LottoNL-Jumbo trekt Deense klimmer aan

LottoNL-Jumbo trekt Deense klimmer aan

foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018

woensdag 1 augustus 2018 om 15:30

LottoNL-Jumbo beschikt de komende twee seizoenen over de diensten van Jonas Vingegaard, weet WielerFlits. De 21-jarige Deen staat te boek als een talentvolle klimmer. Onlangs won de renner – die de voorbije jaren uitkwam voor ColoQuick-CULT – de klimproloog in de loodzware Giro Ciclistico Valle d’Aosta-Mont Blanc U23.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Onze ambitie is om de grootste talenten ter wereld in ons team te krijgen”, zei ploegleider Merijn Zeeman van LottoNL-Jumbo. “Jonas is uitgebreid gevolgd, getest en besproken binnen ons scoutingsteam. Wij geloven in een mooie toekomst met hem. Zoals al onze talenten krijgt Jonas een meerjarenontwikkelplan. We gaan hem intensief begeleiden.”

Voor Vingegaard gaat een droom in vervulling. “Ik kijk ernaar uit om me verder te ontwikkelen in dit team. De focus ligt op het proces en niet op de resultaten. Dat spreekt me aan en daarom is LottoNL-Jumbo voor mijn gevoel het juiste team om mijn carrière te vervolgen.”

Bevestiging als ronderenner
Eind 2016 viel de jonge Deen voor het eerst op, toen hij als broekie van negentien jaar oud als tweede eindigde in de Tour of China I. Vorig seizoen kwam Vingegaard niet veel in actie, nadat hij zijn heup brak in de Tour des Fjords. Dit seizoen bevestigde hij zijn talent als ronderenner, door als vijfde te eindigen in de Vredeskoers U23. Eerder dit seizoen werd hij ook al vijfde in de Tour de Loir et Cher en negende in Le Triptyque des Monts et Châteaux.

Afgelopen juli zou LottoNL-Jumbo de jongeling meenemen op trainingskamp naar Oostenrijk. Een val in de eerste rit in lijn van de Giro Valle d’Aosta strooide echter roet in het eten; de Deen liep een hersenschudding op. In een eerder stadium had LottoNL-Jumbo hem al getest, net als een aantal andere talenten uit het U23-circuit. Vingegaard kwam daaruit als beste naar voren. De jonge klimmer maakt in 2019 zijn profdebuut.

Naar verluidt gaven eerder Laurens De Plus en Mike Teunissen al hun ja-woord voor komend jaar. Daarnaast lijkt ook Wout van Aert zich in de toekomst ook bij de Nederlandse ploeg te voegen. Vooralsnog blijft de wereldkampioen veldrijden in 2019 bij zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan.

In de klimproloog veroverde Vingegaard ook de leiderstrui – foto: Giro Valle d’Aosta 2018

Dit artikel delen:

46 Reacties

Sephiroth 1 augustus 2018 om 06:03

Ok, die zag ik niet aankomen…

0
Wielerfan1987 1 augustus 2018 om 06:11

Die kwam inderdaad niet veel voor… al meen ik een tijdje terug iemand zijn naam te hebben zien droppen in het TLJ forum…

Geen plek voor Maas dan?

0
FBahamontes 1 augustus 2018 om 06:45

Nog nooit van deze gast gehoord, maar zijn resultaten zijn best oke zo te zijn.

Is het alleen niet vrij riskant om een renner aan te trekken die een hersenschudding heeft opgelopen? Voor hetzelfde geld ligt ie er een jaar uit net zoals Bol en van der Hoorn.

0
Wielerfan1987 1 augustus 2018 om 06:55

Heb zijn resultaten eens bekeken… zo indrukwekkend vind ik het allemaal niet echt… waar hij erbovenuit kwam in China was tegen allemaal mannen waar we hier nog nooit van gehoord hebben.
En zijn betere uitslagen in Europa en meer recent moest hij jongere mannen voor zich dulden die ook allen al meer resultaten hebben neergezet in Europa.

Maar hij is getest door TLJ blijkbaar dus hij mag mij verbazen.

Ik weet alleen niet of het slim is om weer een Rasmussen binnen te halen.
Zijn volledige naam is volgens pcs namelijk Jonas Vingegaard Rasmussen….

0
jvh93 1 augustus 2018 om 07:43

toch weer die ene verrassende transfer die niemand verwacht? Zal dit betekenen dat er inderdaad geen plek is voor Jan Maas of zal een jongen als Daan Olivier niet in aanmerking komen voor contractverlenging?

0
josi 1 augustus 2018 om 07:43

Ken zijn naam van die klimproloog, maar weet verder niets van hem af. Over twee jaar kunnen we oordelen of dit al dan niet een knap staaltje scouting is geweest.

0
Timocycling 1 augustus 2018 om 07:47

Ze zullen hem wel aan eenzelfde soort test onderworpen hebben als bij roglic. Neem dan ook aan dat hij een flinke motor erin heeft liggen.

Hopelijk pakt dit goed uit en kan hij volgend jaar bergop al van waarde zijn.

0
dumoman 1 augustus 2018 om 07:56

Hopelijk niet een type Kelderman aangetrokken, groot talent die helaas meer op de grond ligt dan op de fiets zit…..

0
tendam 1 augustus 2018 om 07:56

@wielerfan1987
Half Denemarken heet Rasmussen, dus dan wordt het moeilijk om een Deen te halen ;)

De test was blijkbaar overtuigend. En een klimproloog win je niet zomaar.

0
TheArt 1 augustus 2018 om 07:57

Prima renner. En aangezien een ploeg sowieso een paar neo’s moet hebben, lijkt me dit een goede keuze gezien wat er beschikbaar is. Maas zal dan wel de tweede neo worden als hij bevestigt de komende maanden.

0
Scott Sunderland 1 augustus 2018 om 08:16

Benieuwd ook welke renners dan géén nieuw contact krijgen. Tankink stopt sowieso. En Van Hoecke heeft elders getekend.

Ik gok dat Boom wegggaat. Dat Clement stopt met fietsen door die rugblessure. Olivier ook weg wellicht vanwege geen geslaagde comeback. Benieuwd of Battaglin blijft. Die zie ik ook vertrekken na zijn prima Giro.

0
Kirsipuu 1 augustus 2018 om 08:27

Tankink stopt, Van Hoecke weg. Dan lijkt het dat ze afscheid nemen van Wagner en wellicht ook Boom. Voor Daan Olivier zou ik het wel zonde vinden, sympathieke gast.

Oh ja, en volgens Scott Sunderland moeten ze Kruijswijk laten gaan want die haalt toch nooit meer zijn niveau van de Giro 2016.

0
tetedelacourse 1 augustus 2018 om 08:28

@Scott: Battaglin zal wel blijven voor de fietsensponsor.

OT: We zullen het wel zien met deze jongen. Zo te zien rijdt ie Tour de l’Avenir, dat zal zonder val wel een indicatie zijn. http://www.cyclingfever.com/editie.html?detp=view&_ap=startlijst&editie_idd=MjkxOTg=

0
castelinni 1 augustus 2018 om 08:29

Denk dat bianchi toch wel graag een italiaan rond heeft fietsen bij de jumbo ploeg dus denk dat battaglin wel zal blijven loopt zn contract af?

0
TrEb 1 augustus 2018 om 08:30

Een renner die wel wat in zijn mars heeft. Doet me een beetje denken aan Kelderman… die kan ook mooie uitslagen rijden en daarnaast wel fragiel..gebroken heup, hersenschudding

0
pietz0rs 1 augustus 2018 om 08:32

Ik heb toch het idee dat LTJ een goed ontwikkelingsplan heeft liggen om talenten te trainen. Zie bijvoorbeeld Groenewegen, die sinds hij van Roompot kwam echt stappen gemaakt heeft. Zelfde geldt voor Tolhoek, Bouwman en bijvoorbeeld Roglic, al zijn dat natuurlijk wel verschillende verhalen. Ook het feit dat Van Aert tekent bij LTJ doet mij toch denken dat ze een duidelijke visie hebben over hoe ze met talenten om moeten gaan.

0
tetedelacourse 1 augustus 2018 om 08:37

@pietz0rs: Helemaal eens, maar zeg het niet te hard… het is geen populair standpunt dat je hiermee inneemt. Voor je het weet krijg je het stempeltje “fan” mee van de azijnbrigade.

De mannen die je noemt maken zeker een mooie ontwikkeling door. Ze doen het nu dan wel zonder opleidingsploeg, qua scouting en ontwikkeling lijkt het wel goed te zitten.

0
castelinni 1 augustus 2018 om 08:38

Trouwens laat al dat tranfernieuws maar komen vandaag ik zit er klaar voor..

0
Scott Sunderland 1 augustus 2018 om 08:43

@ Kirsipuu

Kruijswijk heeft het fantastisch gedaan deze Tour. Zondermeer. Maar geen uitzicht op het podium gehad. Die Giro leek hij te gaan winnen. Ik had Kruijswijk een paar plaatsen lager ingeschat deze Tour en hij reed beter dan ik had gedacht.

0
gardeyn 1 augustus 2018 om 08:45

@tetedelacourse: nee, ‘fanboy’ ;)

on: ik ken de beste jongen niet, maar had gehoopt dat TLJ wat meer zou investeren in een paar sterke knechten ivm het verdedigen van klassementen (tijdrijders die een heuvel over kunnen). Klimmer/redelijke klimmers lijken ze wel genoeg te hebben.

0
Boomie1 1 augustus 2018 om 08:50

@pietz0rs, @tetedelacourse: Ik denk dat het de invloed van Zeeman is, die deed ook goede dingen bij Giant (Argos) of hoe je dat team ook wil noemen.

Je kan ook zeggen dat de andere kant van die medaille de Amerikanen zijn. Ik vind Powless en vooral Kuss nogal tegenvallen.

0
Poeksel 1 augustus 2018 om 08:51

Ze zitten nu op drie weg, drie erbij. Als er geen andere aanwinsten komen hoeft er niemand weg dus.

0
TheArt 1 augustus 2018 om 08:59

@Gardeyn: Kan je een paar neo’s in die categorie noemen? Voor alle duidelijkheid: een team is verplicht om minstens twee neo’s in de ploeg te hebben. Dan horen dit soort aankopen er dus ook bij. Dat het niet directe versterkingen zijn op bepaalde vlakken waar je versterkingen voor ziet, is dan logisch.

0
jvh93 1 augustus 2018 om 09:04

@poeksel drie weg? ik tel Tankink en Van Hoecke als zeker weg, wie gaan er nog meer weg volgens jou?

0
FBahamontes 1 augustus 2018 om 09:09

@TheArt
Powless en Eenkhoorn zijn volgend jaar toch ook nog gewoon neo’s?
Zo is Jansen bijvoorbeeld ook dit jaar nog een neo terwijl het al zijn 2e jaar is.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone