Marc de Maar koersdirecteur op Curaçao
foto: Lisette@Curaçao
zondag 15 november 2015 om 10:26

Marc de Maar koersdirecteur op Curaçao

Na een druk seizoen doen wielrenners het in de winter veelal rustig aan, bij Marc de Maar is daarvan geen sprake. De wielrenner spendeert het naseizoen op Curaçao, waar hij dit weekend koersdirecteur is van een mountainbikewedstrijd.

Het wielerseizoen van de Roompot Oranje Peloton-renner telde 59 koersdagen en bijna tienduizend wedstrijdkilometers. Hoewel de cijfers weinig doen vermoeden, was het wielerjaar van De Maar niet vlekkeloos. Door valpartijen kreeg hij meermaals af te rekenen met blessureleed.

Eind september moest De Maar noodgedwongen zijn seizoen beëindigen na een valpartij in de MTB Marathon van Biescas in Spanje. De 31-jarige renner belandde in het ziekenhuis met een gebroken schouder en sleutelbeen. Van die blessures is De Maar inmiddels bijna hersteld.

Na een korte stop in Nederland is De Maar begin november naar Curaçao vertrokken, het land waar hij lange tijd heeft gewoond. Dit weekend organiseert hij samen met compagnon Walter Hofstede de Coral Estate Polar Classic, een mountainbikewedstrijd voor de eilandbewoners om onder meer de sport en het natuurgebied op Curaçao te stimuleren. “In de jaren dat ik er woonde ben ik betrokken geraakt bij de organisatie. Van een kleine lokale wedstrijd is dit aan het uitgroeien tot een mooi evenement. Het fietsen is steeds populairder aan het worden op Curaçao en ik draag daar samen met medeorganisator Walter graag een steentje aan bij.”

Het parcours van de mountainbikewedstrijd telt een veertigtal kilometer met start en finish op het woonresort Coral Estate, waar De Maar woont. Aan de start van de Coral Estate Polar Classic staan – naast De Maar – ook wielerprofs Danny van Poppel en Pieter Weening. “Met hoofdsponsor Polar (tegenhanger van Amstel, red.) is de toekomst van dit evenement voor drie jaar verzekerd. In de toekomst kunnen we alle kanten op met deze wedstrijd”, aldus De Maar. Op termijn hoopt hij de plek en het grandeur van de Amstel Curaçao Race over te nemen. De wedstrijd met wielerprominenten werd vorig jaar na dertien edities voor het laatst georganiseerd.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
15 november 2015 11:48
Bij zijn vorige MTB wedstrijd brak hij dus schouder en sleutelbeen... Zou Roompot hier wel zo blij mee zijn dan ?
15 november 2015 13:08
Ik denk inderdaad ook dat De Maar grote risico's loopt met het organiseren van zo'n evenement als dit. Wie weet val je tijdens overleg van de stoel, of nog erger.
15 november 2015 21:13
Volgens mij bedoelen ze met de eerste zin dat Marc de Maar het hele jaar rustig aan doet
16 november 2015 02:07
Net meegedaan, leuke wedstrijd, goed georganiseerd. Vallen kan altijd, maar parcours niet echt technisch, weinig risico.

Mocht iemand het willen weten, Danny van Poppel won, voor Marc de Maar en Pieter Weening.
16 november 2015 09:00
bedankt Keshi :)

dus de bekende namen zaten van voren, en jezelf, kon je nog wat in de buurt blijven of was dat onbegonnen werk?
16 november 2015 14:41
Henki +1 :D
16 november 2015 14:43
Ha, ha, I wish. Nee, die mannen gingen bijna 2 keer zo hard als ik. Gelijk 75 meter omhoog op een kleine kilometer, dat was al te veel eraan. Gelukkig was bijblijven met mijn 55 jaar ook niet mijn ambitie, dus ik heb evengoed een mooie rit gereden.

Het gat met de beste curacaose rijders was er ook direct, dan is het verschil toch wel groot. Het hardrijders parcours was daarbij wel in het voordeel van de profs, van Poppel reed boven 30 gemiddeld. Maar alleen blije gezichten na afloop, alle kleuren, alle leeftijden. Het was een mooie dag!
16 november 2015 14:51
ha ha, k begrijp het :)

maar je had het naar je zin, dat is het belangrijkste ... en toch wel goed dat het zo een succes is, hopelijk leeft het wielrennen aldaar, en leuk dat De Maar zich daar voor inzet, hopelijk blijft hij dat doen
16 november 2015 15:54
@keshi
Leuk dat t wielrennen aldaar toegenomen is, toenk voor mn nr daar was bij de navy werd er naar ons hoofd gewezen als we op de fiets zaten, veel te waorm zeiden ze terwijl die passaat het juist zo draaglijk maakte en de kula libres maakten veel goed.
16 november 2015 16:37
@schipperaar en billi
Het zal je dan deugd doen dat er nog altijd marinejongens in de top10 rijden, maar de lokale jeugd neemt het wel over. 33 graden gisteren, maar de temperatuur is het probleem niet nee. Hard genoeg trappen, maak je vanzelf een verkoelende wind :-) Vroeg donker maakt het lastiger veel kilometers te maken, dat is wel jammer.

Bart Brentjens, Leo van Vliet en Marc de Maar hebben veel gedaan de laatste jaren, wedstrijden, clinics, trainingen, spullen voor de minder bedeelde jeugd, erg goed. En met succes, je ziet steeds meer mensen fietsen, meer dan 100 deelnemers gisteren!
16 november 2015 18:26
@keshi
Bij de marine heb je tijd zat, tropenrooster tot 12/1 uur, s'ochtends hard lopen, hoefden we niet in ons apepakkie op de wal ons smetteloos uniform te tonen en 's middags zwemmen, fietse en zeilen, ja, er zijn ergere dingen. Maar wat je zegt, te warm is het nooit en toch leuk om ook de goeie kant van Leo eens te belichten.

Reacties zijn gesloten.