LottoNL-Jumbo hoopt op goed klassement van Bennett

zaterdag 27 augustus 2016 om 09:10
LottoNL-Jumbo hoopt op goed klassement van Bennett

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo hoopt na het uitvallen van Steven Kruijswijk alsnog een goed klassement in de Ronde van Spanje te behalen. George Bennett zou daarvoor kunnen zorgen. De Nieuw-Zeelander staat momenteel 23e op ruim drie minuten van leider Darwin Atapuma.

Het is vandaag (vrijdag, red.) gelukt om George Bennett van voren te houden en hem geen tijd te laten verliezen, dat is morgen (zaterdag, red.) ook ons doel”, aldus ploegleider Addy Engels op de website van LottoNL-Jumbo. “Zaterdag is het voor de klassementsmannen. We rijden dan als ploeg voor George Bennett met de hoop dat hij in het klassement blijft. Maar mocht dat niet gebeuren, gaan we een ander plan verzinnen.”

De 26-jarige Bennett eindigde vorig seizoen als 37e in de Ronde van Spanje. Dat is zijn hoogste eindnotering ooit in een grote ronde.

Dit artikel delen:

70 Reacties

r525 27 augustus 2016 om 09:12

Laat hem nou gewoon aanvallen. Als hij dat goed aanpakt eindigt hij alsnog wel in de top 20 / 15.
Met aanklampen zie ik hem niet veel hoger komen.

Wim Kruithof 27 augustus 2016 om 09:15

Hopen op een klassement buiten top 15 vind ik heel karig om de ploeg aan op te offeren. Zou dan veel liever aanvallen opteren. Lindeman beviel dat uitstekend.

Sephiroth 27 augustus 2016 om 09:19

yup, jammer dat ze nu alsnog in het klassements rennen blijven denken ipv ritzeges.

xistnc 27 augustus 2016 om 09:24

Daarop hopen, okee. Maar er warm van worden, nee.

Chaba 27 augustus 2016 om 09:28

Pfff wat een strategie, toch veel leuker om hem te laten aanvallen en hem in beeld te laten rijden. Het is niet iemand die even top 10 gaat rijden. Slechte keuze dit.

Fast Freddy 27 augustus 2016 om 09:38

Dat ze hem de mogelijkheid geven om voor het klassement gaan lijkt mee oke. Om er de ploeg voor op te offeren is onzinnig. Zelfs een 11e plek zou geen doel mogen zijn. Top tien lijkt me te hoog gegrepen.

josi 27 augustus 2016 om 09:46

Het lijkt me een geweldig plan om hem vandaag geen tijd te laten verliezen, alleen zal de praktische uitvoering wellicht wat moeilijk zijn. Bennett gaat hier echt niet met de besten mee omhoog rijden. Ik vraag me wel af wat Engels precies met “in het klassement” blijven bedoelt, gaan ze de hele ronde rijden voor een mooie 20ste stek in het AK? Dat lijkt me toch weinig zinvol. Lijkt me beter om voor de aanval te kiezen, wie weet dat daar een keer iets moois uitrolt.

Tuubke 27 augustus 2016 om 09:47

Dit noem ik nou een Ajax-mentaliteit. Niet voluit aanvallen, maar spelen op balbezit. Lees: niet proberen een etappe te winnen, maar aanklampen. Dan moet je het niet gek vinden dat je op het eind genoegen moet nemen met de Europa League, lees plek 19.

Natrix maura 27 augustus 2016 om 09:49

Lijkt me dat Gesink ook wel de kans moet krijgen zijn etappezege in een grote ronde te pakken en steun verdient om beter te worden richting de tweede helft van de ronde.

Thijs E 27 augustus 2016 om 09:51

Tja, hopen kan altijd. Maar ik had dan weer hoop op een iets kansrijkere en ambitieuzere reserve strategie dan een klassement in de top 20 rijden

McMulenga 27 augustus 2016 om 09:52

TLJ heeft niks in de world tour te zoeken. Ze rijden overal als grijze muizen en hebben het alleen redelijk goed gedaan met Kruijssie in de Giro, maar ook toen mocht hij alles alleen opknappen en na het uitvallen stelde de ploeg niets meer voor. Ze sprinten nergens mee voor overwinningen, we zien ze amper terug in mooie ontsnappingen (laat staan dat ze daar eens uit winnen) en ook tijdens het betere klassementswerk zien we ze amper terug. En dan hopen ze nu weer op een goed klassement met Bennett, wat is goed? Top 25? Man man man.

Romāns Vainšteins 27 augustus 2016 om 09:52

Ik ben ook meer van ‘laat hem nou gewoon aanvallen joh’. In de tour deed hij dat alleszins aardig en was hij in die hoedanigheid al de redder van LTJ, waarom moet hij nou per se een AK rijden ?

maklukzat 27 augustus 2016 om 10:01

Lijkt me een prima insteek. Laat hem maar een keer voor het klassement gaan en kijken hoe ver hij komt. Ze hebben Gesink en de rest van de ploeg wel voor de aanvallen.

Baukema Tomoulin 27 augustus 2016 om 10:09

Gewoon iedereen aanvallen. Guerrilla-stijl. Als Bennett graag voor het klassement gaat moet hij maar in zijn eentje aanklampen/ bidons krijgen van ploeggenoten die toevallig in dezelfde ploeg zitten.

Romāns Vainšteins 27 augustus 2016 om 10:17

Ik zou Bennett en Gesink in de goede etappes gewoon beurtelings vooruit schoppen want ook hier zullen veel etappes voor de vluchters zijn.

Willempie 27 augustus 2016 om 10:31

Het is bij LTJ zo gereserveerd allemaal, zo voorzichtig. Hoe kan het dat Movistar/Sky wel 8 sterke mannen in een ploeg afvaart, waar ook mannen tussen zitten die twee grote rondes per seizoen rijden. Stel in een grote ronde wel Kruiswijk, Gesink, Kelderman op met als helpers Roglic, Bennett, Clement, van de Broek en ga een keer echt voor het klassement zonder dat er iemand geïsoleerd komt te zitten of het team doelloos rond rijdt als je kopman direct uitvalt. Ik ben erg chauvinistisch, maar LTJ is het vaak net niet en dat lijkt vooral met de mentaliteit te maken te hebben, te voorzichtige insteek van de beleidsmakers…

Verweggistan 27 augustus 2016 om 10:42

@willempie: of met budget.
Maar misschien is de tactiek wel dat Bennett moet gaan aanvallen om zijn klassement te verbeteren :)

schipperaar 27 augustus 2016 om 10:47

Strategie bij ltj is net zo veranderlijk als het weer, eerst een ak renner als gesink al tijd laten verliezen in de ttt en na een week bennett naar voren schuiven die natuurlijk niks meer kan betekenen, misschien toch beter de “strakke” sky methode.

Laatste man 27 augustus 2016 om 10:56

Want het een sluit het ander uit? Gister ook iemand in de aanval en Bennett voorin houden..

vlek 27 augustus 2016 om 11:01

In ritten als die van vandaag is Bennett binnen deze selectie voorlopig de enige die iets kan doen. Ik zou vandaag dan eerder gaan voor afhaken en tijd pakken en in volgende ritten met aankomst boven proberen vooruit te zitten met Bennett en iemand om hem bij te staan. Hij heeft echter nog geen aankomst bergop voluit gereden en ik kan me ook goed voorstellen dat hij wel eens wil zien wat hij met zijn huidige benen waard is in dit veld.

klootje kriekeljon 27 augustus 2016 om 11:26

Hoe verzin je dit… Wat een armoede.

rvb 27 augustus 2016 om 11:26

Ik hoop dat hij opgeeft.

DemPolS 27 augustus 2016 om 11:51

edit redactie: pas je taalgebruik aub aan

Hakkie2 27 augustus 2016 om 11:54

Prima insteek. Niet om het volledige team aan op te offeren, maar geef Bennett wel de kans om te kijken hoe ver hij kan komen. En renners die dan niet in een eventuele kopgroep zitten kunnen hem wel zo veel mogelijk ondersteunen. Niemand weet eigenlijk wat Bennett werkelijk kan, wie weet zit er een plekje tussen 10 en 15 in. En dat is natuurlijk gewoon ook prima voor de moraal van Bennett en het geeft een doel aan het team.

DemPolS 27 augustus 2016 om 11:57

Zeg schipperaar onthoud jij nog wel eens wat als je iets leest. Gesink is hier niet voor een klassement en jij gaat hier doodleuk iets over roepen, serieus!!!!!! Wat snap je niet van die boodschap en gewoon erop zeuren als hij/zij dat ook niet gaat doen. Ohja… als iemand wegvalt moet je veranderen. Dat doet elk eprsoon als een situatie veranderd maar nee hoor gewoon roepen dat het weer kut is.

Headlines

Materiaalzone

Populair