LottoNL-Jumbo hoopte op meer in Tour Down Under

LottoNL-Jumbo hoopte op meer in Tour Down Under

Foto: Sirotti

donderdag 21 januari 2016 om 09:36

Teleurstelling heerst bij LottoNL-Jumbo na de derde rit in de Tour Down Under. Door een harde crash van Bram Tankink wist George Bennett niet het gewenste resultaat te behalen. “We hadden op meer gerekend”, vertelt ploegleider Frans Maassen in een persbericht.

Tankink naar ziekenhuis
Het moest voor de Nederlandse WorldTour-ploeg gebeuren op Corkscrew Road, een klim met de top op een kleine zes kilometer van de aankomst in Campbelltown. “Het was ons doel om George Bennett goed af te zetten voor die klim zodat hij met de besten kon strijden. Na die valpartij van Bram hebben we teveel energie moeten steken in het terugwinnen van onze positie. We hadden op meer gerekend.” Tankink is op dit moment ter controle in het ziekenhuis. De Telegraaf sprak kort daarvoor nog met de Tukker: “Ik vloog over de kop en kwam met mijn ribben tegen een rotswand tot stilstand. Het doet echt heel veel pijn, straks maar even foto’s maken om te kijken of er niks gebroken is. Als dit niet was gebeurd, had ik ze er waarschijnlijk allemaal af gereden op die klim”, grapte Tankink nog, maar hij kreeg een pijnscheut zodra hij begon te lachen.

Bennett blijft vertrouwen houden

George Bennett

George Bennett – Foto: Sirotti

Door de val van zijn ploeggenoot werd kopman George Bennett teruggeworpen en zo miste hij de beslissende slag. “We zaten vast achter de valpartij in de aanloop naar de laatste klim. Daar zijn we Bram verloren. Het was een hels karwei om terug te komen, maar het team heeft ervoor gevochten en zorgde ervoor dat ik weer vooraan kwam te zitten. Helaas betaalden we de tol voor die inspanning. Toen we ons terug naar voren vochten, moest ik al teveel in het rood om de kopgroep nog te kunnen volgen in de finale. Ik krijg morgen een nieuwe kans”, aldus de Nieuw-Zeelander, die als dertigste over de meet kwam met 22 seconden achterstand op ritwinnaar Simon Gerrans. Primož Roglič was op een 41ste plek de tweede LottoNL-Jumbo-renner van de dag, op 43 seconden van Gerrans.

Dit artikel delen:

29 Reacties

vlek 21 januari 2016 om 09:43

Betwijfel of Bennett zonder die valpartij van Tankink wel mee is met de beste. In de eerste groep daarachter, ook kijkend naar vorig jaar, lijkt hij me zo’n beetje op zijn plek te zitten.

0
Daan° 21 januari 2016 om 09:44

Haha, wat een kerel die Tankink :p

0
luckyloek 21 januari 2016 om 09:44

Ik heb hier toch mijn twijfels bij. Gerrans zat volgens mij ook achter de breuk en de laatste kilometers voor de klim zat hij met Battaglin op kop. Het zal zeker kracht gekost hebben, maar het zat er uit alsof hij gewoon niet goed genoeg was. Ook niet erg, maar zeg dat gewoon. We gaan het zaterdag zien.

0
tendam 21 januari 2016 om 09:47

Bennett heeft het wel eens beter gedaan op Corkscrew Hill, maar in principe moet je inderdaad niet teveel van hem verwachten.

0
Wheely 21 januari 2016 om 09:47

Heerlijke reactie van Bram!

0
wolfje 21 januari 2016 om 09:49

@luckyloek
Dat waren ook mijn gedachten. Maargoed, er komen nog meer ritten aan dus we gaan nog wel merken hoe goed hij werkelijk is

0
vlek 21 januari 2016 om 09:51

Gerrans is misschien ook wel een betere wielrenner dan Bennett..

0
jessevdalen 21 januari 2016 om 10:04

Battaglin was vooral aan het knechten vandaag, reed ook op kop

0
BlancoProCycling 21 januari 2016 om 10:08

In dat geval is het logisch dat hij niet erg hoog eindigt…

0
sooike 21 januari 2016 om 10:21

Daar gaan we weer….”we hoopten op meer”….

0
vlek 21 januari 2016 om 10:30

Doe ik ook een poging…. “ik tuimelde over de kop”…..

0
Laatste man 21 januari 2016 om 11:02

Sooike, blijf gewoon weg.

0
Pizzi 21 januari 2016 om 11:08

Haha, prachtvent die Bram.

0
Omhoog73 21 januari 2016 om 11:10

Bennet nog niets van gezien. Lijkt wel of de australiers allemaal mislukken bij Lotto(Rabobank). En als ze daarna ergens anders gaan rijden ontluiken ze…. (mc ewen, Michael Matthews, Rohan Dennis)

0
Laatste man 21 januari 2016 om 11:12

@Omhoog73,
A: Bennet is een Nieuw-Zeelander, vorig jaar top 10 Down Under.
B: Matthews reed al goed bij Rabo, maar kon naar een Australische ploeg en was nog jong.
C: Dennis heeft alleen in de opleiding een jaar gezeten.
D: McEwen was niet top bij Rabo, maar won wel de Champs Elysees etappe.

0
Romāns Vainšteins 21 januari 2016 om 11:16

Sooike moet natuurlijk gewoon lekker zijn specialisme blijven uitvoeren.

Het statement vanuit de ploeg vind ik beetje raar , het was toch gewoon dikke pech ? ‘We hoopten meer’ vind ik geen logische reactie daarop, tuurlijk hoop je niet dat je tegen de vlakte gaat, ‘shit happens’ was beter geweest.

0
maklukzat 21 januari 2016 om 12:12

Waarom hebben ze niet de kaart Battaglin getrokken vandaag. Hij stond er goed voor in het klassement.

0
Jandepandaman 21 januari 2016 om 12:27

@maklukzat
Omdat ze allemaal in dezelfde tijd stonden. Bennett stond net zo goed als Battaglin qua tijd. Qua klimmers capaciteiten is Bennett op papier de sterkere van de selectie. Dus Bennett heeft de beschermde rol gekregen. Met de blik al naar Old Willunga hill uiteraard

0
assen 21 januari 2016 om 12:31

Excuustruus. T is niet anders…
Wie moet het gaan doen Down Under?
Westra? Wippert? Of toch Jumbo?

0
Guushovd 21 januari 2016 om 17:39

Daar gaan we weer; Sooike reageert weer eens voorspelbaar op de reactie van Lotto.

Ik ben de ergenis inmiddels voorbij. Ik vraag me meer af wat iemand zijn redenen zijn om steeds maar zo te reageren.
Lotto zegt wat ze denken, we hoopten op meer. Wat moeten ze dan zeggen?

En volgens mij was het juist altijd de kritiek dat ze ’tevreden’ waren, maar hopen op meer is natuurlijk ook niet goed. En als ze boos zijn dan verwachten ze teveel.

En als ze winnen dan hoor je de mensen die steeds op die manier reageren niet. Deze reacties bewijzen dat het niet om argumenten gaat, maar dat er iets anders achter zit. Want als een ploeg het niet goed kan doen, dan is het emotie geen ratio.

Dat betekent dus:
* een voetbal mentaliteit (een rivaliserende club moet je uitmaken voor van alles, want het gaat niet primair om de sport maar om je eigen identiteit)
of
* persoonlijk gekwetst (misschien gepasseerd als jeugdrenner, een keer vervelend behandelt door een medewerker of renner of (mijn favoriete hypothese:) het idee zelf beter een ploeg te kunnen leiden, want de beste stuurlui…..);
of
* een teleurgestelde fan, niemand zo verbitterd als een teleurgestelde fan;
of
* troll (kicken op het zeiken of op de reacties die erop komen (in dat geval, sorry dat ik er in trap)
of
* een optie waar ik nog niet aan gedacht heb, maar ik hoor het graag. Ik ben namelijk echt benieuwd

Hoe dan ook, ik kan geen positieve redenen bedenken waarom mensen steeds maar zo reageren. Het is allemaal zuur, of vindicatief. Mijn pleidooi, doe nou niet joh. Eigenlijk een lange versie van wat @Laatste man zegt.

0
Fernandi 21 januari 2016 om 18:48

Reacties op zijn posts, dat is de enige reden voor Sooike dat die zelf post.
Liefst wil hij om de 3 posts zijn vakantiehuis in Frankrijk, of zijn tientallen jaren dat hij zich " dicht bij het peloton" begaf even aanstippen, waarmee wij allemaal direct weten dat er een echte kenner tot ons spreekt.

Bij elke standaard Sooike post denk ik glimlachend aan die post op wielerland waar hij vertelde dat hij een VacansOleil fan was, en daarom een wielerpakkie van hun gekocht heeft.
Desondanks in het laatste jaar van bovenstaande ploeg, heeft Sooike de alleswetende wielerkenner met geen woord gerept over de amateuristische capriolen bij VacansOleil .

Kortom, het gaat hem helemaal niet om de ploeg, maar om reacties, zoals waarschijnlijk deze.

0
de oudste 21 januari 2016 om 19:06

Waarom Sooike hier altijd afgekraakt wordt is mij een raadsel. Zo’n reactie als van hem zullen er wel meer gehad hebben. En een beetje sarcasme is toch niet zo verkeerd?

0
lekbandje3 21 januari 2016 om 19:15

@de oudste dit is geen sarcasme. Dit is het constant bekritiseren en afkraken van lotto jumbo. Als lotto wint hoor je hem meestal niet of is het een min koersje. Hij doet het vlgm om de reacties die erop komen zoals deze nu

0
vlek 21 januari 2016 om 19:49

Veel te serieuze analyses; dit was toch gewoon een aanzet tot het spelletje ‘vervorm de quote’? Best verfrissend om dat eens te doen onder een nieuwsbericht over een ploeg waarvan normaal iedere scheet een discussie teweeg brengt.

0
jan jansen 21 januari 2016 om 23:11

Hierbij wordt de fan-club van Sooike opgericht.
Samen met Gesink kunnen ze strijden wie de meeste posts krijgt

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone