Selecties Luik-Bastenaken-Luik, Van Avermaet, Sutherland, Boels-Dolmans

vrijdag 20 april 2018 om 20:00
Selecties Luik-Bastenaken-Luik, Van Avermaet, Sutherland, Boels-Dolmans

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de binnendruppelde selecties voor Luik-Bastenaken-Luik, Greg Van Avermaet en Rory Sutherland.

Groupama-FDJ gaat met jong gezelschap voor top-10

De mannen van Groupama-FDJ gaan voor een top-10-klassering in Luik-Bastenaken-Luik. Dat schrijft de Franse WorldTour-formatie op Twitter bij de bekendmaking van de selectie. Het zal van een van de jongelingen in de selectie moeten komen, al is Rudy Molard met zijn 28 jaar ook nog wel iemand om rekening mee te houden. Daarnaast zijn David Gaudu en Valentin Madouas (beiden 21) renners om op te letten. Benoit Vaugrenard werd in 2009 achtste in La Doyenne. Hij zal ter ondersteuning meedoen en voor de dertiende keer zijn opwachting maken in Luik.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-fr David Gaudu
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Anthony Roux
flag-fr Romain Seigle
flag-fr Benoit Vaugrenard
flag-fr Léo Vincent


Warren Barguil voert Fortuneo-Samsic aan in Luik

Fortuneo-Samsic is de volgende ploeg die zijn zevental voor Luik-Bastenaken-Luik op papier heeft staan. De Franse ProContinentale formatie legt zijn eieren voornamelijk in het mandje van Warren Barguil. De Franse klimmer – dit seizoen nog nauwelijks in beeld geweest – eindigde in 2016 nog als achtste in LBL. Hij zal worden bijgestaan door een volledig Frans gezelschap, bestaande uit Laurent Pichon, Elie Gesbert, Romain Hardy, Florian Vachon, Kevin Ledanois en Amaël Moinard.

Selectie flag-fr Fortuneo-Samsic voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Elie Gesbert
flag-fr Romain Hardy
flag-fr Kevin Ledanois
flag-fr Amaël Moinard
flag-fr Laurent Pichon
flag-fr Florian Vachon


Direct Energie trekt met Calmejane en Hivert naar ‘La Doyenne’

De andere Franse ProContinentale ploeg, Direct Energie, heeft ook zijn selectie voor komende zondag bekendgemaakt. Lilian Calmejane en Jonathan Hivert zijn de meest in het oog springende namen. Calmejane won recent nog Parijs-Camembert, terwijl Hivert dit seizoen al vijfmaal de handen in de lucht mocht steken. De selectie wordt aangevuld met Rein Taaramäe, Romain Sicard, Bryan Nauleau, Paul Ourselin en Fabien Grellier.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Jonathan Hivert
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Paul Ourselin
flag-fr Romain Sicard
flag-ee Rein Taaramäe


WaowDeals wil goede vorm omzetten in podiumplaats

De damesploeg van WaowDeals zal naar Luik-Bastenaken-Luik gaan met het gevoel om er echt iets uit te halen. De laatste wedstrijden reed de groene formatie van ploegleider Jeroen Blijlevens goed mee van voren, maar een podiumplek zat er niet in. Riejanne Markus werd vierde in de Gold Race en in de Waalse Pijl werd Sabrina Stultiens zevende. Voor Marianne Vos wordt het haar eerste optreden in La Doyenne voor vrouwen, de klassieker die vorig jaar voor het eerst verreden werd. Danielle Rowe is ook van de partij; zij werd recent derde in de wegrit van de Commonwealth Games en hoopt haar goede vorm door te trekken.

Selectie flag-nl WaowDeals voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Danielle Rowe
flag-nl Sabrina Stultiens
flag-nl Marianne Vos


Van Avermaet keert terug in Tour de Yorkshire

De organisatie van de Tour de Yorkshire kan naast Mark Cavendish ook uitpakken met de aanwezigheid van Greg Van Avermaet. De regerend Olympisch kampioen zal in Groot-Brittannië weer in competitie treden na een rustperiode van ruim twee weken. De laatste koers die Van Avermaet reed was de Amstel Gold Race. In de Nederlandse heuvelklassieker moest hij zich tevreden stellen met een veertiende plaats. De Tour de Yorkshire zal plaatsvinden van 3 tot en met 6 mei.


Mechanieker Boels-Dolmans van intensive care

Boels-Dolmans-mechanieker Richard Steege is van de intensive care af. Hij werd de maandag na de Amstel Gold Race getroffen door een hartaanval, waarna hij door stafleden van Sky, waaronder Dave Brailsford, direct gereanimeerd werd. “We zijn de mensen van Team Sky en het ziekenhuis zeer dankbaar dat zij zo spoedig en adequaat hebben gehandeld. Richard is er het hele jaar door overal bij en is een belangrijk persoon in de Boels-Dolmans-familie”, aldus ploegmanager Danny Stam.

Woensdagochtend werd Steege wakker en was hij bij kennis; die middag droeg Anna van der Breggen haar zege in de Waalse Pijl op aan de mechanieker. Nu is Steege naar de reguliere hartafdeling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht gebracht. “De eerste tekenen zijn positief, maar de ontwikkelingen in de komende dagen zullen bepalend zijn voor het verdere herstel”, schrijft de ploeg.


Sutherland heeft na dertien jaar nog altijd zin in Luik

Voor Rory Sutherland is dit jaar zijn dertiende profjaar. Destijds debuteerde hij namens Rabobank in de ProTour. Anno 2018 maakt hij zich namens UAE Emirates op voor zijn vijfde Luik-Bastenaken-Luik. Met een foto op Twitter maakt hij een knipoog naar zijn debuutjaar. “Nog steeds enthousiast zoals mijn eerste keer in Luik”, schrijft hij erbij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

ikbenprocycling 20 april 2018 om 22:06

Good job van Brailsford c.s. !

0
Chaba 20 april 2018 om 22:11

Komt Sky en Brailsford ook eens positief in het nieuws! Verschrikkelijk nieuws een hartaanval maar ook wel eens lekker om de te horen dat het dankzij snel ingrijpen waarschijnlijk goed afloopt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone