LottoNL-Jumbo teleurgesteld na uitblijven resultaat in Volta Limburg Classic

LottoNL-Jumbo teleurgesteld na uitblijven resultaat in Volta Limburg Classic

foto: Marcel Koch

zaterdag 31 maart 2018 om 19:10

Sierk Jan de Haan kijkt met gemengde gevoelens terug op de Volta Limburg Classic nadat het gewenste resultaat uitbleef. De ploegleider van LottoNL-Jumbo vertelt op de website van de ploeg dat hij op meer had gehoopt.

De Haan geeft aan dat hij van tevoren wist dat de geel-zwarte formatie niet met de sterkst mogelijke ploeg aan de start stond. Desondanks hoopte hij op een betere uitslag. “Toch hoop je dan, ook voor die jongens zelf, dat ze boven verwachting presteren. Lars Boom heeft bijvoorbeeld een tijd geen competitie gereden en heeft het vandaag zwaar gehad”, legt hij uit.

In de finale probeerde Stef Clement in dienst van kopman Enrico Battaglin de kopgroep nog bij te halen, maar die poging haalde weinig uit. “Daarna hebben we nog wel een rol van betekenis gespeeld met Clement en Battaglin, maar op dat moment was de kopgroep al te ver weg om voor de winst mee te doen. Aan de instelling lag het niet, maar de jongens zijn geen machines. Als het lichaam tegensputtert, is de wedstrijd om zeep”, aldus De Haan.

Na zijn achtervolgende werk kwam Clement hard ten val. Hij houdt enkele flinke schaafwonden en een pijnlijke heup over aan die valpartij. Naast Battaglin was hij de enige coureur van de ploeg die de koers uitreed. Boom, Tom Leezer, Daan Olivier en Sepp Kuss moesten vroegtijdig de strijd staken.

Dit artikel delen:

35 Reacties

jkjustin 31 maart 2018 om 19:13

‘Sierk Jan de Haan kijkt met gemengde gevoelens terug’
Volgens had daar beter negatief ipv gemengd kunnen staan, vrij weinig om positief over te zijn vandaag.

0
Alcala 31 maart 2018 om 19:18

enige positieve vond ik dat Clement in zn eentje 40 seconden van de voorsprong af fietste in korte tijd.

0
Verweggistan 31 maart 2018 om 19:47

En Clement gewoon in het peloton gefinisht. Dat is ook netjes na die val.

0
skylimit 31 maart 2018 om 19:52

Leezer, Kuss, en Olivier mogen zich best schamen dat ze in dit deelnemersveld er niet meer bijzitten in de laatste 60km om de beoogde kopman Battaglin bijstaan. Waarom Clement zich op moet offeren voor die derde rangs Italiaan is ook een grote vraag ? Net als waarom Boom zo nodig hier moest starten. Kan hij beter Parijs-Roubaix rustig gaan doen, is tenminste nagenoeg vlak. Duidelijk dat TLJ de boot weer heeft gemist door niemand in de vlucht te zetten

0
rahimns 31 maart 2018 om 20:00

@Skylimit de reden dat Boom juist hier aan de start stond om de piekbelasting te meten en daar zijn de klimmetjes nu juist weer ideaal voor. Met Kuss zal misschien vooraf afspraken zijn gemaakt om hier na 100+ kilometers af te stappen in verband met zijn start aankomende maandag in Baskenland. Olivier komt net terug van een breuk in zijn knie, is gewoon nog aan het opbouwen na een hele vervelende periode. Ook Leezer is nog niet 100% fit… het is jammer maar dat zijn helaas de feiten.

0
Explorer 31 maart 2018 om 20:18

@rahims, beetje jammer dat ze een half geblessert team opstellen. Komt niet prettig over voor de organisatie van de koers. Wel starten is gewoon gas geven. Naar mijn idee kun je deze koers beter overslaan als je geen geschikt team in elkaar kunt zetten.
Nu komt het over als een trainingsrit en een verkapte verplichting. Ga dan op hoogtestage met die geblesseerde mannen.
Maar goed desondanks had ik meer verwacht en gehoopt van battaglin, maar die kent deze koers totaal niet, hopelijk was de debriefing goed genoeg geweest.

0
skylimit 31 maart 2018 om 20:28

@explorer klopt niet m.b.t. Battaglin. In 2015 is hij al een keer als 4de geeindigd.
@rahimns teveel niet fitte renners bewust opstellen in een NL-koers is echt een worldtour team onwaardig. Je neemt de organisatie van deze wedstrijd niet serieus.
Gesink had best van zijn vakantie-oord over kunnen komen om deze wedstrijd te rijden.

0
rvb 31 maart 2018 om 20:41

Morgen wordt nog erger, en de rest van het jaar.

0
rahimns 31 maart 2018 om 20:42

@explorer niet starten staat ook niet prettig voor de organisatie…. we weten ook niet of er nog achter de schermen over is gesproken. Maar aan overmacht doe je niet veel.

@Skylimit tuurlijk…. voor deze wedstrijd ga je als ploeg nog even wat extra kosten maken en een renner die net weer aan het trainen is uit zijn programma halen. Lijkt me niet… wel gewoon reëel blijven ook al is dat moeilijk voor je als het om TLJ gaat.

0
schipperaar 31 maart 2018 om 20:42

Mooie benaming derde rangs italiaan terwijl vierde rangs hollanders en bloc afstappen, reuzebenieuwd naar de piekbelasting van Boom, dat je op kerstbomen ook al tax moet betalen.
@rahims
In zo'n geval beter net als SUNWEB afzeggen, die wederom een sneer kreeg, dan met een bende kneusjes aan te komen en dan ook nog teleurgesteld zijn, op naar morgen of zijn ze beter in grote ronden?

0
skylimit 31 maart 2018 om 20:53

@rahmins Gesink is altijd aan het trainen, wel lekker met het gezin in de buurt;) Zo gek vind ik mijn gedachte eigenlijk niet. Hier kon hij zich lekker voorbijrijden op de Ardennen klassiekers en had en passant ook de Amtel Goldrace mee kunnen pakken. Het “luxepaard” mag ook wel eens gaan werken als de nood aan de man is;)
Ik snap het wel Rahimns, maar dan moet je als TLJ niet vreemd opkijken dat je hier geen resultaat haalt met alleen Clement en Battaglin,

0
rahimns 31 maart 2018 om 20:54

@Schipperaar waarschijnlijk had je dan ook wel je zegje klaar gehad over TLJ… zelfs als ze hier wel een goed resultaat hadden neergezet weet ik zeker dat er commentaar was gekomen. Ik kan nog wel wat namen bedenken die hier op enig moment vanavond zullen reageren. Het zij zo.

@ti-raleigh dat had ik ook niet verwacht…

0
schipperaar 31 maart 2018 om 21:02

@rahims
Als het droevig is kan je ze moeilijk veren in hun achterste steken, lijkt steeds meer op de vrij jongens club maar beamen lukt nog altijd niet voor je.
Als het resultaat goed is ben ik de laatste om te ontkennen maar word je zelf niet moe van die gemengde gevoelens, beetje misselijk zeg maar.

0
Mike1973 31 maart 2018 om 21:58

@schipperaar en rahimns jullie zijn precies hetzelfde. De een adoreert zijn “SUNWEB” (Zou toch nog even contact opnemen met Spekenbrink als ik jou was want er staat Sunweb op de shirtjes) en de ander adoreert TLJ. Blijft vermakelijk. De renners van TLJ hadden vandaag net zoals Ten Dam beter op Sloten in Amsterdam kunnen trainen. De Volta Limburg Classic moet men in het vervolg maar een feestje voor de pro-continentale en continentale ploegen laten, ook al is het een mooie wedstrijd.

0
Diever 31 maart 2018 om 22:02

@Schipperaar heb je het stuk op de Jumbo site gelezen? Daar komt het woord gemengde gevoelens niet in voor. Interpretatie van Wielerflits

0
assen 31 maart 2018 om 22:05

TLJ schandalig slecht. Als je in deze koers nog maar met twee man in het peloton zit met nog 40 km te gaan, dan kun je je afvragen of je wel een WT waardig team hebt.

0
stephano 31 maart 2018 om 22:08

@skylimit Je verwijt TLJ dat ze geblesseerde renners opstellen en in een volgend commentaar stel je doodleuk dat Gesink diezelfde wedstrijd kan gebruiken om weer in vorm te raken na knieklachten …
Het oordeel luxepaard deel ik ook niet. Een luxepaard had allang de fiets aan de wilgen gehangen.

0
Spinergy 31 maart 2018 om 22:12

Het smoezenboek raakt weer goed gevuld bij tlj zo… waarom start die beroepsfotograaf hier niet met zijn nieuwe zadeltje?

0
schipperaar 31 maart 2018 om 22:17

@mike
Er viel te genieten woensdag met SUNWEB, heeft geen bal met veradoreren te maken, als het niet klopt krijgen ze ook de wind van van voren, bij TLJ lijkt dat nog altijd niet te werken. In het buitenland presteren ze gewoon beter, gespeend van alle druk in eigen land.

0
rvb 31 maart 2018 om 22:19

Goed zadel is belangrijk.

0
kelderbelg 31 maart 2018 om 22:33

Whoohoo, een haters feestje!! Barman, doe maar een rondje azijn, en voor Schipje een halve liter. Proost.

0
rahimns 31 maart 2018 om 22:47

@Mike1973 het verschil dan tussen Schipperaar en mij dat ik me niet continue afgeef op Sunweb. Ik verheerlijk ook niet dingen die er niet zijn ;)

0
schipperaar 31 maart 2018 om 22:56

@rahims
Als trouwe JUMBO klant ga je toch nooit begrijpen dat gezonde kritiek niks met afgeven te maken heeft, op Sunweb valt weinig af te geven en stappen ook niet af bij het eerste beste kuchje maar bijten zich er door heen en herstellen juist sneller, mijn ervaring al was ik geen topsporter natuurlijk.
Komen steeds verder achter op schema, kan bijna iedereen zien natuurlijk.

0
GroteSmurf 31 maart 2018 om 23:35

Het is jammer dat Team Lotto NL Jumbo in een mindere fase van het seizoen zit, maar er komen vast nog heel mooie momenten om van te genieten. Zet ‘m op, jongens!

0
vanSpringel 31 maart 2018 om 23:45

Wanneer de ploegleider een..beter….resultaat had verwacht, impliceert het dat ie het resultaat goed vindt.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone