LottoNL-Jumbo: “We hebben gegokt en verloren”

zaterdag 17 maart 2018 om 19:23
LottoNL-Jumbo: “We hebben gegokt en verloren”

foto: Sirotti

Jos van Emden was vandaag op een 24e plaats de beste renner van LottoNL-Jumbo in Milaan-San Remo. In een bericht op de website van de ploeg vertelt ploegleider Addy Engels dat hij teleurgesteld is over het resultaat, maar dat hij tevreden is over het team in de breedte: “We hebben gegokt en verloren.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine
Daarmee doelt het team op de iets te late aanval van Enrico Battaglin op de Poggio en op het wachten van Van Emden op Danny van Poppel. Battaglin vertelt over zijn aanval:  “Na zevenhonderd meter plafoneerde ik en was het gedaan. Als ik direct op hem, Nibali, had gereageerd, had ik hem wellicht kunnen volgen.”

Van Emden wachtte op de Poggio even op Van Poppel, maar reed daarna door: “Danny had last op de Poggio. Hij kwam op een gaatje. Ik heb hem teruggebracht, maar hij kon me niet volgen. Toen heb ik mijn eigen plan getrokken. Ik dacht aan aanvallen, maar de deur werd dichtgegooid”

Van Poppel moest lossen, maar sluit uiteindelijk met een positief gevoel af: “Het was mooi. Ik heb vandaag vooral geleerd hoe je met je krachten moet omgaan. Hoe je ze moet doseren. Het ging niet slecht, maar op de Poggio kom ik gewoon nog net dat beetje extra te kort.”

Dit artikel delen:

64 Reacties

skylimit 17 maart 2018 om 23:07

Gegokt en verloren is wel zwaar overdreven. Al valt het te prijzen dat Battaglin tenminste nog een poging deed, waarbij het dan weer tegenvalt dat hij het nog geen 1km vol kon houden.
Maar ja van de gevestigde orde hebben we helemaal niets gezien. Ja er stond tegenwind, behalve voor Nibali dan.

0
Veloburto 17 maart 2018 om 23:08

Waar is Van Poppel?!

0
Mwielerfan 17 maart 2018 om 23:29

@sooike het belachelijke zit hem in dat je juist de voornaamste goede actie van ltj afzeikt. Battglin koerste voor die kleine kans die hij had om te winnen. Bleef anderhalve minuut het peloton voor. Bij tweeëneenhalf kan ie misschien meedoen voor winst.
Dat zat er niet in maar het is voor ons kijkers en voor de wedstrijd en voor de publiciteit zoveel beter dan plek 13 of 9.
Het belachelijke is dat je doet alsof dat beter was geweest. Ik ben niet altijd even enthousiast over ltj maar dat is nou precies omdat ze zo vaak voor plaats 5-10 gaan. Heerlijk dat ze dat nu niet deden.
Overigens had lobato hier mooi 9de kunnen worden.

0
schipperaar 17 maart 2018 om 23:31

Benieuwd op wie dat gokken slaat, er viel niks te gokken natuurlijk anders rij je nog bij de eerste vijf of tien. Dat ploegleiding nog niet inziet dat Poggio niet voor Danny was weggelegd maar wel hoopt op een verrassing zegt voldoende.
Ook benieuwd wie die deur voor Jos dichtgooide, moet wel een heel brede geweest zijn.

0
Mwielerfan 17 maart 2018 om 23:31

Snap niet dat mensen het normaal vinden om 1km peloton voor te blijven in laatste 2km van de poggio. Dat is echt zeer weinige gegeven. Bijna alle groten gaan in de laatste km de laatste jaren.
Verloren is inderdaad overdreven, alsof ltj zoveel e verliezen had en door dit te proberen een andere mogelijkheid om zeep helpt.

0
irriducibili 17 maart 2018 om 23:32

Bijna alle renners hebben toch anoniem meegereden vandaag?

Een kansloze vroege kopgroep, aanvalletje van Burghard.. paar renners heel even op kop gezien waaronder Battaglin.

Dat ze in het peloton 24e of 14e eindigen boeit mij niet zoveel verder.

Het was niet heel bijzonder maar ook niet anders dan andere teams. Helemaal wachten tot de sprint en dan 14e worden is ook kleurloos

0
Djoop 17 maart 2018 om 23:35

Ze waren zeker niet onzichtbaar, maar gegokt en verloren klinkt idd wat overdreven. Gingen er voor, maar kwamen gewoon tekort. Op de een of andere manier wel de indruk dat het dit jaar allemaal wat beter loopt qua vorm en organisatie.

0
Jacco van Stierop 17 maart 2018 om 23:41

Prima poging van Battaglin, tuurlijk komt hij kwaliteit te kort om het succesvol voort te zetten maar hij probeert in ieder geval wat. Maar hetzelfde geldt voor Drucker, Burghardt, Neilands en Trentin.

0
Romāns Vainšteins 17 maart 2018 om 23:56

Nou bij trentin vraag ik me wel wat af of ie nou carte blanche had, had in de jacht het verschil kunnen maken wellicht en ziet zijn spurten op 2 finishen…
Wel ruim in orde voor de keien lijkm me.

0
Elvs 17 maart 2018 om 23:57

@Mwielerfan, nee hoor, Lobato fietste vandaag namelijk naar een 80e plek…

0
Spartacus 18 maart 2018 om 00:03

En wederom Van Emden de eerste TLJ renner in San Remo, net als vorig jaar ;)

0
Binda 18 maart 2018 om 00:19

Jos van Emden dus beste Nederlander in San Remo en in Tirreno Adriatico. Draait een lekker seizoen zo.

0
Eriknogwat 18 maart 2018 om 02:22

@ mevrouw sooike ( ik denk echt dat het een vrouw is) Please stop met klagen, en lees eens goed en leer ook eens interpreteren wat er gezegd word en niet alleen meteen het negatieve denken. Het maakt het leven er een stuk leuker op.
OT: Wie een goede klassering had verwacht , ik niet in elk geval, wel gehoopt en dat mag altijd. Ze proberen het en vind ze meer zichtbaar dan vorig jaar ( in de breedte, wat je hier natuurlijk ook niet mag zeggen)

0
tetedelacourse 18 maart 2018 om 09:31

Allemaal (net) niet. Ik vraag me wel af wat er dan verwacht wordt door deze en gene als je (laten we wel wezen, tweederangs) sprinter niet meekan en je andere “belangrijke man” stuk gaat in de aanval. En natuurlijk hoopt men vooraf op beter. Als volger hier had je toch niet gek veel meer verwacht dan dit?

0
Sebas 18 maart 2018 om 09:41

Nee, dit is inderdaad wat ik er van verwachtte. Enerzijds een hele lichte teleurstelling dat DvP kapot ging op de Poggio, anderzijds wederom aangenaam verrast door Powless.

0
UrbanSteel 18 maart 2018 om 09:46

Is dit hier het Lotto-Jumbo forum? Schijnbaar kan je in een gewoon nieuws topic geen mening geven en onderbouwen. Je wordt gelijk afgebrand.
Ik ben het ook niet altijd eens met de mening van sooike. Leer de mening van anderen is te respecteren. Je hoeft het er niet mee eens te zijn , maar dat zou veel mensen hier sieren in plaats van dat constant afzeiken.

0
Jean Dumas 18 maart 2018 om 09:50

Geloof oprecht dat alleen Nibali de benen had om de sprinters voor te blijven, heeft niets met timing of gokken te maken.

0
RaketVuist 18 maart 2018 om 10:20

Ewan is een jaar jonger dan Van Poppel en wordt hier gewoon 2e.

0
rvb 18 maart 2018 om 11:13

In de breedte hadden ze wel thuis kunnen blijven.

0
nasibal 18 maart 2018 om 11:54

Wat me opvalt is dat Sooike vaak wel een inhoudelijke reactie geeft. Niet altijd eentje waar het merendeel het mee eens ljkt te zijn en helaas ook vaak wat “belachelijk” verpakt, maar wel inhoudelijk.

Ik moet meer lachen om de mensen die deze kans laten schieten om een inhoudelijke discussie te voeren, dan om sooike zelf.

0
vlek 18 maart 2018 om 12:03

Dan moet je eerst aannemen dat een inhoudelijke reactie op de wankele uitgangspunten van de ‘kritiek’ werkelijk een inhoudelijke discussie tot gevolg heeft. De ervaring leert echter wat anders, waardoor je die pogingen dus nog zelden ondernomen ziet worden. Beetje te hoopvol om van anderen te verwachten dat ze iedere reactie los zien van wat ze van voorgaande interacties weten.

0
fransvanrooij 18 maart 2018 om 12:25

De klassering en de toelichting van Van Emden geven goede hoop op een sterke rol in de klassiekers die hem beter liggen. Herinner me bijvoorbeeld van een aantal jaren terug een prima Parijs-Roubaix.

0
schipperaar 18 maart 2018 om 12:58

In de breedte en inhoudelijk onder de maat, zachte dokters maken stinkende wonden, van Battaglin kon je ook niet verwachten dat ie de oversteek wel even zou maken gezien zijn resultaten vd afgelopen jaren en verder mist de ploeg nog altijd souplesse en explosiviteit want elke deur kan je weer opengooien natuurlijk, zo smal was het niet.

0
Laatste man 18 maart 2018 om 13:42

Als je inhoudelijk reageert op sooike geeft hij nooit thuis. Het is een anti-supporter of trol, die zich maar op 1 ding focust. Dit is niet iets van weken, maar van meerdere jaren.

0
schipperaar 18 maart 2018 om 13:58

@lm
Heel goed geformuleerd, Sooike richt zich maar op een ding en dat is vakmanschap wat in elk bedrijf een eerste vereiste is dus ook in de sport , een businessplan op meerdere jaren en geen casino natuurlijk .

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone