LottoNL-Jumbo trekt Deense klimmer aan

LottoNL-Jumbo trekt Deense klimmer aan

foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018

woensdag 1 augustus 2018 om 15:30

LottoNL-Jumbo beschikt de komende twee seizoenen over de diensten van Jonas Vingegaard, weet WielerFlits. De 21-jarige Deen staat te boek als een talentvolle klimmer. Onlangs won de renner – die de voorbije jaren uitkwam voor ColoQuick-CULT – de klimproloog in de loodzware Giro Ciclistico Valle d’Aosta-Mont Blanc U23.

“Onze ambitie is om de grootste talenten ter wereld in ons team te krijgen”, zei ploegleider Merijn Zeeman van LottoNL-Jumbo. “Jonas is uitgebreid gevolgd, getest en besproken binnen ons scoutingsteam. Wij geloven in een mooie toekomst met hem. Zoals al onze talenten krijgt Jonas een meerjarenontwikkelplan. We gaan hem intensief begeleiden.”

Voor Vingegaard gaat een droom in vervulling. “Ik kijk ernaar uit om me verder te ontwikkelen in dit team. De focus ligt op het proces en niet op de resultaten. Dat spreekt me aan en daarom is LottoNL-Jumbo voor mijn gevoel het juiste team om mijn carrière te vervolgen.”

Bevestiging als ronderenner
Eind 2016 viel de jonge Deen voor het eerst op, toen hij als broekie van negentien jaar oud als tweede eindigde in de Tour of China I. Vorig seizoen kwam Vingegaard niet veel in actie, nadat hij zijn heup brak in de Tour des Fjords. Dit seizoen bevestigde hij zijn talent als ronderenner, door als vijfde te eindigen in de Vredeskoers U23. Eerder dit seizoen werd hij ook al vijfde in de Tour de Loir et Cher en negende in Le Triptyque des Monts et Châteaux.

Afgelopen juli zou LottoNL-Jumbo de jongeling meenemen op trainingskamp naar Oostenrijk. Een val in de eerste rit in lijn van de Giro Valle d’Aosta strooide echter roet in het eten; de Deen liep een hersenschudding op. In een eerder stadium had LottoNL-Jumbo hem al getest, net als een aantal andere talenten uit het U23-circuit. Vingegaard kwam daaruit als beste naar voren. De jonge klimmer maakt in 2019 zijn profdebuut.

Naar verluidt gaven eerder Laurens De Plus en Mike Teunissen al hun ja-woord voor komend jaar. Daarnaast lijkt ook Wout van Aert zich in de toekomst ook bij de Nederlandse ploeg te voegen. Vooralsnog blijft de wereldkampioen veldrijden in 2019 bij zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan.

In de klimproloog veroverde Vingegaard ook de leiderstrui – foto: Giro Valle d’Aosta 2018

Dit artikel delen:

46 Reacties

Poeksel 1 augustus 2018 om 09:16

@jvh93: Lobato

tendam 1 augustus 2018 om 09:28

@boomie1
Vergeet ook Louis Delahaye niet, werd vaak wat lacherig over gedaan maar zijn hoogtestages leveren wel wat op. Sterker nog, met wat meer geluk had hij in een jaar zowel een Girowinnaar (Kruijswijk) als een Olympisch kampioen (Van Vleuten) afgeleverd.

Sepp Kuss begon moeizaam, maar hij was in de Dauphiné toch echt wel goed.

DrJ 1 augustus 2018 om 09:58

Veel klimmers hoeven ze toch niet erbij? Bouwman, Gesink, tolhoek, bennett, Roglic, Kruijswijk. Kuss,Powless, Olivier en de Tier zijn ook klimmers. De Plus is ook klimmer. Goed dat ze waarschijnlijk Teunissen en van Aert halen. Op dat vlak hadden ze echt iemand nodig.

ghostwriter 1 augustus 2018 om 10:07

@DrJ
Ik zou De Tier niet echt een klimmer noemen. Hij is redelijk in het heuvelgebergte maar matig tot slecht in het midden- en hooggebergte.

jdijkhof 1 augustus 2018 om 10:28

@DrJ
Ik snap wat je bedoelt maar 1 klimmer erbij kan geen kwaad
Ze willen er natuurlijk naar toe dat ze zowel in de Giro als ook in de Tour en Vuelta een sterk klim team hebben staan.
Dan is 12 klimmers maximale.
Misschien verlengen ze nog wel een paar contracten niet.
Denk aan Olivier en Boom; zou ook wel te verdedigen zijn.
Goed Boom heeft een ritzege gepakt in de BinckBank Tour en de ronde van Groot Brittannië gewonnen, maar van een kopman mag je meer verwachten.
En Olivier is een aardige renner maar niet goed genoeg voor de WT.
Zou denk bij Roompot veel beter passen.

Witte Trui 1 augustus 2018 om 10:35

@jdijkhof: voor Boom zou een vergelijkbare rol en contract als voor Gesink nog te overwegen zijn. Hij is namelijk wel breed inzetbaar en in het klassieke voorjaar zou hij als leermeester kunnen fungeren (zit er, mits fit, in finales wel bij). De rest van de voorjaarsploeg is erg jong. Tevens kan hij uit overtal een finale openbreken en een rol in een sprinttrein vervullen, een kopman door het peloton loodsen en is hij een sterke schaken in een TTT. Wanneer hij een dergelijke rol wil vervullen; zeker houden.

Daarnaast zie ik het wel gebeuren – ondanks het recente succes – dat 1 grote ronde een sprintploeg wordt (Groenewegen, desnoods 1 klassementsrenner + 1 man steun), 1 grote ronde een klassementsploeg (Roglic en schaduwkopman Kruijswijk, desnoods sprinter + 1 man steun) en 1 grote ronde een mix (kleine trein + korte klassementstrein, 4 om 4).

ghostwriter 1 augustus 2018 om 10:43

@Witte Trui
Ik denk niet dat LottoNL dat zal gaan doen. Ze hebben afgelopen Tour ook laten zien dat ze makkelijk op twee paarden kunnen wedden. Ik verwacht in de Giro en Vuelta een sprinttrein van drie man en een klassementstrein van vijf man en in de Tour een sprinttrein van vier man en klassementstrein van vier man.

xistnc 1 augustus 2018 om 10:43

Klinkt als een brekebeentje. Uit de weg blijven bij sneeuwmuren en dergelijke dan maar!

‘… weet Wielerflits’, proest…

ghostwriter 1 augustus 2018 om 10:45

@jdijkhof
Olivier heeft volgens mij laten zien zeker goed genoeg te zijn voor de WT. Zo reed hij vorig jaar voor zijn val een goede Vuelta. Alleen heeft hij pech gehad met blessures. Ik hoop dat ze zijn contract wel verlengen want dat hij (meer dan) genoeg kwaliteit heeft voor de WT lijkt mij persoonlijk wel duidelijk.

Niklas 1 augustus 2018 om 11:09

Een jonge renner die een paar keer pech heeft gehad noemen we meteen een brekebeentje? Dat noem ik framing. Met het risico dat het hem zijn hele loopbaan achtervolgt. Sorry, maar dan heb je geen niveau!

kelderfan 1 augustus 2018 om 11:13

@ghostwriter
Je hebt gelijk, dat Daan Olivier moet blijven. Die heeft laten zien, dat hij ’t niveau WT zeker aankan. Maar ik zou de formule van vijf man klimtrein en drie man sprinttrein toepassen op alle GT’s. Dylan kan goed uit de voeten met Roosen en Jansen.

Samlambeej 1 augustus 2018 om 11:26

'Naar verluidt gaven eerder Laurens De Plus (en Mike Teunissen) al hun ja-woord voor komend jaar.'
Ik geloof er geen snars van, hoe komen jullie bij dat verhaal? Dat die nu al Quickstep, waar hij kansen krijgt en zich goed voelt, zou verlaten… dat zou heel raar zijn. Dan zou er door die crashes al iets onherstelbaar misgegaan moeten zijn bij De Plus.

vlek 1 augustus 2018 om 11:28

De Plus en TLJ is toch geen vreemde match? Volgens mij is er nog weinig twijfel over die deal. Ik vind ze ook uitstekend bij elkaar passen.

tetedelacourse 1 augustus 2018 om 11:30

@niklas: fanboy ;)

jvh93 1 augustus 2018 om 11:41

@poeksel thnks, die was ik alweer vergeten!

Cycl3mi 1 augustus 2018 om 11:44

Volgens mij is het ook zo dat hoofdsponsor Jumbo in de komende jaren meer Belgen bij de ploeg wilt i.v.m. de expansie naar België. Dan heb je met Van Aert en De Plus toch al twee goede namen voor de toekomst ;-)

Rkromkamp 1 augustus 2018 om 12:30

Olivier als hij komende maanden fit blijft sowieso verlengen. Dit jaar twee keer pech gehad met een val, maar als je het 1e jaar 60e wordt in de vuelta heb je echt wel wat in je mars! Dat is echt super knap!

zipp404 1 augustus 2018 om 12:32

Het schijnt te gaan om een voormalig schansspringer, zeer gewaagde gok naar mijn mening;)

Huubi 1 augustus 2018 om 13:16

prima aankoop

rahimns 1 augustus 2018 om 13:52

Volgens de Deense media, die een gesprek hadden met zijn manager zijn ze nog aan het praten en is er nog geen contract getekend.

Edit: bevestigd door de ploeg nu, dus achterhaald interview

kelderfan 1 augustus 2018 om 16:03

De kogel door de kerk dus. Goed nieuws dat TLJ nu ook Deens talent opneemt in de ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair