LottoNL-Jumbo voert structuurwijziging door

donderdag 22 december 2016 om 11:34

LottoNL-Jumbo heeft voor volgend jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd in de begeleiding. Nico Verhoeven wordt ‘Race Director’ en gaat zich weer volledig richten op de strategie en de tactiek in de wedstrijden. Merijn Zeeman zal juist minder in de ploegleiderswagen te zien zijn. Hij wordt als ‘Sportive Director’ eindverantwoordelijk voor het overkoepelende sportieve beleid.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
LottoNL-Jumbo heeft bovendien twee nieuwe ploegleiders aangetrokken. “Dit vanwege de uitbreiding van de WorldTour-kalender en de andere inzet van Verhoeven en Zeeman”, verklaart de ploeg. Grischa Niermann en Sierk Jan de Haan komen de staf versterken. De twee zaten afgelopen seizoen allebei achter het stuur bij Rabobank, dat ophoudt te bestaan. Niermann was als renner al actief voor de voorlopers van LottoNL-Jumbo.

“Het hedendaagse wielrennen vereist steeds specifiekere focus op taken”, stelt directeur Richard Plugge in een persbericht. “De voorbereiding, zowel fysiek en mentaal als op het gebied van materiaal is van cruciaal belang. Evenals een strategisch en tactisch goede uitvoering op de weg. Dit vereist 100 procent focus op deze twee deelgebieden. Door een betere afbakening van taken kunnen we een stap voorwaarts zetten.”

LottoNL-Jumbo heeft daarnaast een nieuwe directeur aangetrokken. Dat bevestigt de ploeg tegenover WielerFlits. Christian Boelen, tot voor kort baas van Personal Car Lease, komt als ad-interim directeur op gelijke hoogte te staan met Jac Orie en Richard Plugge om meer synergie te krijgen tussen de wieler- en schaatstak. Ondertussen zoekt LottoNL-Jumbo een nieuwe directeur.

Dit artikel delen:

21 Reacties

liske 22 december 2016 om 11:50

meer synergie nodig tussen jac orie en richard plugge?
dat klinkt als eenn probleem tussen die twee. niet verwonderlijk, bij rabo/lottojumbo waren de ploegleiders goed. maar daarboven is het altijd een zootje geweest. zwalkend beleid, slechte communicatie naar binnen en buiten. machtsstrijdjes en egotjes. dat alles ten koste van de renners……

0
liske 22 december 2016 om 11:54

het is goed yte specialiseren, vooral materiaal is een vak apart. mety mensen werken overigens ook. maar mismanagement maak je niet goed met meer directeuren. dat betekent meer machtsposities en meer interne strijd.
ontsla die directeuren svp. laat mensen zo open mogelijk met elkaar samenwerken.
maar ja openheid en wielrennen zijn gewoon strijdig met elkaar, helaas

0
tendam 22 december 2016 om 12:03

@liske
Ja, als je de Telegraaf moet geloven is het bij deze ploeg en z’n voorgangers inderdaad altijd ’n zooitje. Maar als precies dezelfde mensen bij Roompot gaan werken is het ineens geweldig ;)

Geen reden om aan te nemen dat Plugge en Orie het niet met elkaar zouden kunnen vinden, maar volgens mij gaat het erom te kijken hoe de schaatstak en de wielertak beter kunnen samenwerken. Bovendien heeft Plugge een heel andere rol, die is geen trainer terwijl Orie zowel trainer als manager is.

0
Bertvd 22 december 2016 om 12:04

Meesterbrein Verhoeven

*moet glimlachen*

0
Timocycling 22 december 2016 om 12:15

Nou met ’tacticus’ Verhoeven wordt het niks kan ik alvast zeggen

0
bartje 22 december 2016 om 12:33

edit redactie: haha, scherp, thx.

0
Komi 22 december 2016 om 13:09

Verhoeven maakt op mij niet direct een hele sterke tactische indruk, maar las in het stuk in de telegraaf dat de renners hier anders over denken. En die kunnen het toch het beste beoordelen. En de rol van Zeeman zie ik wel bij hem passen, is toch meer de man van de langere termijn visie in mijn ogen.

0
jvh93 22 december 2016 om 13:54

uiteindelijk gaat het toch echt om wat de renners het prettigst vinden koersen dus is dit een geode zet. we gaan zien hoe het uitpakt komend seizoen

0
Wielerfan1987 22 december 2016 om 14:50

Verhoeven was van oorsprong ook gewoon ploegleider en niet directeur net zoals Zeeman van oorsprong trainer/coach was en geen ploegleider.

Niets meer dan logisch deze wijzigingen dus

0
kelderfan 22 december 2016 om 16:42

Het lijkt mij een goede zaak om Niermann er bij te halen. Die kan die jonge renners beter motiveren denk ik zo.

0
Rondo 22 december 2016 om 16:59

Betere afbakening van de taken, oftewel elke keer hetzelfde kunstje hetzelfde rondje om de kerk. Meer seriematig, minder afwisseling, grotere fouten last door automatische piloot. Gelukkig wel meer staf en lagere doelstellingen.

0
richi 22 december 2016 om 19:13

Benieuwd wat er in de functieomschrijvingen van al die directeuren staat.

0
mooiman 22 december 2016 om 21:36

Was Nico niet degene die in de bus tijdens de Tour riep: hup jongens?
Dat belooft wat!

0
maklukzat 22 december 2016 om 21:42

Prima dat Verhoeven weer wordt ingezet als ploegleider. Renners lopen weg met hem. Was bij Rabo continental al zo. Niermann en Sierk Jan de Haan lijken me ook goede versterkingen.

0
tendam 22 december 2016 om 21:42

@mooiman
Ik denk dat ze bij die ploeg spijt hebben van hun openheid. Wat een gezeik er al niet is geweest over die documentaire, omdat die Verhoeven een paar keer teveel ‘hup’ heeft geroepen…

0
vlek 22 december 2016 om 22:03

Hop, hop, ken je klassiekers.

0
Niklas 22 december 2016 om 22:27

Jurgen van den Broeck is nogal onder de indruk van de professionaliteit in de ploeg. De complimenten voor de organisatie moeten blijkbaar van een Belg komen, omdat de Nederlanders nogal zeurpieten zijn: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2851585.

0
delgado 22 december 2016 om 23:08

@Niklas
Naja, dat zegt elke renner die bij een nieuwe ploeg komt. De typische standaardzinnetjes.

0
DerEffe 23 december 2016 om 01:39

Wanneer het woord synergie in de mond wordt genomen weet je dat het om gebakken lucht gaat.

0
Coldeportes 23 december 2016 om 07:54

Hop hop jongens, 2 nieuwe ploegleiders erbij
Een ad-interim directeur en op zoek naar een nieuwe directeur…

Gewoon doorlopen mensen, hier valt niks te zien…. :p

Prima move natuurlijk, nog meer chiefs op een kleiner aantal indians!
Waterhoofd in wording, hop hop hop met meer management naar de top,
zou ik zeggen.

0
richi 23 december 2016 om 09:17

Zoveel directeur is het tegenovergestelde van de huidige management trend van zelfsturende teams. Ik zou zeggen weg met de oortjes en terug naar kopmannen die zelf beslissingen kunnen nemen en de koers kunnen lezen (zoals Raas, Knetemann, Zoetemelk en Kuiper).

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone