LottoNL-Jumbo wijst organisatie op fout bij vijfde plaats Leezer

dinsdag 15 maart 2016 om 19:28
LottoNL-Jumbo wijst organisatie op fout bij vijfde plaats Leezer

Foto: Marcel Koch

Tom Leezer sloot dinsdag Tirreno-Adriatico af met een knappe vijfde plaats in de individuele tijdrit in San Benedetto del Tronto. Zo staat het althans in de officiële uitslag die door de organisatie naar buiten werd gebracht. LottoNL-Jumbo trok daarop zelf aan de bel om aan te geven dat er een fout moet zijn gemaakt met de tijdwaarneming.

Ploegleider Jan Boven klokte onderweg zelf de tijd van Leezer en wist dat er van een topklassering geen sprake kon zijn. “Zijn tijd was twintig seconden langzamer dan die van Maarten Tjallingii (44e op 44 seconden, red). Omdat we de sport op een eerlijke manier willen bedrijven, hebben we de jury gebeld met de mededeling dat de uitslag niet klopt.”

De uitslag op de officiële website is nog niet aangepast. LottoNL-Jumbo verwacht dat dit zo snel mogelijk zal gebeuren.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Rondo 15 maart 2016 om 21:57

Bij Mollema leek de klok heel kort na de start, al dertig seconden aan te geven, toen dacht ik dat dat niet klopte. . . Iemand nog een opname?

nickdt 15 maart 2016 om 22:29

@Rondo.
Ja, viel mij ook op. Dus eigenlijk is Mollema 30 seconden sneller en dus tweede in de daguitslag geworden. Wellicht klopte dus helemaal niks.

AndriesW 15 maart 2016 om 22:41

Dit zijn de enige beelden die ik heb kunnen vinden. Van Eurosport waarbij de reclames zijn ertussenuit geknipt en ze gingen net een break in toen Mollema zou starten:
https://www.youtube.com/watch?v=uDgdcMgxmXY

AndriesW 15 maart 2016 om 22:50

Hoe het zat bij de start van Mollema kan ik me zo niet herinneren. Op basis van de beelden en vergelijking van (start)tijden kan ik wel zeggen dat de 11.48 gewoon lijkt te kloppen.

Daadwerkelijke vertrek- en aankomsttijden van Sagan en Van Avermaet zijn volgens die beelden ook in orde.

Mark96 15 maart 2016 om 23:48

@Rosanero van 50 sec naar 18, waaronder 2 sec voor de wereldkampioen en ook maar 3 achter Martin is best opvallend. Zo’n reactie van jou is dus nutteloos.

sooike 16 maart 2016 om 07:31

Krijgt TLJ door deze sportieve geste nu een paar punten extra in het WT-klassement? Kunnen ze de rode lantaarn uitblazen !

SkyField 16 maart 2016 om 07:56

@Rosanero Le Bon heeft af en toe een aardige korte tijdrit gereden, dat tegen een veel minder veld als wat hier aan de start staat. Geniez was de rest van de week nergens te bekennen, of hebben ze bij FDJ alleen maar op tijdrijden getraind en de andere fiets niet aangeraakt?

Turtlehead 16 maart 2016 om 08:56

Dat is ook een manier om in het nieuws te komen.

Ventoux 16 maart 2016 om 11:32

Als de sponsor nu eens net zo fatsoenlijk is als het team en niet op het laatste moment hun eigen onderhandelaars terugfluit tijdens cao besprekingen. Jumbo kan voor mij de boom in. Ik haal mijn boodschappen wel bij een andere supermarkt voortaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair