrea Guardini (Bardiani-CSF) er als eerste bovenkwam kunnen we concluderen dat het geen al te zwaar obstakel was.

Na de beklimming wist een groep van vijftien man zich van het peloton af te scheiden, maar in de laatste lokale omloop van 11,5 kilometer werden de voortvluchtigen weer tot de orde geroepen. De etappe eindigde in een massasprint en daarin haalde Benfatto het voor Youcef Reguigui (Terengganu) en Nicolas Marini (Tianyoude Hotel). Voor Benfatto betekende het in totaal al zijn zesde ritzege in de etappewedstrijd.

Artem Ovechkin blijft leider na de eerste etappe. Hij gaat met een voorsprong van zes seconden op Sindre Haugsvaer en Reguigui de rustdag in. De Chinese 2.1-koers duurt nog tot en met vrijdag 20 september.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 september 2019 18:57
leuke vaststelling, Benfatto 19 zeges en won nog nooit in Europa (als prof)
17 september 2019 20:21
Guardini (won toch wel en Giro-rit), Pacioni, Pelucchi, Marini,... Altijd fun om die mannen te volgen :D

Reacties zijn gesloten.