Manzana Postobon ontbindt contract positief geteste Wilmar Paredes

zaterdag 6 april 2019 om 09:35
Manzana Postobon ontbindt contract positief geteste Wilmar Paredes

foto: Manzana Postobon

Manzana Postobón heeft het contract ontbonden van Wilmar Paredes. Dat meldt de ploeg in een statement op haar social media. Gisteren werd bekend dat de 22-jarige Colombiaan positief had getest op epo en voorlopig werd geschorst door de UCI.

“Na kennis te hebben genomen van de positieve test van Paredes besloot Manzana Postobón afscheid te nemen van de renner en zijn dienstverband te beëindigen”, schrijft de ploeg in het statement, waarin zij benadrukt haar strijd tegen doping onverminderd te blijven voortzetten.

“Onze filosofie was, is en blijft het respecteren van een schone wielersport, toegewijd aan een dopingvrije sport, gebaseerd op strikte principes van transparantie en volgens de regels die worden gehanteerd door de MPCC (de beweging die zich hard maakt voor een geloofwaardige wielersport, red).”

Bergkoning Tour de Taiwan
Paredes’ positieve test dateert van 27 februari. De jonge renner had op dat moment al het nationaal kampioenschap van Colombia en de rittenkoers Colombia 2.1 in de benen. In maart nam hij nog deel aan de Tour de Taiwan, waarin hij het bergklassement wist te winnen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone