Wielertransfers 2019: Juan Sebastián Molano, Fabio Felline

maandag 8 oktober 2018 om 16:20
Wielertransfers 2019: Juan Sebastián Molano, Fabio Felline

foto: Manzana Postobon

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Juan Sebastián Molano en Fabio Felline.

Molano gaat sprinten voor UAE Emirates

Op de dag dat Juan Sebastián Molano de eerste etappe in de Tour of Taihu Lake wist te winnen, is er meer mooi nieuws te melden voor de sprinter. De 23-jarige Colombiaan rijdt volgend jaar namelijk voor UAE Emirates. Molano komt over van Manzana Postobon en tekent een contract bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Hij staat (inclusief de winst van vandaag) op vijf profzeges in 2018: het Pan-Amerikaans kampioenschap op de weg, een etappe en het eindklassement in de Tour of China I en een rit in de Tour of China II.

Molano spreekt in het persbericht van een droom die uitkomt: “Om op dit punt te komen in mijn carrière, betekent dat mijn harde werken zich uitbetaalt. Het was een intens jaar. Een val in de Tour de Langkawi heeft mij twee maanden langs de kant gehouden, maar ik kon goed herstellen. Ik bedank UAE Emirates voor deze kans, ik ken Matxin (Spaanse ploegleider die veel talenten scout, red.) goed en ik ben er zeker van dat ik goed in deze ploeg pas.”

Fabio Felline langer bij Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft het contract van Fabio Felline opengebroken en verlengd. De 28-jarige Italiaanse alleskunner staat nu tot eind 2019 onder contract bij de Amerikaanse ploeg van onder meer Bauke Mollema. “Het is belangrijk dat de ploeg wil verlengen en nog in mij blijft geloven. Na het heel slechte jaar dat ik had, zijn de belangrijkste dingen de basiszaken: vertrouwen, de geweldige groep renners en staf en de Trek-Segafredo-familie”, legt Felline uit.

Na een gesprek met manager Luca Guercilena was het contract snel getekend. “We geloven erin dat Fabio terug kan keren op zijn beste niveau. Door fysieke problemen was hij niet in staat om de verwachte resultaten te behalen, maar we vertrouwen erop dat het niet lang duurt voor de oude Fabio terug is”, aldus Guercilena in het persbericht.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mathieu Moller 8 oktober 2018 om 16:44

Molano als tweede keus qua Colombiaanse sprinter, nu Lefevre toch een geldschieter heeft gevonden?

0
KimJungPoels 8 oktober 2018 om 17:08

Molano en UAE kunnen naar mijn mening wel eens veel plezier aan elkaar gaan beleven de komende jaren. Ondanks dat Molano twee maanden aan de kant heeft gestaan heeft hij dit seizoen al 14 overwinningen geboekt. Niet allemaal op hoog niveau natuurlijk, maar toch knap.

Daarnaast kan Molano ook nog eens echt leuk heuvelop sprinten. Iets wat zeker in de Italiaanse wedstrijden veel van pas gaat komen.

Ook blij dat mijn persoonlijke favoriet Fabio Felline verlengd heeft. Zat daar altijd goed op zijn plek maar heeft een enorm moeilijk jaar gehad. Mits in vorm blijft het een heerlijke coureur om naar te kijken en die vormt lijkt weer terug te komen.

0
Mwielerfan 8 oktober 2018 om 23:35

Al drie moeilijke jaren toch?

0
KimJungPoels 9 oktober 2018 om 01:18

Ik denk niet dat ie zijn ronde van Polen en de Vuelta van 2016 slecht zal vinden. En zijn eerste halfjaar in 2017 was ook goed. Tot die kattenziekte.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone