LottoNL-Jumbo rekent in Zwitserland op Gesink en Ten Dam

woensdag 10 juni 2015 om 15:37
LottoNL-Jumbo rekent in Zwitserland op Gesink en Ten Dam

Robert Gesink en Laurens ten Dam delen het kopmanschap bij LottoNL-Jumbo in de Tour de Suisse. De twee hebben zich in de Verenigde Staten voorbereid op de Tour de France en willen daar vanaf zaterdag in Zwitserland de vruchten van plukken. “We verwachten veel van Robert en Laurens”, zegt ploegleider Jan Boven op de site van de ploeg.

Naast Gesink en Ten Dam zijn er met Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman en Mike Teunissen nog drie Nederlanders geslecteerd. De Belgen Sep Vanmarcke en Tom van Asbroeck en de Duitser Paul Martens maken de selectie compleet.

De ploegleiding is tevreden over de voorbereiding en denkt dat de kopmannen er klaar voor zijn. “Ze gaan alleen nog wat wedstrijdscherpte nodig hebben. Wat dat aangaat is een eerste wedstrijd na een trainingsstage altijd spannend. Je weet nooit precies hoe je lichaam reageert na zo’n hoogtestage. We hebben specifiek getraind naar de Tour de France, maar wel op zo’n manier dat ze in Zwitserland al goed moeten zijn.”

Gesink zelf denkt in ieder geval een rol te kunnen gaan spelen in het algemeen klassement. “Ik mik op een top tien-klassering en elke plaats die ik hoger eindig, is mooi meegenomen.” Voor Ten Dam is het klassement minder belangrijk. “Ik wil vooral een paar goede bergritten rijden”, zegt hij. “Zwitserland is voor mij een belangrijke test.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tour de Suisse (13-21 juni):
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Laurens ten Dam
flag-be Tom van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Paul Martens

Dit artikel delen:

36 Reacties

Brummel 10 juni 2015 om 15:40

wie had dat gedacht? ;)

Kwouter 10 juni 2015 om 15:42

@ brummel

ik. ;)

Chasinque 10 juni 2015 om 15:48

Robert Gesink is denk ik toch wel de belangrijkste klassementsrenner voor de aankomende Tour. Kelderman heeft niet veel meer gepresteerd de afgelopen 12 maanden, Ten Dam mist explosiviteit en Kruijswijk zou je normaal gesproken het meest van verwachten maar heeft een Giro in de benen. Gesink heeft al mooie dingen laten zien in California en ik verwacht podium in deze TdS

HoofdIsVrij 10 juni 2015 om 15:50

Wat bedoel je precies met die mooie dingen?

tendam 10 juni 2015 om 15:53

Gesink was juist niet echt geweldig in California, eigenlijk minder dan hij in Romandie was. Ik weet dus niet wat we hier van hem kunnen verwachten. Normaal gesproken komt hij wel goed terug van hoogtestage.

xistnc 10 juni 2015 om 15:56

Het mooie van California was, dat hij een week na Romandië -met tussendoor een flinke verplaatsing- opnieuw een week mee kon doen in het klassement. Ook al kwam dat in de praktijk neer op anderhalve etappe, maar goed. Hij sprak zelf over een mooie uitslag, maar als je kijkt wie hij voor zich moest dulden dan kon ik daar an sich niet echt enthousiast van worden.

mollemarijden 10 juni 2015 om 16:01

Sterk team. Toch mooi om te zien dat Lotto Jumbo toch instaat is om in 2 grote wedstrijden met 2 relatief goede renners aan de start kan verschijnen.

Jotto-Lumbo 10 juni 2015 om 16:02

Leuk team dat we op papier overal vooraan kunnen zien.

snoep de hond 10 juni 2015 om 16:02

@Chasinque,
Kelderman heeft anders toch nog steeds meer gepresteerd dan Gesink in de afgelopen 12 maanden.

Ik gun Gesink het beste, maar ik zie er bij hem echt niet meer uit komen dan misschien op hangen en wurgen nipt in de top 10 te eindigen. Maar dan moet het wel een beetje meezitten.

Kelderman heeft de afgelopen 12 weken dan misschien slecht sporadisch laten zien wat hij vorig jaar in de Giro en de Dauphine liet zien, toch verwacht ik komende Tour meer van Kelderman dan van Gesink.

Kelderman heeft tot nu toe toch elk jaar weer een stapje gezet en ik acht het goed mogelijk dat hij deze Tour laat zien ook dit jaar weer een stapje te hebben gemaakt.

Hunneman180 10 juni 2015 om 16:05

Het gaat niet over dit topic, maar weet iemand of Han Kock weer mee gaat naar de Tour. Ik kan erg genieten van zijn leuk interviews met de renners.

Kristoffan 10 juni 2015 om 16:22

De giro is voorbij en men vindt Kruijswijk de beste.

snellerfietsen 10 juni 2015 om 16:27

@snoep de hond

Als gesink geen priveproblemen had, en niet moest afstappen in de vuelta afgelopen jaar, werd hij keurig 6e of 7e in een zeer sterk deelnemers veld.

Het is moeilijk te zeggen wie de aangewezen kopman zal zijn. Na een week in de tour zal dat wel duidelijk zijn. Persoonlijk neig ik toch meer naar gesink. Im potentie nog steeds nederlands beste ronderenner

non-believer 10 juni 2015 om 16:29

Gewoon geen waarde hechten aan bericht van chasinque. Die jongen kijkt of pas 2 maanden wielrennen of heeft het geheugen van een goudvis.

snoep de hond 10 juni 2015 om 16:43

@snellerfietsen,
Ik ga geen “als, dan” discussie aan.
Gesink heeft zelf aangegeven dat wat hij vorig jaar in de Vuelta heeft laten zien het beste was wat in hem zat. Dat was zeker in een sterk deelnemersveld. Toch is het veld van de Tour toch nog net iets sterker. Mijn redenatie is dus dat hij weer in de vorm van vorig jaar moet zijn (wat al lastig genoeg zal worden door zijn belabberde voorseizoen) en dan nog wordt het voor hem niet makkelijk om top 10 te eindigen.

Ik ga er wel vanuit dat TLJ beide de kans zal geven voor het klassement te rijden. Dat heeft Gesink ook zeker verdient op basis van zijn palmares. Ik verwacht zelfs dat ze ook tijdens de Tour beide mannen de kans blijven geven tenzij 1 van de 2 er echt doorheen zakt of als er 1 van de 2 in de buurt van het podium dreigt te komen.

snellerfietsen 10 juni 2015 om 16:58

@snoep

Akkoord. Laten we hopen dat ze beiden tot en met de laatste week mee kunnen doen. En kruijswijk in de koningenenettape de ritzege uit een vlucht

JasperVG 10 juni 2015 om 17:11

@Snoep

Oei, als je de afgelopen 13 maanden had gezegd zou je gelijk hebben gehad. Vorig jaar de in Giro heeft Kelderman een hele goede koers gereden. Maar de afgelopen 12 maanden is het toch echt Gesink die met zijn sterke Vuelta het best heeft gepresteerd van de 2 :p

snoep de hond 10 juni 2015 om 17:17

@JasperVG,
Oei, uiteindelijk heeft Gesink in de Vuelta niet meer gepresteerd dan een aantal keer top 10 te eindigen tijdens etappes, terwijl Kelderman 1x als 3de en 1x als 4de over de streep is gekomen en daarbij ook nog de Vuelta heeft uitgereden op een 14de plek. :p

Romāns Vainšteins 10 juni 2015 om 17:18

Het blijft enigszins gissen maar ik verwacht dat de rest van de ‘wissel/medekopmannen’ zich al snel zal moeten schikken naar Kelderman.

Daan° 10 juni 2015 om 17:27

Jammer dat er bijna nooit over Ten Dam wordt gesproken, wat een fantastische renner die zeer stabiel rijdt/klimt en er vorig jaar ‘gewoon’ weer stond. Ik zie hem zeker als top 10 kandidaat, Gesink en Kelderman zullen beschermt worden op het vlakke maar ik denk dat Kruijswijk en Ten Dam voor hun eigen kansen mogen gaan.

Go Ten Dam!

Alto 10 juni 2015 om 17:48

Het maakt mij weinig uit wie de kopman is, zolang ze maar koersen! Wie het beste staat wordt dan kopman. Aanvallen om te winnen. Elke dag het snot voor de ogen rijden.

En het gaat hier over de Ronde van Zwitserland, nog niet de Tour

EDE# 10 juni 2015 om 18:02

@Daan Ten Dam is een mooie renner, dat klopt. Echter van een renner die top 10 rijdt in een grote ronde mag je meer verwachten. Want los van de tour presteert Ten Dam elk jaar ondermaats. In rondes van een week is Ten Dam altijd onzichtbaar.

JasperVG 10 juni 2015 om 18:33

@Snoep

Dat is dan wel weer waar, maar moeten de redenen waarom Gesink afstapte ook meegenomen worden haha.

Ik zie t nog wel gebeuren dat Kelderman en Gesink gaan strijden om het kopmanschap en dat Ten Dam dan met zijn pilsie in zijn hand een beter klassement fietst.

Hein-Jan 10 juni 2015 om 18:40

@EDE#
Ten Dam presteert helemaal niet ondermaats. Ten Dam is nooit een talent zoals Kelderman of Gesink geweest. Maar Ten Dam is wel de meest constant presterende Nederlandse ronderenner van de afgelopen vijf jaar. Niet de beste, maar je kon wel bouwen op LtD. Hij verzaakt bijna nooit en is de eerste die oppert om de knechtenrol te vervullen indien de kopman nog aan boord is, op geen enkele manier pretendeert hij een kopman te zijn of te willen zijn.
Ik snap dan ook niet waarom je hem als kopman ziet, aangezien je vindt dat hij ondermaats presteert in rondes van een week. Dit jaar heeft hij een compleet versplinterde voorbereiding gehad, maar als je kijkt naar zijn resultaten in 2013 en 2014 zijn z’n uitslagen in zowel de Dauphine (2013), Californië (2014) als Zwitserland (2014) gewoon goed te noemen voor iemand die normaliter start als knecht in een grote ronde.

wielertje 10 juni 2015 om 19:52

Gesink mag van mij hier wel iets meer ambitie tonen. Ik ga voor de top vijf of iets dergelijks en voor een rit of zoiets. Ik heb het gevoel dat hij onzeker is waar hij staat. Iets meer bravoure zou ik prettig vinden.

stephano 10 juni 2015 om 20:31

Gesink en Kelderman zijn allebei geen zekerheden maar dat was Kruijswijk ook niet. =Als het muntje goed valt en ze vallen niet en lopen geen onnodig tijdverlies op kunnen ze allebei in de top 10 eindigen in de tour. Ten Dam deed het natuurlijk vorig jaar fantastisch maar hij profiteerde ook van een aantal uitvallers die normaliter voor hem waren geëindigd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair