Maand rust voor Mark Cavendish

maandag 30 maart 2015 om 10:45
Maand rust voor Mark Cavendish

Foto: ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

De voorjaarsklassiekers zitten erop voor Mark Cavendish. De rappe man van Etixx-Quick-Step neemt om te rusten een koersonderbreking van vier weken.

Cavendish kende een drukke seizoensstart met onder meer deelnames aan de Tour de San Luis, de Dubai Tour en Tirreno-Adriatico. Gent-Wevelgem was gisteren voorlopig zijn laatste wedstrijd.

De winderige koers tussen Deinze en Wevelgem verliep niet vlekkeloos voor de Brit. Cavendish kwam in de beginfase hard ten val, maar kon zijn wedstrijd voortzetten. De koers reed hij uiteindelijk niet uit. “De rustperiode is welkom voor hem”, zegt ploegleider Wilfried Peeters tegen het AD. “Mark hervat de koersen op 26 april met de Ronde van Turkije.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

KnightBiker 30 maart 2015 om 11:41

Geen scheldeprijs? Vreemd.
Cav is toch een beetje dolende en heeft nood aan een paar etappes in een grote ronde, scheldeprijs is bij gebrek aan beter het beste wat er nog uit dit voorjaar te halen zou zijn voor hem.

LyndaLid 30 maart 2015 om 12:15

@ knightbiker

Hij heeft Kuurne toch gewonnen? Is mooier dan de Scheldeprijs. Hij heeft gisteren erg veel pech gehad, is natuurlijk ook geen Terpstra die dan in zijn eentje nog terug kan keren. Tel daar de ziekte bij op na Zuid Afrika en je hebt een verklaring voor tegenvallende resultaten (inclusief pech in San Remo). Die pakt nog wel mooie prijzen dit jaar hoor.

achtpuntzes 30 maart 2015 om 12:22

Cavendish dolende? echt niet, toch al weer 5 zeges dit jaar. en daar gaan er in Polen ongetwijfeld weer bijkomen.

TeamNL 30 maart 2015 om 13:08

@8.6
Het zijn voornamelijk zeges waarbij de echte toppers ontbreken.

Musselwhite 30 maart 2015 om 14:08

De andere top sprinters doen het niet beter, Kittel 1 overwinning in een criterium en Greipel 1 overwinning in de ronde van de Algarve.

Turtlehead 30 maart 2015 om 15:57

Heeft t tot nu toe idd prima gedaan voor Ettix. Vergeet niet dat hij op al die exotische plaatsen ook nog eens een uithangbord voor sponsoren is, daar is ie toch druk mee. Benieuwd of de Giro er weer 'ns een paar weken inzit voor hem, maar het zal wel Californië worden met het oog op de sponsoren.

sven241 30 maart 2015 om 16:09

Maar weer is bewezen dat hij de klassiekers niet echt aankan als het weer tegen zit. Natuurlijk wel MsR gewonnen in het verleden en kuurne dit jaar, maar als de omstandigheden echt lastig zijn heeft hij gewoon te weinig power.

Romāns Vainšteins 30 maart 2015 om 16:47

Het is dan ook een sprinter hè. Wél met MSR, WK en 3 x C-É op de naam.

KnightBiker 30 maart 2015 om 21:42

@ Linda
Ok Kuurne is een mooie en 5 zeges is idd meer dan de meeste sprinters op dit moment. maar de sprinter van winnen in Milaan-sanremo en Wereldkampioen worden lijkt ver weg, dat is eigenlijk vooral waar ik op doel. (jammer want ik wil nog wel een paar mooie duels tussen de saaie maar elegante gentleman Kittel en het coureurtje cavendish zien)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair