Marc Goos stapt over naar profs Rabobank

donderdag 4 oktober 2012 om 17:08

rabobank

foto: Sirotti

Marc Goos maakt de overstap van het opleidingsteam naar de profploeg van Rabobank. De 21-jarige Brabander tekent een contract van twee jaar bij de Nederlandse formatie. Goos liep zowel vorig jaar als dit jaar al stage bij de professionals. “Ik ben superblij. Dit is een droom die uitkomt. Van mijn hobby mijn beroep kunnen maken is geweldig en dan ook nog gelijk op het hoogste niveau,” zo zegt hij tegenover Rabosport.

“Ik kom terecht in een ploeg met veel ervaring en met goede renners, dat is voor mijn ontwikkeling heel goed,” weet Goos. “Ik zal vooral ondersteunend ingezet worden. Met mijn specialiteiten klimmen en tijdrijden wil ik mijn steentje bijdragen aan de ronde ploeg,” aldus de coureur die in 2011 de Vuelta a Leon won.

Ploegleider Nico Verhoeven toont zich tevreden met zijn nieuwe aanwinst. “Marc is een groot talent, die al veel heeft laten zien. Hij kan tijdrijden en hij kan lang mee in de bergen. Dat hebben we nodig. Na het stoppen van Grischa Niermann moeten andere renners zijn taak overnemen. Met Goos hebben we iemand die dat op termijn moet kunnen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone