Mads Pedersen soleert naar winst in GP d’Isbergues

zondag 22 september 2019 om 17:01
Mads Pedersen soleert naar winst in GP d’Isbergues

foto: Cor Vos (archief)

Mads Pedersen heeft in Frankrijk de GP d’Isbergues gewonnen. De Deen van Trek-Segafredo kwam na ruim 197 kilometer solo over de finish. Hij wist in de finale zich los te weken van een vluchtersgroep. John Degenkolb sprintte daarachter naar de tweede plek, voor Christophe Laporte.

Vroege kopgroep
Elmar Reinders was namens Roompot-Charles de Nederlandse afvaardiging in de kopgroep van de dag. Hij kreeg Alexis Gougeard, Pierre Goualt, Samuel Leroux, Théo Delacroix en Michael Guichard mee. Dimension Data, Total Direct Energie, Trek-Segafredo en Groupama-FDJ leidden de achtervolging.

De groep-Reinders kreeg niet veel ruimte van het peloton, dat in twee delen was gesplitst door een valpartij. In de slotfase wist Mads Pedersen in de regenachtige omstandigheden de oversteek te maken naar de voorste groep. Zijn tempo lag zo hoog dat hij solo overbleef in de slotronde.

Succesvolle aanval Pedersen
Het werd een inspanning die Pedersen de overwinning bezorgde, want het peloton kwam te laat om de Deen van Trek-Segafredo terug te pakken. In de achtergrond was het zijn ploeggenoot John Degenkolb die naar de tweede plek sprintte, voor Christophe Laporte.

Bij de vrouwen werd ook de GP d’Isbergues (UCI 1.2) ook afgewerkt. Daar wist Luxemburgs kampioene Christine Majerus de zege te pakken, voor Clara Copponi en Pascale Jeuland.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Brabander 22 september 2019 om 17:06

Zo. Leeft die ook nog?

Joachim 22 september 2019 om 21:48

Pedersen rijdt de laatste weken heel actief, regelmatig in de aanval (zowel vroege vlucht als late uitval). Gisteren nog aangevallen onderweg in Primus Classic en in de slotkilometers bepalend door het gat te laten vallen voor Theuns.

Brabander 22 september 2019 om 22:16

Okay. Mooi. En bedankt voor dit :)

Onie 22 september 2019 om 17:17

Degenkolb die nog eens een sprint wint, amai.

Scott Sunderland 22 september 2019 om 17:23

Zeer welkome overwinning voor Pedersen me dunkt. Wat een belabberd seizoen tot nu toe. Maar hij is pas 23 jaar. Die komt hopelijk wel weer bovendrijven in de grote klassiekers in de komende jaren.

Headlines

Materiaalzone

Populair