LottoNL-Jumbo teleurgesteld na uitblijven resultaat in Volta Limburg Classic

Door , zaterdag 31 maart 2018 om 19:10
LottoNL-Jumbo teleurgesteld na uitblijven resultaat in Volta Limburg Classic

foto: Marcel Koch

Sierk Jan de Haan kijkt met gemengde gevoelens terug op de Volta Limburg Classic nadat het gewenste resultaat uitbleef. De ploegleider van LottoNL-Jumbo vertelt op de website van de ploeg dat hij op meer had gehoopt.

De Haan geeft aan dat hij van tevoren wist dat de geel-zwarte formatie niet met de sterkst mogelijke ploeg aan de start stond. Desondanks hoopte hij op een betere uitslag. “Toch hoop je dan, ook voor die jongens zelf, dat ze boven verwachting presteren. Lars Boom heeft bijvoorbeeld een tijd geen competitie gereden en heeft het vandaag zwaar gehad”, legt hij uit.

In de finale probeerde Stef Clement in dienst van kopman Enrico Battaglin de kopgroep nog bij te halen, maar die poging haalde weinig uit. “Daarna hebben we nog wel een rol van betekenis gespeeld met Clement en Battaglin, maar op dat moment was de kopgroep al te ver weg om voor de winst mee te doen. Aan de instelling lag het niet, maar de jongens zijn geen machines. Als het lichaam tegensputtert, is de wedstrijd om zeep”, aldus De Haan.

Na zijn achtervolgende werk kwam Clement hard ten val. Hij houdt enkele flinke schaafwonden en een pijnlijke heup over aan die valpartij. Naast Battaglin was hij de enige coureur van de ploeg die de koers uitreed. Boom, Tom Leezer, Daan Olivier en Sepp Kuss moesten vroegtijdig de strijd staken.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Frits des Jeux 1 april 2018 om 00:29

Olivier stapte al bij de eerste passage van de Gulperberg af. Reed daar ook al op grote achterstand.

Scott Sunderland 1 april 2018 om 01:17

Ik heb al langer bedenkingen bij Daan Olivier. Natuurlijk heeft hij de nodige pech en blessureleed gehad, maar het is mij niet duidelijk of deze renner ook echt iets kan betekenen voor zijn ploeg. Hij scheen redelijk te kunnen klimmen ? Daar is weinig van te merken nog.

xistnc 1 april 2018 om 01:27

Olivier is kennelijk ziek (of geweest), klik.

Haanaf 1 april 2018 om 07:22

Natuurlijk kan je TLJ niet vergelijken met Movistar. Maar het contrast tussen hoe de Spaanse ploeg gisteren reed in de GP MI en de Nederlandse formatie in Limburg is wel erg groot.

Pol 1 april 2018 om 08:44

Dit probleem is er niet van vandaag of gisteren dit speelt al het hele voorjaar.Ze moeten de World Tour licentie maar inleveren voor een clublicentie. Dan kunnen ze misschien een klein prijsje rijden.

Zjoske 1 april 2018 om 08:48

Oliver is toch dat talent dat verpest is door SUNWEB?

illu 1 april 2018 om 09:09

TLJ rijdt toch een prima voorjaar?
In de echte klassiekers doen ze niet mee, hebben ze de mannen niet voor maar… Maar ze winnen alsnog kuurne, doen mee in DdV… En scoren aardig in etappekoersen, het is niet super maar wat zijn de verwachtingen van sommigen?

schipperaar 1 april 2018 om 12:40

@zjoske
Daantje snapt niet dat coureur een vd mooiste beroepen is en dacht dat het bankwezen de stap naar vrijheid was, daarnaast mag een werkgever enige gehoorzaamheid verwachten van een werkgever maar ver pesten, leg eens uit, kan toch ook dicht bij huis?

Sebas 1 april 2018 om 13:28

Bedroevend resultaat, heel tegenvallend. Jammer, helaas en nu genieten van Vlaanderen.

limbo 2 april 2018 om 10:51

lotto jumbo is er wel bij de volta classic. ik zeg niet dat ze goed zijn .Sunweb wordt gesponsord door limburg en nemen de moeite om niet te komen

Headlines

Materiaalzone

Populair