Marcel Meisen: “Dromen van Amstel Gold Race aan de zijde van Mathieu”

Marcel Meisen: “Dromen van Amstel Gold Race aan de zijde van Mathieu”

©Cor Vos

donderdag 14 februari 2019 om 14:45

Exact elf dagen geleden finishte hij achtste op het WK veldrijden in Bogense. Deze namiddag rijdt Marcel Meisen al de inleidende tijdrit van de Tour de la Provence. En eigenlijk droomt hij van een selectie voor de Amstel Gold Race. “Ik ben enorm gemotiveerd om tegen half april in topvorm te zijn”, aldus de 30-jarige Duitser.

Achtste, werd Marcel Meisen in Bogense. Daarmee was hij de enige renner uit de top tien van het elite-WK die niet uit België of Nederland komt.  “Een beetje een weerspiegeling van het seizoen”, vertelt Meisen aan WielerFlits. “Er zijn pakweg vijftien goede crossers op het WK: vijf Nederlanders en de acht Belgen, aangevuld met drie, vier anderen als ze hun dagje hebben: Boros, Bertolini, Orts en ikzelf. Neem daar straks Pidcock bij en we zijn rond, denk ik.”

Armoede in Duitsland
“Ook in eigen land is het armoe troef”, zucht Meisen. “Er zijn geen grote crossen meer. Een paar jaar geleden was er de Wereldbeker in Zeven, maar die is even snel weer afgevoerd als hij gekomen is. Ach, het is gewoon een klein wereldje in Duitsland. Weinig interesse, geen geld voor de cross. Kijk naar het WK, waar drie Duitse junioren zijn gestart. Er zijn nochtans een aantal eerstejaars die potentieel hebben, die volgend jaar – eenmaal tweedejaars – kans maken op een ereplaats. Waarom ze dit jaar niet wat ervaring laten opdoen? We hadden dit seizoen wel Tom Lindner. Iedereen ziet dat dat een steengoed veldrijder is. Als hij straks niet voor de weg kiest…”

Maar terug naar Meisen zelf. Het WK was zijn laatste veldrit van de voorbije winter. Nu Corendon-Circus ProContinentaal is geworden en een volwaardig wegprogramma rijdt, haakt hij graag zijn wagonnetje aan. Meisen is altijd al een voortreffelijk wegrenner geweest. Zo won hij ondermeer ritten in de Oberösterreichrundfahrt (2015), de Tour Alsace (2013), La Mi-Août Bretagne (2012), de Boucles de la Mayenne (2013), de Tour de Gironde (2015) en de Baltic Chain Tour (2013). Vandaag start hij in de Tour de la Provence.

Trainingswegen 
“Met ambitie? Ja, best wel”, is Meisen – in vloeiend Nederlands – eerlijk. “Al is het moeilijk inschatten want ik heb nog nooit met mijn ‘crossvorm’ op de weg gereden. Maar ik ben goed uit het veldritseizoen gekomen, dus geloof ik er wel in. Veel massasprints verwacht ik niet. Het zijn meestal lastige finales, waarin ik hoop aan te pikken bij de beteren. Met mijn eindsprint zitten er dan misschien wel een aantal mooie resultaten in. Anderzijds is het hier de bedoeling om kilometers te maken, om koersritme op te doen richting het tweede deel van het voorjaar. Ik zou namelijk graag Mathieu van der Poel bijstaan in een paar wedstrijden.”

Meisen verduidelijkt. “Na deze Tour de la Provence volgt een korte rustperiode. Daarna bouwen we snel weer op. Niet richting de kasseiklassiekers, maar richting wat daarna komt. Mijn droomklassieker is trouwens de Amstel Gold Race. Valkenburg ligt op amper dertig, veertig kilometer van Aken. Al mijn trainingswegen worden aangedaan. Ik zou er dolgraag Mathieu bijstaan. Maar ik moet natuurlijk wel geselecteerd worden. Daarvoor moet ik in topvorm zijn, dus ik heb nog veel werk op de plank. Maar de motivatie is er! Daar moeten ze bij de ploeg alvast niet aan twijfelen…”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Bummetje 14 februari 2019 om 15:40

Wist niet dat hij in het verleden al zoveel successen op de weg heeft gekend. Dan zou het toch wel moeten lukken om jezelf in de AGR ploeg te fietsen lijkt me, zeker als dat zijn enige grote seizoensdoel is.

jules van duffel 14 februari 2019 om 15:50

Vermits Corendon slechts 17 renners telt ( veldrijders inbegrepen ) is dromen van de AGR beslist toegelaten voor deze man uit Aken , nu de meeste Vlaamse renners van Corendon reeds het beste van hun kruit verschoten zullen hebben in de (Vlaamse) voorjaarskoersen . Goede helper voor Mathieu , doch in de eigenlijke finale van de AGR zal hij er niet meer bij zijn , zo valt te vrezen .

Baik-Baik 14 februari 2019 om 15:53

Leuk dat jullie een interview met hem hebben gedaan!

EddyB1958 14 februari 2019 om 17:51

De van der Poel ploeg is sterker dan velen denken. Maar dat Meisen nu al op de weg rijdt is wel verrassend. Ik had eerder Walsleben verwacht.

HSV 14 februari 2019 om 19:33

Dat ben ik met je eens Eddy. Die jongens zijn zo slecht nog niet. Kijk naar Jimmy Janssens, die was derde in Besseges en rijd nu weer tegen de toptien in de Provence, in een itt. Ik had hier trouwens Meisen ook niet verwacht. Wel Hansen.

Gebruikersnaam 14 februari 2019 om 18:10

Dat zijn wel heel bescheiden dromen. Lijkt wel alsof de AGR-selectie van Corendon halen even moeilijk is als de Ronde van Vlaanderen meerijden bij Quickstep of de Tour bij Sky.

thorsen 14 februari 2019 om 18:15

Toch mooi om te lezen dat ze allemaal gemotiveerd zijn om hun absolute kopman bij te staan. Met de gunfactor zit het dus wel goed binnen dat team

tverzetje 14 februari 2019 om 21:56

Deed hij mee aan het wk veldrijden? Wordt me door dit artikel bewust van dat ik alleen weet hoe de top 3 eruit zag.

EddyB1958 15 februari 2019 om 10:10

8 op 1:29 van Mathieu van der Poel.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone