Magnus Cort Nielsen verslaat Hofland in Denemarken
donderdag 28 juli 2016 om 17:15

Magnus Cort Nielsen verslaat Hofland in Denemarken

De tweede etappe in de Ronde van Denemarken is gewonnen door Magnus Cort Nielsen. De gelegenheidsrenner van de Deense selectie versloeg in Sønderborg met een ultieme jump Moreno Hofland. Klassementsleider Daniele Bennati, de winnaar van gisteren, finishte als derde. In de slotfase leek Lars Boom op weg naar een knappe solo, maar de renner van Astana viel stil in de laatste hellende hectometers.

De ontsnapping van de dag bestond uit een drietal renners; Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Tom Baylis (One). Zij wisten lange tijd voorop te blijven, maar zonder geruststellende voorsprong. Het verschil met het peloton bedroeg maximaal vier minuten.

De grote groep werd afwisselend gecontroleerd door Bora-Argon 18 en LottoNL-Jumbo, dat met Moreno Hofland in de gelederen aanstuurde op een nieuwe massasprint. De nervositeit groeide naarmate de finish dichterbij kwam. Op 35 kilometer van de meet werd het peloton ontsierd door een valpartij. Ondertussen probeerde verschillende renners een uitvalspoging te ondernemen, zonder veel succes.

LottoNL-Jumbo sterk op kop
Met nog 26 kilometer te rijden werd de lokale omloop benaderd, voor drie rondjes. Bij de eerste passage van de finish werden de drie koplopers bijgehaald. LottoNL-Jumbo had op dat moment de teugels al stevig in handen. Met de voltallige formatie in stelling neutraliseerde ze iedere uitval door een hoog tempo aan te houden.

In de laatste vijf kilometer begonnen ook andere ploegen zich te mengen in het spel om de koppositie van het peloton. Onder andere Astana en Wanty-Groupe Gobert wisten LottoNL-Jumbo, dat inmiddels wat pionnetjes had opgebrand, te verdringen.

Met nog 2.2 kilometer te rijden demarreerde Lars Boom op een korte kasseiklim. Eventjes leek hij een geruststellende voorsprong te pakken, maar de Nederlander verslikte zich in de hellende slotkilometer. Hij werd met nog enkele hectometers te rijden voorbijgesneld door Michael Valgren (Tinkoff) die het ook niet redde, want een sterk uitgedund peloton wist nog langszij te komen. Daarin leek Hofland te vroeg te worden afgezet, waardoor hij het na een krachtige sprint op de streep verloor van Cort Nielsen. De renner van Orica-BikeExchange betwist de Ronde van Denemarken namens de Deense selectie.

 
35 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2016
Hofland te vroeg Wel mooi gemeen vals plat finish
28 juli 2016
Ja die Cort kwam echt hard, niet normaal als je die herhaling ziet. erg indrukwekkend
28 juli 2016
Jammer Moreno. Enorm sterke sprint van beide (Cort en Moreno). Bennati eigenlijk vrij zwak na de aanzet van Hofland. TLJ kwam net paar meter te kort om Hofland te piloteren, maar dat kwam omdat Boom zichzelf en z'n oude/nieuwe ploeg vakkundig opblies. Astana en Tinkoff weinig vertrouwen in hun sprinter door die late uitval.
28 juli 2016
Wat een sprint van die Nielsen zeg, moest van heel ver komen.
28 juli 2016
Mooie aankomst, met volgens mij tegenwind. Hofland te vroeg op kop met dank aan de aanval van Boom en Valgren op het laatste klimmetje. Leuk circuitje!
28 juli 2016
Hofland iets te vroeg op kop. Maar wow wat een sprint van Cort Nielsen waar die vandaan komt, in de luchtbeelden is die nog niet eens in beeld als Hofland begint met sprinten.
28 juli 2016
Die Nielsen rijdt toch voor Orica? Is hij daar weg dat hij in n Deens shirt fietst?
28 juli 2016
Pfff zeer knappe overwinning die kwam nog van ver zeg.
28 juli 2016
Tsja. Zoals ik het bekeken heb, rijdt Teunissen geweldig op kop vanaf een km op 18 voor de streep. Soms even afwisseling door andere TLJ ers. Dan op ruim 7 km laat hij begrijpelijkerwijs lopen en komt de Tank op kop. Lijkt niet meet super, want voor mijn gevoel veuls te snel, ruim halve km ofzo, moet ook hij passen en zakt erdoor. Dan wordt het rommeliger, maar zitten de glen nog prima bij elkaar tot ruim 2 km, maar hoeven geen kopwerk te doen. Tot Boom demarreert, en de gelen te ver van achter zitten. Hofland wordt nog goed gebracht op het nippertje, maar Nielsen rijdt een prachtige zuivere sprint, komt van ver, maar timed perfect. Jammer.
28 juli 2016
@thailand Er rijdt een nationale selectie rond met o.a. ook de broertjes Kragh Andersen (Giant en Delko). Gebeurt wel vaker in zulke wedstrijden. Eigenlijk elk jaar in de Ronde van Polen wel en ook regelmatig in van die Belgische 1.1 wedstrijden. Kan me herinneren dat Van Asbroeck laatst nog als onderdeel van de Belgische selectie aan zo'n wedstrijd meedeed.
28 juli 2016
@thailand hij rijd hier voor de deense selectie.
28 juli 2016
@wildebert Lijkt me een juiste analyse, behalve dat Tankink en Van Emden (?) de taken verdeelden op kop tot die tijd. Teunissen had al de hele dag op kop gereden hoorde ik uit het volgtopic en is een ronde voor het einde uit koers gestapt/gezet. Geen idee wat daar mee is gebeurd, maar ik zag hem aan de zijkant staan bij de finish.
28 juli 2016
@wildebert theunissen was rond km 18 al weg vooraan en het is tankink die het zo lang volhoud. Ze zaten perfect rond 10 plek toen boom aanging en deden alles goed. Alleen de lastige aankomst zorgde ervoor dat Hofland oets te vroeg moest beginnen.
28 juli 2016
@Thailand. Orica rijdt hier toch niet. Die gasten die voor het nationale team rijden zijn altijd jongens die uit dat land komen maar voor een ploeg rijden die niet deelneemt aan de desbetreffende wedstrijd.
28 juli 2016
@Thailand Nee. Dit was ook in de ronde van Noorwegen. IAM Cycling was toen ook niet uitgenodigd, maar toen deed er ook een Noorse selectie mee waar Enger in reed
28 juli 2016
Teunissen rijdt volgens mij in de bergtrui en zat nog in koers dacht ik.
28 juli 2016
@Laatste man teunissen zijn werk zat erop op 20 km van de streep en hij heeft de laatste ronde niet meer gereden want hij stond al aan de streep toen Hofland finishte.
28 juli 2016
En dat terwijl Teunissen goed in het klassement stond. Met nog een lange tijdrit te gaan en morgen een lastig parcours zou hij toch wat kans moeten hebben op een goed GC. Ik weet niet of Jos en Martijn het parcours van morgen aan kunnen. Met andere woorden, zijn ze alleen vertrokken naar Denemarken voor de sprintkansen van Hofland?
@Mooie_Mario, normaal gesproken moet Jos die tijdrit gaan winnen. Hofland laat toch weer zien dat hij te vroeg afgeschreven is. Goede sprint. Ik denk dat Hofland uiteindelijk verder zal geraken dan Groenewegen. Groenewegen wordt onterecht gehyped en heeft in grote koersen nog amper wat laten zien.
28 juli 2016
@stynlah en @chris, dat had ik dan inderdaad niet meer in de gaten. Dat Deens is nog niet zo makkelijk en ze hadden het maar over Teunissen, vandaar.
Hofland rijd toch nette uitslagen laatste tijd. Was volgens mij ook al door sommigen hier min of meer afgeschreven.
28 juli 2016
Hofland geklopt in zijn specialisme. Uiteraard is dat balen voor hem, maar zo te lezen reed hij wel opnieuw een sterke sprint en dan zou ik me toch vooral daar aan vasthouden als ik hem was. De reeks korte uitslagen van de laatste maanden zou voldoende vertrouwen moeten geven dat hij weer op de goede weg zit.
28 juli 2016
Korte uitslagen tellen niet. Bij een sprinter draait het maar om één ding: winnen. Zijn laatste zege is alweer van ruim een jaar geleden en hij ontwikkelt zich niet door. Doorselecteren!
28 juli 2016
Jammer, bijna raak wederom voor Moreno. Helemaal eens Robert Chasinque; stelt niks voor 4 e / top 10 sprinten in de Tour als 23 jarige debutant in de World Tour inderdaad. Maar hier in dit veld 2 e worden, daar droomt iedere spurter van.
28 juli 2016
@ilcavaliere De Nederlandse sprinters die dit aankunnen liggen natuurlijk ook voor het oprapen.

Reacties zijn gesloten.