Lotto Soudal verbreekt samenwerking met William Junior Lecerf per direct
Nico Dick woensdag 17 augustus 2022 om 15:41

Lotto Soudal verbreekt samenwerking met William Junior Lecerf per direct

Gisteren berichtten we al over de onenigheid tussen Lotto Soudal en William Junior Lecerf. Het vertrek van laatstgenoemde kwam zwaar en onrespectvol aan bij het team van John Lelangue. Zonet liet de ploeg ons weten dat de samenwerking intussen met onmiddellijke ingang is stopgezet.

“William Junior Lecerf maakt geen onderdeel meer uit van Lotto Soudal”, meldt het team bij monde van Kurt Van De Wouwer. “Dat betreuren wij, omdat we samen met hem, sinds hij dit seizoen bij onze ploeg kwam, enorm veel tijd en energie geïnvesteerd hebben in een goede samenwerking.”

“Onze opleidingsploeg is de levensader van onze ploeg. We zijn heel trots op talenten als Tim Wellens, Florian Vermeersch of Arnaud De Lie die na een passage bij onze beloftenploeg uitgroeien tot internationale toprenners. Hard werken, een professionele attitude en respect zijn de basiswaarden die iedere belofterenner bij ons meekrijgt,” gaat Van De Wouwer voort.

Van De Wouwer: “Nooit meegemaakt”
“Direct na de Giro U23 hebben we William Junior, zijn ouders en zijn manager gezegd dat we met een voorstel zouden komen om zijn carrière verder uit te bouwen binnen onze ploeg. Zo doen we dat met alle talentvolle renners die we graag langer aan ons binden. De vraag om daarover samen te zitten bleef lange tijd onbeantwoord. Achteraf is gebleken dat hij in die periode wel in gesprek is gegaan met andere ploegen en zonder zelfs maar ons voorstel af te wachten, akkoord te gaan met een ander team.”

“In de 14 jaar dat ik deze beloftenploeg run, heb ik zo’n gebrek aan respect nog nooit meegemaakt. Na alles wat we voor hem gedaan hadden en alles wat we nog bereid waren te doen, voelde dat als een ijskoude douche. We konden dan ook niet anders dan de samenwerking per direct stopzetten.”

Reactie vader Lecerf
De samenwerking zou zondag al stopgezet zijn, maar bij de familie Lecerf zijn ze daar tot op dit moment nog niet van op de hoogte. “William Junior heeft zondag nog een wedstrijd met Lotto Soudal gereden en na de koers werd hiervan in elk geval niets gemeld. Alleen dat hij zijn fietsen niet mocht meenemen naar de Toekomstronde, aangezien ze niet meer in hem wilden investeren”, aldus vader Wiliam.

Ondertussen heeft Quick-Step-Alpha Vinyl de komst van Lecerf aangekondigd. Hij tekent voor vier jaar, begint in 2023 bij de nieuwe opleidingsploeg en stroomt vanaf 2024 door naar het WorldTeam van Patrick Lefevere.

 
29 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2022
Triestig ploegske dat zijn gram voor het verlies van Soudal aan Lefevere moet verhalen op een jong knaapje
  17 augustus 2022
  De ploeg handelt hier juist. Lefevre is juist degene weer die niet netjes bezig is.
  18 augustus 2022
  Lefevere us alweer zijn eigen zelve. Snel geprofiteerd van het feit dat Lotto Soudal U23 nog een clubteam is en pas vanaf volgend jaar een Continentaal UCI team
Maar wat nu met die reservefiets?
17 augustus 2022
Waar ik voorheen Lotto's standpunt over de fietsen echt belachelijk vond, toont dit toch al meer een verhaal van twee kanten. Echt netjes was het niet van Lecerf en co. Ik blijf het wel een overreactie vinden van Lotto om nu direct te stoppen. Een contract blijft een contract, ook bij de beloften en het stopzetten van de samenwerking is hier eenzijdig.
  17 augustus 2022
  (Bijna) allemaal in hetzelfde bedje ziek. De zoveelste renner die gepest wordt omdat hij zijn contract niet verlengt. Zielig van die ploegmanagers en sponsors. In het geval van Lecerf betekent het stopzetten van de samenwerking met de beloftenploeg, eigenlijk enkel dat hij materieel niet meer gesteund wordt. Fietsen en wat habbekratsen. Gelukkig is de Toekomstronde er een voor landenploegen. Anders hadden ze hem thuisgehouden. Dan maar zijn fietsen afpakken. Wat een niveau. Gelukkig wordt hem voor de Toekomstronde door Lefevere (beter) materiaal ter beschikking gesteld dan het Lotto-materiaal. Eind augustus zal zijn seizoen er dan wel opzitten, tenzij hij nog opgevist wordt voor het WK. Maar de Bondscoach zal wel van de Nationale Loterij het verbod krijgen om hem te selectioneren.
  17 augustus 2022
  Lefevre toont zich hier juist weer van zijn slechtste kant. Eerst talent wegpikken en dan de barmhartige samaritaan uithangen door een fiets te regelen.
  17 augustus 2022
  Geniaal gedaan toch van Lefevere. Je moet het hem nageven. Iedereen trapt erin hé. Die lijkt gewoon classic Lefevere. Eerst iets enorm hypocriets doen (stapt uit het beloftenwielrennen omdat er renners weggehaald worden bij hem om dan nu terug te komen en meteen zelf te doen) en het niemand laten opmerken door de vader van een renner die je hebt weggehaald wat te laten zagen in de pers. Zelf ben je dan nog ook de "redder in nood". Voorbeeldige marketing dit. Jammer dat iedereen er gewoon met beide voeten intrapt natuurlijk. Het is overigens wel zo dat contractjes met CLUB teams (Lotto u23 is nog geen continental team) gewoon eenzijdig kunnen opgezegd worden. Ook door de renners als die niet tevreden zijn. Dus ik zie niet veel mis.
17 augustus 2022
Wat een vreemd, overtrokken verhaal. Zonder dat we het fijne ervan weten klinkt dit bij mij voornamelijk als een gebrek aan wederzijds respect.
17 augustus 2022
Edit redactie: Doe normaal.
17 augustus 2022
Tsja dit zegt gewoon alles: "De vraag om daarover samen te zitten bleef lange tijd onbeantwoord...... Achteraf is gebleken dat hij in die periode wel in gesprek is gegaan met andere ploegen te spreken en zonder zelfs maar ons voorstel af te wachten akkoord te gaan met een andere ploeg.". Met andere woorden die andere ploegen zijn gewoon veel proaktiever geweest (en willen William dus veel liever hebben). Dan zou ik het ook wel weten waar ik mijn poot onder zet.
  17 augustus 2022
  Het klinkt alsof Lotto heeft gevraagd of ze konden afspreken en daar niet op is gereageerd. Het is een beetje kinderachtig om te verwachten dat je huidige werkgever op zijn knieën een keer of zes komt smeken voor je ergens op reageert. Het lijkt vooral op dat ze lotto achter de hand wilden houden voor het geval een overstap naar een grotere ploeg niet zou lukken.
  17 augustus 2022
  Nee hé, QS heeft gewoon een ontzettend goed aanbod gedaan, één waar ze meteen op ingegaan zijn. In principe niets mis mee om daar op in te gaan, wie zou het niet doen? Maar ik vind wel dat het logisch is dat zo iemand als Van de Wouwer die een heel jaar als een vader is voor die jongen verwacht dat er wat communicatie is naar hem toe en de jongen en zijn entourage ook minstens naar hem luisteren. Vooral veel gedoe voor niets. Die zijn beloftencontracten, die contracten kunnen opgezegd worden van beiden kanten wanneer ze maar willen. Die jongens worden gewoon materieel en trainingstechnisch ondersteund, ze worden niet betaald ofzo hoor.
17 augustus 2022
Aflevering twee al, het stelt niet teleur.
17 augustus 2022
Wat een drama voor niks eigenlijk. Wie zegt dat Lecerf doorbreekt? Voor hetzelfde geld laat Pat hem niet eens prof worden bij QS? Daarnaast hebben ze nooit zo lelijk gedaan toen Patje De Plus kwam halen... Toen vond iedereen dat een logische stap. Vreemd dat hier nu zo een drama rond wordt gemaakt
  17 augustus 2022
  Die jongen is niet eens zo goed... Talent om prof te worden ja, maar hier wordt precies gedaan alsof het om de nieuwe Evenepoel gaat.
  17 augustus 2022
  Dus een renner die amper profwaardig is wordt 4de in de Giro. Zeer geloofwaardig verhaal. Vooral omdat er al jaren geleden sprake was dat Leferf een groot talent was. Maar als hij niet eens zo geweldig is, waarom reageert Lotto dan zo? Dan zouden ze blij moeten zijn omdat ze er van af zijn, en omdat ze Lefevere met een kat in een zak hebben opgezadeld. Probeer toch een beetje objectief te blijven.
  17 augustus 2022
  Waar zeg ik dan dat hij amper profwaardig is? Begrijpend lezen niet je sterkste vak of? Ik zeg toch letterlijk dat hij het talent heeft om prof te worden. Heel dit gedoe krijgt gewoon precies de aandacht alsof hij een of ander supertalent is zoals Evenepoel, en dat is hij verre van. Filippo Conca werd bij de beloften ook gewoon 5e en 7e in de Giro hoor, dat wilt echt niet veel zeggen. Lecerf is een talentrijke klimmer, maar is vooral heel eenzijdig. Hij kan ook wel een stukje dalen.
17 augustus 2022
Hoog Visbeek-gehalte.
17 augustus 2022
DUS 1 van de twee liegt want de renner (entourage) zegt niets gehoord te hebben, maar de ploeg zegt dat ze wel geprobeerd heeft om samen te zitten. Wie o wie is het liegebeest? Ik moet het weten.
  17 augustus 2022
  ik denk Lecerf
  17 augustus 2022
  Ik denk zeker de renner. Zelfde als die moeder die zei dat haar zoon niks had gedaan op camping Prinsenmeer. Maar toen we de beelden kregen bleek wel anders.
17 augustus 2022
Voetjes op de grond houden familie Lecerf ....
17 augustus 2022
Wat zit de pers hier zo op te springen zeg? Much ado about nothing. Dit gebeurt elk jaar bij beloftenploegen. Die hebben geen verplichting een jongen die voor een andere ploeg te rijden te ondersteunen, waarom zouden ze het in godsnaam doen? Je hebt er helemaal niets aan. Ze hebben al genoeg geïnvesteerd zonder er uiteindelijk een return voor te krijgen. En vooral elk verhaal heeft 2 kanten. Benieuwd hoe jullie in het eerste geval hiervan gehoord hebben. Zou me niet verbazen dat de jongen zijn vader zelf gebeld heeft naar jullie om "hun verhaal" te doen. De waarheid ligt altijd in het midden, niemand hier weet hoe het precies is gegaan. Ik herinner mij vooral hoe hij ook al bij zijn vorige Franse ploeg lekker aan de kant werd geschoven door problemen met hem en zijn - precies zeer irritante - entourage. 2 keer in 2 jaar tijd, tja dan ligt het ook aan jezelf.
  17 augustus 2022
  Hij is toch in Lotto shirt 4de geworden in de Giro? Lijkt me return zat.
17 augustus 2022
Er worden vieze contractspelletjes gespeeld, en wie is er als de kippen bij.... Patlef! Terwijl Patje altijd de mond vol heeft van respect, een woord is een woord, contract is contract etc. En het slachtoffer is een jonge renner die aan het begin staat van zijn loopbaan, en nu al een stempel mee kijgt.
17 augustus 2022
Laat Lotto Soudal aub ophouden over respect. Hebben ze Marc Sergeant dan met respect behandeld haha zeker niet. En zo zijn er nog zat acties te noemen. Nu gaat er is een coureur met een een andere ploeg praten en lopen ze te janken. Triest zooitje dat Lotto Soudal.
17 augustus 2022
lijkt me vooral een jongen uit kansarmoede die geen goede omkadering heeft en bij eerste beste succes door de omgeving gepusht wordt om voor het geld te gaan. Ik ben geneigd om het Lotto verhaal te volgen.
Hoeveel fietsen krijgt zo’n doorsnee belofte eigenlijk tegenwoordig? Ik ben in de veronderstelling dat doorsnee doorgewinterde profs het met een fiets of 3 moeten doen. (Klim, aero en trainingsfiets + TT) Als je dit voor alle beloften moet gaan voorzien als sponsor/ploeg dan wordt het wel een pittig prijskaartje als ploeg.

Reacties zijn gesloten.