Luis Léon Sánchez geeft Alejandro Valverde het nakijken in Vuelta a Murcia

Luis Léon Sánchez geeft Alejandro Valverde het nakijken in Vuelta a Murcia

foto: Cor Vos

zaterdag 16 februari 2019 om 15:29

Luis Léon Sánchez heeft de Vuelta a Murcia op zijn naam geschreven. De coureur van Astana kwam in de tweede etappe vanuit geslagen positie terug bij Alejandro Valverde en sprintte vervolgens in de straten van Murcia voor de wereldkampioen naar de ritzege en de winst in het eindklassement.
In de eerste etappe werd wereldkampioen Valverde gegrepen door een tang met daarin vier Astana-renners: een vierde plaats in de eerste etappe van zijn thuiskoers was niet waarvoor hij was gekomen. Lang om te treuren had El Imbatidodie dit seizoen nog altijd zonder zege zit – niet. De tweede etappe van de Vuelta a Murcia bood opnieuw kansen.

Kopgroep met Justin Timmermans krijgt weinig ruimte
In de 177 kilometer lange etappe tussen Beniel en Murcia duurde het even voordat een kopgroep de zegen van het peloton kreeg. Toen negen coureurs die zegen eenmaal kregen, wisten zij dat ze een zware dag tegemoet gingen. Justin Timmermans (Roompot-Charles), Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Peter Kennaugh (BORA-hansgrohe) werkten uitmuntend samen, maar kregen nooit meer dan anderhalve minuut voorsprong van het peloton.

Valverde de beste op de Alto Cresta del Gallo, Sánchez volgt
Nog voor de beklimming van de Alto Cresta del Gallo op vijftien kilometer werden zij weer ingerekend door het peloton dat werd aangevoerd door Movistar en Astana. Een compact peloton begon vervolgens aan de steile beklimming, die op tien kilometer van de streep zou eindigen. De verwachte aanval van Valverde kwam daarna snel.

De wereldkampioen wist op de flanken van de Alto Cresta del Gallo alle favorieten uit het wiel te rijden. Luis Léon Sánchez, vrijdag nog derde, kon zijn landgenoot nog het langst bijbenen. Met een achterstand van zeven seconden op Valverde rondde ook hij de top. Andere achtervolgers, met daarbij leider Pello Bilbao, hadden al een achterstand van meer dan dertig seconden opgelopen.

Sánchez sluit weer aan en wint, Valverde opnieuw geklopt
In Murcia leek Valverde vervolgens naar de zege te soleren, maar in de laatste kilometer wist Sánchez  de aansluiting weer te maken met de Movistar-coureur. In een sprint-a-deux zorgde de Spanjaard van Astana er vervolgens voor dat Valverde – zoals wel vaker dit seizoen – opnieuw met lege handen achterbleef.

a

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 16 februari 2019 om 15:42

Het jaarlijkse ritueel.

0
Matje VdP 16 februari 2019 om 15:52

De vloek van de trui???

0
Piet Lut 16 februari 2019 om 16:01

Leuk geschreven Wielerflits maar Valverde geeft zege gewoon weg aan thuisrijder Sanche zoals hij dat vorig jaar ook deed. Moor gebaar van de oude krijger

0
tvm 16 februari 2019 om 16:12

Hmm, jammer dat er geen strijd van gemaakt wordt dan. Aangezien Valverde hier toch ook gewoon thuisrijder is in Murcia.

0
trickstuff 16 februari 2019 om 16:02

Kadootje van Valverde zeker?

0
trickstuff 16 februari 2019 om 16:10

En heeft Trentin ook weer lekker, die gaat dit voorjaar een grote zege pakken.

0
ParijsTours2004 16 februari 2019 om 16:28

Valverde, Sanchez en Gilbert in de koppen: als je zou zeggen dat het 2009 was in plaats van 2019 zou ik het ook geloven.

0
ifor 16 februari 2019 om 16:50

Niet gezien, maar was dit vorig jaar niet EXACT hetzelfde?

0
Samlambeej 16 februari 2019 om 16:59

Schaamteloos! Echt! Nee haha, mooi toch, los muchachos Murcianos. Vooran bovenkomen op je plaatselijke KOMmeke en dan met ze tweetjes Trentin en Konrad afhouden. Amateurtoneeltje for the win.

0
zipp404 16 februari 2019 om 17:09

Wanneer is LLS einde contract? Die twee horen in de zelfde ploeg, al is het maar om dit jaarlijke tafereel te gedogen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone