Mannen beginnen vroeg op NK veldrijden door tv-uitzending

maandag 16 december 2019 om 10:13
Mannen beginnen vroeg op NK veldrijden door tv-uitzending

foto: Cor Vos

Het programma voor het NK veldrijden in Rucphen is aangepast. In verband met een rechtstreekse televisie-uitzending worden de mannen- en vrouwenwedstrijd omgedraaid, meldt de organisatie op haar social media.

Oorspronkelijk stond de vrouwenwedstrijd gepland voor 13.45 uur, waarna de mannen om 15.00 uur zouden starten. Maar in verband met de live-uitzending van de mannencross op een Belgische commerciële zender is in overleg met de KNWU het programma aangepast. De titelstrijd voor mannen begint nu om 13.45 uur, waarna de vrouwen om 15.15 uur het veld in duiken. Het NK veldrijden staat gepland voor zondag 12 januari.

Dat het programma van het NK veldrijden gewijzigd wordt in verband met live-uitzendingen, is niet voor het eerst. Ook twee jaar geleden was dit het geval en begon de mannenwedstrijd anderhalf uur eerder dan normaal.

Update: “NK wielrennen op Belgische tv? Enkel online en zelfs dat is voorbarig”


flag-nl NK veldrijden 2020, Rucphen
Programma 12 januari
10.00 uur: junior-vrouwen
11.15 uur: junior-mannen
12.30 uur: beloften-vrouwen
13.45 uur: elite-/beloften-mannen
15.15 uur: elite-vrouwen

Dit artikel delen:

12 Reacties

john 16 december 2019 om 10:35

Het NK op een Belgische zender ? moet niet gekker worden
En dan is de Vrouwencross toch spannender dan de Mannen
Wat is er spannend aan Mathieu alleen in beeld te zien rijden de hele cross (kan hij ook niks aandoen)

0
Brabander 16 december 2019 om 10:47

Je haalt me de woorden uit de mond. Rare redenering.
Maar vind het persoonlijk totaal niet erg dat de dames nu het sluitstuk zijn. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook veel meer spektakel gaan geven in mijn (bijna) achtertuin

0
Al Phila 16 december 2019 om 11:37

NK = Nederlands Kampioenschap, maar waarschijnlijk bedoelt de redactie hier Nationaal Kampioenschap. Altijd verwarrend.

0
tendam 16 december 2019 om 11:48

@al phila
Het gaat hier over het Nederlands kampioenschap…

0
HoofdIsVrij 16 december 2019 om 11:54

Dus de vrouwen krijgen we niet live te zien? Jammer…

Al is het sowieso mooi dat er beelden zijn.

0
Emergo 16 december 2019 om 12:03

Bij de NOS is waarschijnlijk het NK achteruitshaatsen over 475 mtr. Veel spannender.

0
salb 16 december 2019 om 12:07

Dus het Nederlands kampioenschap wordt uitgezonden in België maar niet in Nederland zelf? Het zou me niet verbazen want Sporza is er elk NK met een cameraploeg aanwezig voor minstens een samenvatting. Ik zie het de NOS op een BK niet doen. In het verleden is het al eerder gebeurd dat het NK in België live werd uitgezonden op het commerciële Play Sport van Telenet vergelijkbaar met Ziggo.

0
Theo Bovengemiddelkamp 16 december 2019 om 16:15

Ik ben ook wel benieuwd welke Belgische zender dit uitzendt.

0
KnightBiker 16 december 2019 om 12:25

De NOS laat het weer afweten kennelijk… Nu kijk ik ook niet naar de NOS vanwege het commentaar, en dat geld voor vele wielerliefhebbers.
Kortom, als de NOS slecht scoort met kijkcijfers voor wielrennen heeft ze dat aan zichzelf te danken: zet een paar commentators in die wel inspirerend en dynamisch en deskundig zijn en verander de dynamiek door spannende gast commentators. (de hele tijde dezelfde herhaling van zetten en redeneringen door Ducrot komt me de keel uit, al na 2 minuten)

Dat deze belgische zender de mannen uitzend IPV de vrouwen? Tja op hetzelfde moment rijden de vlaamse vrouwen… beetje vreemd als je dan als belg naar de nederlandse dames gaat kijken. (maar het Nederlands Kampioenschap dames is dat weekend waarschijnlijk de beste wedstrijd)

0
tendam 16 december 2019 om 14:13

@knightbiker
Bij veldrijden is het doorgaans niet Ducrot die het commentaar verzorgt.

0
Adrianus 16 december 2019 om 15:44

Bij de NOS minachten ze de wielersport.
Vorig jaar het NK veldrijden amper een minuut samenvatting van de dames en de mannencross ´s avonds. Niet eens een rechtsreekse livestram, maar wel een hele dag tot vervelens toe alle schaatsritten rechtsreeks met een dozijn commentators en zogenaamde analisten. Het schaatsen mag werkelijk alles kosten daar. En dan dat schandalige ondeskundige nagemaakte live commentaar van een diskjockey, ene Joris van den Berg, die duidelijk totaal geen verstand heeft van wielrennen

0
Merlinappa 16 december 2019 om 16:00

@Redactie

"Maar in verband met de live-uitzending van de mannencross op een Belgische commerciële zender is in overleg met de KNWU het programma aangepast."

Handig om even te vermelden dat dit om de Nederlandse mannencross gaat? Pas nadat ik op Twitter het bericht van de organisatie van het NK las begreep ik dat het op een live uitzending van het NK gaat. Niet evident dat het NK op de Belg wordt uitgezonden, lijkt mij.

PS: welke zender?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone