‘LottoNL-Jumbo test Dupont en Van Hoecke’

zaterdag 3 september 2016 om 08:40
‘LottoNL-Jumbo test Dupont en Van Hoecke’

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo laat volgende week in de jacht op ‘goedkope versterkingen’ vijf renners een test afleggen. Die test zou volgens De Telegraaf bepalen wie van de vijf een plekje in de WorldTour-ploeg krijgt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De krant kent van twee van de vijf de identiteit. Het zou in ieder geval gaan om de Belgen Timothy Dupont (Verandas Willems) en Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen-Baloise).

De 28-jarige Dupont (foto) is een sprinter. Hij won dit seizoen Nokere Koerse en een etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Van Hoecke (24) heeft nog geen profzeges. De Belg maakte tot nu toe vooral naam op de baan.

Dit artikel delen:

52 Reacties

Othello 3 september 2016 om 08:47

Leg Tanner Putt vast…

0
ruudenkit 3 september 2016 om 08:47

Beiden zouden niet misstaan.
Dupont leuke sprinter als vervanger voor hofman en van hoecke is ook een snelle man, past misschien in t sprinttreintje of voor eigen kans in een kleinere groep.

0
josi 3 september 2016 om 08:49

Beide geen onaardige renners. Dupont goed als snelle man in kleinere koersen, Van Hoecke een aardige ondersteuning voor Boom in de voorjaarsklassiekers. Wel een beetje raar dat je de keuze af laat hangen van een test, dat zegt natuurlijk ook lang niet alles. En benieuwd wie die andere drie kandidaten dan zijn.

0
sjappie 3 september 2016 om 08:52

Voor de sfeer zou ik van hoecke nemen:
http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20120808_115

0
flyellus42 3 september 2016 om 08:56

wat moet Lotto-Jumbo met een Belgische kermiscoureur (dupont) en een Belgische baanrenner die liever in de kroeg zit dan fietst op de weg(van hoecke)??? Het lijkt mij dat er nog genoeg Nederlandse renners zijn die nog zonder contract zitten voor volgend jaar die minimaal van hetzelfde niveau zijn dan deze twee mitfits.

0
Arema Pro Cycling Team 3 september 2016 om 09:00

Wat een wanbeleid!

0
Wim Kruithof 3 september 2016 om 09:01

Josi, die test kan toch onderdeel zijn van een groter geheel? Vind je het ook raar dat Sky uitvoerig test naar anaerobe drempel, maximale hartslag enz alvorens te contracteren? Of is zoiets alleen raar als het Lotto-Jumbo betreft?

0
Verweggistan 3 september 2016 om 09:10

Dan kun je net zo goed van Winden en Tankink houden.

0
LutsenkoFan 3 september 2016 om 09:12

Dus als ik het goed begrijp wordt de beste getestte van de 5, waarvan 3 onbekend, een contract aangeboden..

0
GreenDay 3 september 2016 om 09:26

Flyellus42: Dupont verdient een stap hogerop, één van die aankopen waar de Lotto-NL Jumbo-fans nog aardig verrast door zouden kunnen worden, een beetje à la Roglic. In Van Hoecke zie ik zelf ook weinig toegevoegde waarde, die komt gewoon wat te kort.

0
UrbanSteel 3 september 2016 om 09:27

Lijkt haast wel de echte Lotto , met spanning afwachten of je prijs hebt maar zoals ik hier lees , een kermis coureur en een baanrenner ? Wat moet je daar als WT ploeg mee ? Dat is zeker geen hoofdprijs of jackpot. eerder prijs met het laatste cijfer.

0
Wielerfan1987 3 september 2016 om 09:30

Hoewel ik ze niet zou halen zijn het geen heel onverwachte namen aangezien ze beiden al 1 of meer keren in de desbetreffende topics genoemd door forumleden als interessante renners.

Ik ben dan eerder benieuwd naar de andere 3.

0
xistnc 3 september 2016 om 09:32

Of: wat goed dat ze met toch beperkte middelen op een zorgvuldige manier hun slag proberen te slaan. Al spreken de namen me niet echt aan.

Van Hoecke beter niet in dezelfde koersen opstellen als Olivier ;)

Dus het zijn er vijf, maar de Telegraaf kent er maar twee? Matig. Rechterrijtje-journalistiek, zou ik zeggen.

0
josi 3 september 2016 om 09:34

@Wim Kruithof, Nee, een test is helemaal niet raar, maar in dit bericht staat letterlijk dat de test zal bepalen wie er een plekje in de ploeg zal krijgen. Dat klinkt alsof de test de doorslaggevende factor is en dat vind ik wel raar. Heel goed mogelijk natuurlijk dat dit bericht wat dat betreft niet erg accuraat is.

0
mooiman 3 september 2016 om 09:38

Goedkope versterkingen past wel weer bij Jumbo: soort prijsknallers dus blijkbaar. Of altijd lage prijzen.
Het zou wat zijn als TLJ op zoek zou zijn naar dure versterkingen.!!

0
luckyloek 3 september 2016 om 09:40

@Josi, het bericht is van de Telegraaf. Ik vermoed en mag hopen dat de Telegraaf deze conclusie zelf trekt. Die test zal natuurlijk zeker mede bepalend zijn.

0
raleigh 3 september 2016 om 09:44

Zo het niet beter zijn om met TLJ een stapje terug te zetten naar PC niveau. Het hele transferbeleid doet nogal armlastig en armzalig aan.

Ik denk dat de sponsoren in tweestrijd staan of doormodderen of stoppen want dit is niet WT waardig!

Zou de Chinees Jan ook getest worden?

0
josi 3 september 2016 om 09:54

@raleigh, Dus renners als Clement, Boom en Lobato vind jij PC-niveau?

0
gesink/dekker 3 september 2016 om 10:02

Sommige leden trekken al conclusies voordat ze überhaupt iets weten. Dit zijn toch geen Lotto waardige renners. Geen dure renners maar opzoek naar koopjes blablabla.

Misschien zoeken ze wel renners voor in de sprinttrein van Groenewegen. Dit zijn geen dure renners maar passen prima in de sprinttrein. Van daar ook dat ze testen afleggen om te kijken of de resultaten goed genoeg zijn voor bijvoorbeeld laatste of een-na-laatste man.

0
glenn485 3 september 2016 om 10:08

Dupont een kermiscoureur noemen is natuurlijk gewoon onzin. Het is niet omdat hij in een continental team zit dat hij een kermiscoureur is. Iemand als Naesen reed in 2014 nog als Continental renner rond, vorige week won hij in Plouay. Akkoord, hij won de meeste van zijn koersen op .2 niveau maar het rijtje renners die hij dit jaar in een sprint achter zich liet is toch ook niet min (Soren Kragh Andersen, Drucker, Planckaert, Pelucchi, Cavendish, Groenewegen, Hutarovich, Demare, Dehaes, …). Als je zo’n renner voor een laag prijsje kan aantrekken is dat het gokje wel waard lijkt me. Is bovendien niet zomaar een pure sprinter, hij kan wel iets meer dan dat. Kan prima in het voorjaar ingezet worden en dichtbij winst in bvb Dwars door Vlaanderen komen als het koersverloop zoals dit jaar is. Van Hoecke is dan weer iets meer een pure knecht met een heel grote motor. Is multi inzetbaar. Kan de Vlaamse klassiekers aan, maar kan zeker ook een tijdje mee in de Waalse klassiekers en is daarnaast niet traag dus ook prima voor de sprinttrein.

Als je niet veel budget hebt moet je gewoon voor dit soort gokjes gaan die als alles perfect hebben in potentie echte aanwinsten zijn en echt iets toevoegen. Je kan wel een Tankink of Van Winden houden, maar van die renners weet je dat er niet echt iets speciaals gaat inzitten. En van dat soort renners hebben ze er al genoeg.

0
vlek 3 september 2016 om 10:08

Gijs Van Hoecke had ik eerlijk gezegd naar Etixx verwacht; lijkt me voor de Vlaamse koersen het grootste talent bij Topsport.

0
HoofdIsVrij 3 september 2016 om 10:15

Jumbo wil zeker de Belgische markt op?

0
mhp88 3 september 2016 om 10:22

Dupont en Van Hoecke zouden best het niveau aankunnen. Natuurlijk zijn het geen toppers, maar Dupont heeft al heel wat ereplaatsen en twee overwinningen in .1 koersen behaald. Van Hoecke is een iets grotere gok, ook al heeft hij ook zijn goede races gehad dit seizoen. Hij is nog wel jong. Wat ik wel opvallend vind, is dat de test bepaald, maar zoals @Wim Kruithof al zei: dit kan een onderdeel van een groter geheel zijn.

0
Pingdo 3 september 2016 om 10:24

Ik neem aan dat een van de andere 3 namen David Per is

0
xistnc 3 september 2016 om 10:28

@Pingdo
Ja, dat vermoed ik ook. En met een beetje rondvragen zou de Telegraaf vast ook wel de laatste twee kunnen achterhalen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone