Luis León Sánchez wil seizoen sterk beginnen

Luis León Sánchez wil seizoen sterk beginnen

foto: Sirotti

donderdag 6 december 2018 om 16:07

Luis León Sánchez hoopt in 2019 gelijk goed voor de dag te komen. Dit laat de ervaren Spanjaard weten aan Biciciclismo. De 35-jarige renner van Astana kent zijn rol. “Ik zal voornamelijk de kopmannen ondersteunen, maar ook proberen om mijn kansen te grijpen.”

Sánchez kende een seizoen met twee gezichten. In de eerste koersmaanden was de Murciaan uitstekend op dreef. Zo won hij ‘zijn’ Ronde van Murcia, terwijl hij ook de beste was in de vierde etappe van de Tour of the Alps. Daarnaast reed Sánchez uitstekend in de Ronde van Valencia (2e) en de Ruta del Sol (5e).

Nadat hij in de Giro d’Italia het nodige vuile werk opknapte voor kopman Miguel Ángel López, sloeg het noodloot toe in de Tour de France. Door een valpartij in de tweede etappe brak hij vier ribben én zijn linkerelleboog. Toch maakte de Spanjaard enkele maanden later alweer zijn comeback in de Tour of Almaty: hij wist gelijk de tweede etappe te winnen.

Sánchez hoopt in 2019 weer volledig fit te zijn. “Ik kreeg in de Tour of Guangxi namelijk weer last van mijn elleboog. Ik wilde echter per se dit jaar nog mijn comeback maken. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Ik heb slechts twee weken mijn fiets niet aangeraakt. Ik wil het seizoen namelijk weer sterk beginnen”, is Sánchez hongerig.

Tour Down Under
Sánchez zal zijn seizoen – net als dit jaar – beginnen met de Tour Down Under. Daarna volgen waarschijnlijk de Rondes- van Valencia en Murcia, de Ruta del Sol én Parijs-Nice. “Het is echter nog afwachten welke grote rondes ik zal betwisten”, aldus Sánchez. “Welke kopmannen moet ik ondersteunen?”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Samlambeej 6 december 2018 om 16:24

Het is toch een geweldige renner eh.

0
west 6 december 2018 om 16:27

In tegenstelling tot al die renners die het seizoen zwak willen beginnen.

0
ah-ja 6 december 2018 om 17:39

Vertrouw m niet, nooit gedaan

0
Mwielerfan 6 december 2018 om 19:10

Ik vertrouw jou niet maar het is niet nodig om dat uit te spreken

0
IverBon 6 december 2018 om 23:28

Ik vind het wél belangrijk om dat wantrouwen uit te spreken.

Dat doe ik in het dagelijks leven ook. Aangezien ik jammer genoeg een paranoïde persoonlijkheidsstoornis heb, betekent dat helaas wel dat ik nog erg weinig mensen in mijn leven heb. Wantrouwen kan erg schadelijk zijn.

0
Mwielerfan 6 december 2018 om 23:50

Lol

0
IlPirata 6 december 2018 om 23:21

Mij nog steeds onduidelijk waarom hij weg moest bij Rabobank, maar een mooie aanvallende renner die goed een berg over kan en geregeld wint en niet te beroerd is om te knechten. Die wil iedere ploeg wel hebben lijkt mij.

0
Mwielerfan 6 december 2018 om 23:53

Verdachte bloedwaarden maar ondanks intensiever testen geen echte positieve test.
Bij rabobank wisten ze in de toptijd van gesink en menchov vast wel hoe dat met microdosering werkt en dat je bij verdenking snel ervan af moet. Iig bij buitenlanders en knechten.

0
pro cycling 6 december 2018 om 23:54

Eens net ilpirata, het is wel jammer dat wat aan hem kleeft hem nog steeds achtervolgt, maar zijn mentaliteit en aanvalslust is een mooie eigenschap en krachtig wapen!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone