Maarten van Trijp soleert naar zege in Dorpenomloop Rucphen

Maarten van Trijp soleert naar zege in Dorpenomloop Rucphen

foto: Marcel Koch

zondag 12 maart 2017 om 16:14

Maarten van Trijp is de winnaar geworden van de Dorpenomloop Rucphen. De 23-jarige renner van Metec-TKH ontsnapte in de slotkilometers uit een kopgroep van vijftien en kwam solo over de streep in Sint Willebrord. Op ruime achterstand kwam Fabio Jakobsen als tweede over de streep, voor Raymond Kreder.

Een vroege kopgroep van acht renners kreeg geen vrijgeleide van het peloton. Robbert de Greef (Baby Dump), Patrick Haller (Rad-net Rose), Jonas Rutsch (Lotto-Kern Haus) en Aaron Verwilst (Lotto Soudal U23) kregen die daarna wel. Het gat werd door de drie ProContinentale ploegen op anderhalve minuut gehouden.

Op 33 kilometer van de finish werden de laatste vluchters ingerekend. Roompot-Nederlandse Loterij en Delta Cycling Rotterdam voerden het peloton aan en waren goed vertegenwoordigd in de vele speldenprikken die geplaatst werden. Dat resulteerde in een kopgroep van vijftien, waaruit Maarten van Trijp in de laatste kilometers ontsnapte. De achtervolgers konden in de bochtige finale niet dichterbij komen, waardoor Van Trijp de zegebloemen in ontvangst mocht nemen.

foto: Marcel Koch

Dit artikel delen:

6 Reacties

JeDaRe 12 maart 2017 om 16:32

Wat een fantastische finale: vloog rakelings langs stoepen en paaltjes en bewijst hier maar mooi hoe enorm veel talent hij heeft.

jvh93 12 maart 2017 om 16:37

Mooie solo hoor, maar die jakobsen is d’r ook een om in de gaten te houden hoor, wat wordt die goed zeg. Volgend jaar roompot of lotto jumbo?

maklukzat 12 maart 2017 om 17:44

@JeDaRe
Hij kwam uit de buurt en wist de weg waarschijnlijk precies. Wel een voordeel met dat bochtige parcours. Maar wel prima gedaan.

Explorer 12 maart 2017 om 18:59

Mooie overwinning! Aanvallen loont hier wel!

DeLuiaardVanLimburg 12 maart 2017 om 22:01

He, napolitano, is die bij wanty terechtgekomen? Verloren talent

wolfslaar 13 maart 2017 om 08:04

Sterke demarage was dat zeg!
Dat hij snel was wisten we al,maar zijn lef en duurvermogen zijn flink toegenomen.
Dit jaar nog een paar korte uitslagen rijden en 2018 zit hij bij een profteam.
Proficiat Maarten en de rest van het seizoen,, veel succes,,

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair