‘LottoNL-Jumbo test Dupont en Van Hoecke’

zaterdag 3 september 2016 om 08:40
‘LottoNL-Jumbo test Dupont en Van Hoecke’

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo laat volgende week in de jacht op ‘goedkope versterkingen’ vijf renners een test afleggen. Die test zou volgens De Telegraaf bepalen wie van de vijf een plekje in de WorldTour-ploeg krijgt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De krant kent van twee van de vijf de identiteit. Het zou in ieder geval gaan om de Belgen Timothy Dupont (Verandas Willems) en Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen-Baloise).

De 28-jarige Dupont (foto) is een sprinter. Hij won dit seizoen Nokere Koerse en een etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Van Hoecke (24) heeft nog geen profzeges. De Belg maakte tot nu toe vooral naam op de baan.

Dit artikel delen:

52 Reacties

raleigh 3 september 2016 om 10:31

@josi: nee, dat is top WT-niveau……..! Wat ik ermee wil aangeven is dat het sabbelen is t.o.v. De Rabobank periode!! Destijds werden er echt toppers gehaald, zoals Freire, Flecha en Menchov (even los van de hele dopingproblematiek destijds).

Dan zijn Olivier, Clement, Lobato, Boom (wat heeft hij nu de laatste jaren gepresteerd) en Jan duidelijk versterkingen, na het vertrek van Hofland, Vanmarcke en Kelderman!

Kortom, de sponsor Jumbo zal blij zijn met dit kruidenierswerk van de leiding. Vandaar mijn opmerking, wil je echt succes hebben dan moet de kwaliteit omhoog! Nu is het gerommel in de marge en vooral hopen op een uitschieter!

Misschien kunnen we samen oud papier gaan inzamelen of statiegeldflessen bij de Jumbo! Dit is toch WT-tour onwaardig en vinden we het collectief raar vinden dat de toppers er in de finales echt helemaal alleen voorstaan.

0
ghostwriter 3 september 2016 om 10:36

Gijs van Hoecke werd 30e in de Ronde van Vlaanderen en 21e in Parijs-Roubaix maar wordt door enkelen hier weggezet als iemand die er niets van kan. Het lijkt mij helemaal niet vreemd dat LottoNL iemand die zulke uitslagen kan rijden wel even wil testen.

0
klootje kriekeljon 3 september 2016 om 10:51

edit redactie: niet doen

0
Spruch 3 september 2016 om 10:51

Dit zouden beiden prima renners zijn om de voorjaarsploeg wat aan te sterken en Boom te kunnen ondersteunen en daarnaast renner die ook voor eigen kans kunnen gaan mocht de mogelijkheid zich voor doen. Goede versterkingen voor de tweede lijn.

@raleigh
In de tijd van het aantrekken van Freire, Menchov en Flecha hadden ze geen Nederlandse renners die al zo sterk waren als Kruijswijk, Gesink en Groenewegen. Boogerd en Dekker waren ook erg sterk, maar geheel andere renners. Geen echte ronderenners en geen echte sprinters. En Flecha is wat mij betreft vergelijkbaar met Boom. Dan heb ik toch liever Boom als Nederlander bij een Nederlandse ploeg.

Daarbij is het budget nu natuurlijk ook anders. Vorig jaar hebben ze bewezen gezien het budget met goede alternatieven te kunnen komen. Groenewegen en Roglic zijn toch twee heel goede aankopen geweest. En ook Campenaerts en Battaglin hebben laten zien het een en ander te kunnen.

0
josi 3 september 2016 om 10:51

@raleigh, Een sponsor die relatief weinig betaalt, zal ook niet meer mogen verwachten. De vergelijking met Rabobank is natuurlijk scheef, dat was qua budget een van de grotere ploegen. TLJ is gewoon een bescheiden WT-ploeg en zal dus moeten roeien met de financiële riemen die ze hebben. Als jij een aantal goede suggesties heb voor toprenners die maar een bescheiden salaris willen en bij geen grotere ploeg terecht kunnen, zullen ze dat vast graag horen. Ik ook trouwens.

0
alsjewint 3 september 2016 om 10:52

Opmerkelijk bericht. Ben benieuwd wie die andere 3 renners zijn. Al bij al denk ik dat TLJ met de beperkte middelen die ze tot hun beschikking hebben wel interessante transfers doet. Dat geleuter over WT onwaardig vind ik de grootste flauwekul. In alle sporten heb je een hoogste divisie waarin er een bovenlaag is en een onderlaag. Als ik de andere WT ploegen bekijk dan is dat bij andere ploegen ook niet allemaal rozengeur en manenschijn. Tegen Sky, Movistar, Etixx kunnen maar weinig ploegen op. Maar zijn bijvoorbeeld AG2R en Lampre door een heel seizoen heen zoveel beter? Ik ben blij dat TLJ deel uitmaakt van de WT en daar op zijn tijd helemaal niet gek voor de dag komt. Je kunt ook de andere kant op redeneren. Sky is niet WT waardig omdat ze met de geldbuidel rammelen en potentiele concurrenten binnenhalen en daarmee de koers (vooral de Tour) in een wurggreep houden. Daar zijn wij kijkers dan weer de dupe van.

0
tak 3 september 2016 om 10:54

@raleigh je punt wordt niet sterker door achter elke zin een uitroepteken te zetten. Als je referentiepunt voor elke de aankoop de Rabobankperiode is dan zal dat inderdaad teleurstellingen blijven opleveren. Die tijd is nou eenmaal voorbij. Maar argumenten waarom dit nu pct niveau is lees ik verder niet.

0
IlPirata 3 september 2016 om 10:54

Ze zouden eigenlijk maar 1 ding moeten doen. De sponsoren bij elkaar brengen (inclusief Bianchi) en genoeg geld op tafel leggen om Ciccone van Bardiani te halen. Bianchi blij en een kwaliteitsrenner met veel potentie in de toekomst en voor het hooggebergte erbij. Als je genoeg biedt komt hij wel.

0
alsjewint 3 september 2016 om 11:00

@Ilpirata

Daar noem je een renner die inderdaad wel eens goed bij hen zou kunnen passen. Geen idee of ze daar al mee bezig zijn geweest.

0
xistnc 3 september 2016 om 11:05
Quote van IlPirata:
Ze zouden eigenlijk maar 1 ding moeten doen. … Als je genoeg biedt komt hij wel.

Misschien is dat nu precies dat ene ding dat ze niét moeten doen.

0
John hiatt 3 september 2016 om 11:06

Goedkope versterkingen….. Dat zegt eigenlijk voldoende. Heb het idee dat deze ploeg bijna overleden is, maar dat ze het zelf nog niet door hebben.

0
BenderBeach 3 september 2016 om 11:06

Je gaat geen renners testen die al (jaren) in je ploeg zitten, dus dit bericht lijkt mij tevens het doek voor Van Winden en Tankink. Erg jammer!

Daarnaast is de focus op de Belgische markt wel heel opmerkelijk; alsof ze supercompensatie zoeken voor het besluit om van Vanmarcke te laten gaan.

0
Covadonga 3 september 2016 om 11:08

Dupont rijdt dit jaar sterk, maar is al wel wat ouder. Hij zou met een beetje mazzel zeker een versterking kunnen zijn.
Beide renners zijn echter geen klimknechten en die mogen er nog wel bij.

0
josi 3 september 2016 om 11:09

Ciccone heeft toch gewoon een doorlopend contract bij Bardiani? Ik ken de details er niet van, maar weet niet of je daar zomaar onderuit zou kunnen komen. Als hij dat al zou willen natuurlijk, hij zit daar toch wel goed en kan zich daar verder ontwikkelen zonder te veel in dienst te hoeven rijden. Van de Giro en ander Italiaanse koersen ben je daar toch al verzekerd en hij is nog jong genoeg om over een paar jaar de overstap naar een groter team te maken.

0
raleigh 3 september 2016 om 11:26

TLJ wil topsport bedrijven en dat betekent topprestaties; dit is gerommel in de marge op de manier waarop zij nu bezig zijn. Kwalitatief wordt de ploeg uitgehold en is alleen kwantitatief op niveau.

Laten we dan ook collectief afspreken wanneer er een TLJ topper in kansrijke positie zit wij niet gezamenlijk gaan klagen over het gebrek aan ondersteuning of overwinningen! Dat is gewoon niet realistisch.

@ John hiatt: +1

0
koos1 3 september 2016 om 11:31

Dupont is zoals hij dit jaar rijd wel een versterking, niet zozeer voor de grote koersen maar kan wel voor overwinningen zorgen in de kleinere koersen. Misschien beetje een opvolger voor Hofland als snelle man. Van Hoecke geen idee, die zal dan toch vooral als knecht worden gehaald, dan liever een extra NL-renner.

0
IlPirata 3 september 2016 om 11:32

@xistnc

Oké, maar je weet goedkoop is vaak duurkoop. Dan kan je beter een renner halen die zich al op het hoogste niveau heeft bewezen.
Topsport heeft niks aan toevaligheden.

0
xistnc 3 september 2016 om 11:33

@raleigh
Collectief is die ontkenningsfase toch min of meer wel achter de rug, intussen.

0
Omhoog73 3 september 2016 om 11:45

Lotto NL wordt Lotto Be 2.0

0
polke 3 september 2016 om 11:47

Beter een nl renner er is jong talend genoeg in nl .Lotto jumbo heeft oude renners genoeg .jong verdwijnt en oud komt terug .

0
cheapracer 3 september 2016 om 11:56

Kunnen ze Jasper Ockeloen geen kans geven? Kan goed klimmen.

0
Romy2007 3 september 2016 om 11:57

Dupont moet dit niet doen. Hij wint voornamelijk door het collectief van zijn ploeg. Bij TLJ gaat hij geen koers meer winnen.

0
Mark 3 september 2016 om 12:47

Gijs Van Hoecke is een zeer sterke renner, type Wynants. Qua kasseien en vlak rijden heb je hier veel aan als ploeg en met zijn grote motor overleeft hij de heuvels ook wel. Wat mij betreft heeft hij ook indruk gemaakt in de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix, toch 2x top 30 en niet alleen op de baan. Dupont heeft profkoersen gewonnen en dat is voor TLJ geen overbodige luxe om in je ploeg te hebben.

0
tendam 3 september 2016 om 14:01

Heerlijk hoe het feitelijk niet uitmaakt wat deze ploeg doet, de termen 'wanbeleid' en 'slechte ploegleiding' komen toch altijd terug. Het lijkt me eigenlijk vrij logisch dat je wat renners test op zoek naar versterkingen, wat is daar in vredesnaam wanbeleid aan? Wat ze tot nog toe aan renners hebben gehaald is ook logisch, en met name bergop zeker een verbetering.

Vooral bij Van Hoecke vind ik het eigenlijk raar dat hij nog niet voor Etixx rijdt. Dupont is de meest winnende renner van dit seizoen, ook niet gek dat ze hem testen.

0
Wielario 3 september 2016 om 14:10

Dupont onmiddelijk vastleggen zou ik zo zeggen. Ik heb me al verbaasd, dat hij nog niet vastgelegd was door een sterker team. Kijk eens hoeveel top 10 resultaten hij dit jaar behaald heeft in de koersen, die zijn team mocht rijden:
http://firstcycling.com/rider.php?r=865

Vergelijk dat ook even met de top 10 noteringen, die TLJ behaalt.

Het is zinloos voor fans en volgers om te blijven vasthouden aan het Rabo tijdperk. De portomonnee is veel minder gevuld, betekent dat je weinig ruimte hebt om bekendere/betere renners in jouw ploeg te hebben. Geen eerlijke vergelijking.

Kan alleen niet zeggen dat de filosofie/visie met een klassementstrein niet bepaald aanspreekt en het tactisch vernuft lijkt vaak ook afwezig. Het team laten werken voor een klassement van Bennett voor een positie tussen plek 11 en 20 vind ik ook van weinig ambitie getuigen. Ga dan lekker op ritzeges jagen.

Overigens zitten ze vandaag dan met 3 man mee in een kopgroep van 41 renners met Campenaerts, Bennett en Gesink. Dat doen ze goed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone