LottoNL-Jumbo na Japan Cup: “We hebben een mooie koers gereden”

LottoNL-Jumbo na Japan Cup: “We hebben een mooie koers gereden”

foto: Marcel Koch

zondag 21 oktober 2018 om 10:15

LottoNL-Jumbo wist bijna de Japan Cup te winnen, maar Antwan Tolhoek strandde op een tweede plaats. De 24-jarige Nederlander moest in een sprint-à-deux zijn meerdere erkennen in de Australiër Robert Power. “De jongens hebben echt een topkoers gereden. Helaas hebben we niet gewonnen”, is de conclusie van ploegleider Frans Maassen.

Tolhoek en Power wisten in de finale weg te rijden uit een kopgroep van zes man, waar ook Robert Gesink deel van uitmaakte. De Varssevelder kreeg op een cruciaal moment echter af te rekenen met pech. “Helaas reed Robert een spaak kapot op de laatste beklimming, waar Tolhoek en Power uiteindelijk wegreden.”

“Antwan heeft nog geprobeerd om Power in de finale te lossen, maar dat is niet gelukt. Hij werd daarna geklopt in de sprint”, aldus Maassen, die desalniettemin tevreden is. “We hebben helaas niet gewonnen, maar we hebben wel een mooie koers gereden.”

Koen Bouwman neemt bergtrui mee naar huis
“We wilden graag een mooi einde van een prachtig seizoen. Dat is uiteindelijk gelukt. De jongens hebben echt een topkoers gereden”, aldus de oud-renner. De Nederlandse WorldTour-ploeg wist met vroege aanvaller Koen Bouwman ook nog de bergtrui mee naar huis te nemen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

UrbanSteel 21 oktober 2018 om 10:36

Mooie afsluiter van Tolhoek en Lotto-Jumbo, dikke proficiat.

0
kelderfan 21 oktober 2018 om 11:54

Die Antwan Tolhoek laat zich goed zien, jammer dat hij ’t niet kon afmaken. Volgend seizoen zie ik Tolhoek nog grote stappen maken.
Maar Power is ook geen verkeerde renner en goed dat Sunweb die jongen heeft binnengehaald.

0
Brabander 21 oktober 2018 om 12:13

Exact mijn gedachten

0
Handige Harry 21 oktober 2018 om 14:12

Ze hebben sowieso een prima seizoen gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone