Lotto Soudal trekt in drie aparte bubbels op stage naar Spanje

vrijdag 4 december 2020 om 13:25
Lotto Soudal trekt in drie aparte bubbels op stage naar Spanje

foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt in januari naar Spanje voor een trainingsstage, maar zal dit in coronatijd wel doen in drie aparte bubbels. Dat laat teammanager John Lelangue weten aan Het Laatste Nieuws.

“We zullen zeker niet prioritair op de vaccinatielijst staan”, grapt Lelangue. En dus kiest hij ervoor om in bubbels af te reizen naar Spanje. “We splitsen ons dus op in drie groepjes, in plaats van dat we alle renners, ploegleiders en personeelsleden verzamelen op Mallorca. Dat zijn zo’n zeventig mensen in totaal.”

“De drie groepjes zullen binnen een straal van dertig kilometer van elkaar in Javea, Oliva en Denia met een eigen entourage, auto’s, teambus en materiaalwagen een apart hotel betrekken”, legt Lelangue uit. Van de Belgische teams gaan normaal alleen Deceuninck-Quick-Step (Calp) en Alpecin-Fenix (Benicasim) in december op trainingskamp.

Maxime Monfort, de nieuwe performance manager van Lotto Soudal, legt uit waarom zijn ploeg pas in januari een trainingskamp zal beleggen. “Het seizoen heeft tot in november geduurd. Een eerste stage in december lijkt ons dan niet noodzakelijk. Zeker ook omdat het klimaat in België tot midden december vrij gunstig blijft om buiten te trainen”, zo citeert Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 4 december 2020 om 13:57

Wat ze daar bij Lotto toch altijd uitvinden om hun budgetvriendelijke maatregelen op een alternatieve manier te verklaren: “het klimaat is nog erg gunstig tot half december”. Alsof het begin december in België standaard 10 graden warmer is dan begin januari.

harryjohan71 4 december 2020 om 14:12

Veel ploegen gaan pas in januari op trainingskamp, omdat het seizoen langer doorliep en omdat ze in januari nog geen wedstrijden rijden. Dit heeft niets met budget te maken.

Shinzawai 4 december 2020 om 15:43

Prima maatregel. Als er dan corona uitbreekt in een bubbel, kan een groot deel van de ploeg nog wel gewoon koersen.

Domestique 4 december 2020 om 19:05

Maxime Monfort, de nieuwe performance manager… Ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat je gewoon van de ene op de andere dag kan zeggen ‘Zo, en nu ben ik performance manager’.

Polleke 4 december 2020 om 20:20

Meest belachelijke term van de laatste jaren…

Headlines

Materiaalzone

Populair