Marcato verlaat Tirreno, onzekerheid over San Remo

zaterdag 9 maart 2013 om 12:15

marcato

foto: Sirotti

Marco Marcato is niet meer gestart in de vierde rit van Tirreno-Adriatico. De renner van Vacansoleil-DCM heeft dit voorseizoen bij momenten fysieke klachten. Volgens Marcato zelf zou hij deze pijntjes overgehouden hebben aan zijn val in de Ronde van Zwitserland van afgelopen jaar. In koude en natte omstandigheden heeft Marcato er last van.

“Vanaf de trainingskampen heb ik er last van”, meldt Marcato op de website van zijn werkgever. “In Qatar en Oman voelde het weer goed, maar eenmaal terug in Italië ging het weer mis. Strade Bianche reed ik zaterdag pijnloos, maar in de Tirreno begon de miserie weer.” De Italiaan zag ondanks de juiste medicatie geen verbetering in de Italiaanse rittenkoers.

“Eigenlijk heb ik de resterende etappes nodig om de vorm aan te scherpen, maar verder rijden betekent misschien ook dat ik helemaal een streep door de komende klassiekers moet zetten. De komende dagen zullen moeten uitwijzen of ik kan deelnemen aan Milaan-San Remo.” In Oman behaalde Marcato tweemaal de top tien.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone