LottoNL-Jumbo: “We hebben gegokt en verloren”

zaterdag 17 maart 2018 om 19:23
LottoNL-Jumbo: “We hebben gegokt en verloren”

foto: Sirotti

Jos van Emden was vandaag op een 24e plaats de beste renner van LottoNL-Jumbo in Milaan-San Remo. In een bericht op de website van de ploeg vertelt ploegleider Addy Engels dat hij teleurgesteld is over het resultaat, maar dat hij tevreden is over het team in de breedte: “We hebben gegokt en verloren.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine
Daarmee doelt het team op de iets te late aanval van Enrico Battaglin op de Poggio en op het wachten van Van Emden op Danny van Poppel. Battaglin vertelt over zijn aanval:  “Na zevenhonderd meter plafoneerde ik en was het gedaan. Als ik direct op hem, Nibali, had gereageerd, had ik hem wellicht kunnen volgen.”

Van Emden wachtte op de Poggio even op Van Poppel, maar reed daarna door: “Danny had last op de Poggio. Hij kwam op een gaatje. Ik heb hem teruggebracht, maar hij kon me niet volgen. Toen heb ik mijn eigen plan getrokken. Ik dacht aan aanvallen, maar de deur werd dichtgegooid”

Van Poppel moest lossen, maar sluit uiteindelijk met een positief gevoel af: “Het was mooi. Ik heb vandaag vooral geleerd hoe je met je krachten moet omgaan. Hoe je ze moet doseren. Het ging niet slecht, maar op de Poggio kom ik gewoon nog net dat beetje extra te kort.”

Dit artikel delen:

64 Reacties

tetedelacourse 18 maart 2018 om 18:47

Ook vakmanschap maakt niet dat alles in de praktijk/wedstrijd goed gaat. Vakmanschap van TLJ leidt net zo goed tot de overwinningen van Groenewegen als tot deze MSR. Soms houdt vakmanschap in dat je keuzes maakt. Er is nooit geroepen dat er grote mannen voor het voorjaar zijn aangetrokken (onder tlj). Nee, ook van Boom is niet gezegd dat ze daarmee een topfavoriet in huis haalden gezien zijn Astana jaren. Wel werd er een sprinttrein werd opgezet.

Dat wil niet zeggen dat je dan als ploeg voor dit soort wedstrijden gaat roepen: “kijk niet naar ons, wordt niks.” Je rijdt naar de mogelijkheden die je hebt. TLJ kan er niet aan doen dat mensen Rabobank verwachtingen blijven houden. Wat dat betreft getuigt menig volger ook van naïef volgerschap. En naïef volgerschap heeft niks te maken met slecht vakmanschap.

De sprinttrein van Groenewegen valt dan vaak onder het topargument “behalve de sprinttrein…”. Zo kun je alles naar jezelf toe praten.

0
schipperaar 18 maart 2018 om 19:14

@tdl
Gegokt en verloren duidt op weinig strategie, als je in van Poppel een kanshebber ziet laat je hem 25 keer de Poggio op rijden desnoods achter de brommer om gang te maken en als ie durft te dalen maakt ie gewoon kans.
Een monument als dit vraagt wat voorbereiding en vermoed toch dat ze daarin tekort schieten wat ook voor SUNWEB kan gelden. Elke keer dat je hem doet wordt een klim iets makkelijker en minder verrassend door ook het juiste verzet te kiezen.

0
tetedelacourse 18 maart 2018 om 22:24

TLJ heeft niks te zoeken in MSR. Daar is van Poppel ook echt niet voor aangetrokken. Dan rijd je MSR met de middelen die je hebt. En is een gokje, misschien wel je beste strategie. En volgens mij was de strategie vrij duidelijk: aanvallen met Bataglin (“gokje”) en zo lang mogelijk van Poppel bij de groep houden (het “gokje”). Ze waren gewoon niet goed genoeg, daar is geen strategie tegenop gewassen. En ook nog geen 100 keer de Poggio oprijden. Daarom heet het ook een gok. Tegen beter weten in met nul favorieten materiaal toch wat geprobeerd. En uiteindelijk een redelijk vaststaand resultaat behaald. Op welke andere strategie ze ook hadden gereden. Door.

0
oscarito1908 19 maart 2018 om 00:51

Wat een onzin Schipperaar. Al rijd je 1000 keer de Poggio op. Het gaat erom hoe fris je nog bent voor je bij de Poggio aankomt.

0
sooike 19 maart 2018 om 08:29

Met andere woorden: zo te zien valt het allemaal wel mee met die “belachelijke” opmerking van me.

0
tetedelacourse 19 maart 2018 om 08:48

@sooike: Met de beste 30 mee omhoog was naïef, maar dat had je vooraf zelf ook al bedacht toch?

Wat er écht belachelijk is? “Behalve die anderhalve minuut was TLJ onzichtbaar”…. Zo kan ik het ook. Behalve dat Nibali wint, heeft Merida ook een strontkoers gereden. Wat nou behalve? Dat is echt weer de discussie naar jezelf toe lullen.

0
schipperaar 19 maart 2018 om 10:55

@oscar
Wat een onzin, je frisse grootmoeder komt nooit boven natuurlijk, het gaat om het wattage wat je kan trappen en dat wordt echt niet minder voor een getraind coureur zolang ie blijft eten en degenen met meeste wattage komen ook nog eens als de allerfristen aan de voet van de Poggio, tel uit je winst..

0
tetedelacourse 19 maart 2018 om 12:46

Briljant. Benieuwd hoe vaak Nibali de Poggio is op geknald in zijn voorbereiding. Maar talent of leeftijd zal er niks mee te maken hebben….

0
schipperaar 19 maart 2018 om 13:15

@td
Goed gezien weer, Nibali bereidt zich altijd goed voor en toch bedenkelijk dat oudjes als hij de jeugd naar huis fietsen, het roer moet drastisch om en in talent voor fietsen geloof ik niet, kwestie eerst linkerbeen naar beneden en dan de rechter of andersom, gewoon hard werken volgens Dumoulin of zou ie er ook niks van snappen itgst de wf deskundigen?

0
tetedelacourse 19 maart 2018 om 13:46

Nibali heeft net als het hele (edit: halve) peloton Tirreno als voorbereiding gereden. Maar alleen van Poppel zou met 25 keer de Poggio op knallen kans maken in MSR?

Talent voor fietsen geloof je niet in.. En dan fietsen reduceren tot enkel linkerbeen/rechterbeen… Alsof Nibali niet deels won omdat hij als een malle kan dalen. Alsof een Sagan of Mathieu vd Poel niet meer getalenteerd is dan een ander. Alsof sturen niet hoort bij fietsen. Alsof iedereen met dezelfde inspanning dezelfde conditie verkrijgt…. Gelukkig leef ik niet in de "eenheidsworst wereld" die jij beschrijft. Ieder individu zijn eigen talent. Ook in fietsen.

Dit zei Spekenbrink (jij bent toch zo'n Sunweb fanboy?) over Dumoulin na de Giro: Dumoulin unieke renner door talent, karakter en wil om samen te werken

Talent dus als belangrijke factor. Ook in fietsen. Ook volgens kenners.

0
schipperaar 19 maart 2018 om 14:59

@tdlc
Dus Spekenbrink(kenner, oud wielrenner?) geloof je wel op zijn woord?
Tom komt uit de atletiek, nog altijd de beste basis in sport en begon pas op latere leeftijd met fietsen waardoor ie meer longinhoud had dan gemiddeld.
Sagan en vdp hebben talent gekweekt van kleins af aan op bmx, cross etc itgst de houten klazen in het peleton.
Dalen is vnl geen angst hebben en bochten kunnen lezen plus souplesse a la vdp, sagan en nibali, kwestie van in je fiets zitten en de bochten durven aanvallen, sommigen leren het nooit.
Dat 25 jarigen zich in laten pakken door een ouwe vos en Greipel zegt voldoende over de afgenomen hardheid bij de jeugd, de suikerspingeneratie.

0
tetedelacourse 19 maart 2018 om 15:26

Nee, ook Spekenbrink geloof ik niet op zijn woord. Maar het trekt op zijn minst jouw sterke beweringen in twijfel. Prima wat je daarna allemaal zegt, het toont in ieder geval aan dat er meer is dan linkerbeen, rechterbeen en of andersom. Of je het nou talent wil noemen of niet, of het nou gekweekt is of uit de lucht komt vallen, of het nou van atletiek komt of in Limburgse vlaai zit.

Dat “suikerspingeneratie”Dumoulin de Giro pakte ben je nu vergeten? Of was de suikerspingeneratie toen ff met pauze? Dat “suikerspingeneratie mannetje” Sagan als broekie 3 keer wereldkampioen is ook niet in je lange termijn geheugen gekomen? Alsof je van voorgaande generaties zo’n hoge pet op moet hebben. Maar goed.. dat is behoorlijk off topic.

0
schipperaar 19 maart 2018 om 15:49

Beiden reken ik daar niet toe natuurlijk maar dat had je vast al begrepen, kiezen vooral hun eigen weg net als die Noor bij SKY, de lat hoger elke dag weer .
Tankink die naar Catalonie gaat om wat gewicht in de ploeg te brengen lijkt minder ambitieus al vond ik t een hele goeie grap.

0
tetedelacourse 19 maart 2018 om 18:43

Zeur dan niet over hele generaties. Die goedkope opmerkingen altijd bij jou.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone