Lotto Soudal haalt sportdirecteur Pridham weg bij Israël Start-Up Nation

donderdag 7 oktober 2021 om 12:29
Lotto Soudal haalt sportdirecteur Pridham weg bij Israël Start-Up Nation

© Lotto Soudal

De Britse Cherie Pridham wordt sportdirecteur bij Lotto Soudal. Het voorbije seizoen was de 50-jarige al actief als sportdirecteur bij Israel Start-Up Nation. Na een succesvolle carrière van 15 jaar als profwielrenster legde ze zich toe op het managen en leiden van een ploeg.

Ik was absoluut niet op zoek om een Belgische ploeg te leiden, maar wanneer het project van Lotto Soudal me werd voorgesteld, was ik meteen gecharmeerd. Ik heb vaak in België gekoerst en ik weet hoeveel wielrennen betekent voor de Belgen. Ik ben niet bang, ik ben klaar om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van de ploeg”, vertelde Pridham in het persbericht van haar nieuwe team.

Als wielrenster hoorde Cherie Pridham bij de absolute top, ze reed maar liefst acht edities van de Tour de France Féminin en twee van de Giro Rosa. Na haar carrière koos ze voor management. “En ik heb alleen maar goede dingen over haar gehoord”, zegt Lotto Soudal General Manager John Lelangue. “Ik sprak met een vijftal andere kandidaten voor deze job, maar toen stelden enkele renners me Cherie voor. Na ons eerste gesprek was ik meteen overtuigd.”

“Of je man of vrouw bent, maakt niet uit”
“Ze was veruit de beste sportdirecteur. Ze kan en zal de ploeg iets nieuw bijbrengen. Eerder bracht ze al andere ploegen naar een hoger niveau. Ze is een meerwaarde voor de dynamiek van het team. Ze is sterk in organiseren en kan goed werken met renners en staf. Of je nu man of vrouw bent, maakt helemaal niets uit om deze job uit te voeren. Cherie is eerst en vooral een sportdirecteur, geen vrouwelijke sportdirecteur.”

Dat is uiteraard ook de stelling van Pridham zelf. “Man of vrouw zijn maakt niet uit, de job goed uitvoeren is het belangrijkste. In 2021 heb ik steeds respect en waardering gekregen. Ik wil daarom de eigenaars van Israel Start-Up Nation bedanken. Zij gaven me de kans om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Die ervaring was van onschatbare waarde, wat ik nu kan inzetten om van Lotto Soudal een spannender team te maken. Als ik al wat kleine accenten, meer moderne zaken in de organisatie kan krijgen, zal dat al een groot verschil maken.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Handige Harry 7 oktober 2021 om 12:40

“Man of vrouw zijn maakt niet uit, de job goed uitvoeren is het belangrijkste”

Prima uitspraak wat mij betreft, beter dan al dat positieve discriminatie geneuzel.

Innsbruck 7 oktober 2021 om 14:11

mee eens, van opgelegde quota wordt niemand beter

Jean Dumas 7 oktober 2021 om 16:39

Eens, gezeik moet klaar zijn. Zeker in een conservatieve boerensport.

de adelaar 7 oktober 2021 om 12:45

Gewoon een transfer , en ik denk een redelijk goede

KnightBiker 7 oktober 2021 om 14:18

Ze zit ook bij Eurosport/GCN regelmatig in het commentaar team, en komt zeer bekwaam en rustig over.

Wheely 7 oktober 2021 om 17:53

Klopt, een welkomme gast op de bank bij Orla.

rovi 7 oktober 2021 om 14:45

Vooropgesteld, haar kwaliteiten als sportdirecteur staan natuurlijk los van wat ze als renster heeft bereikt. Maar wat is dit nou weer voor een gekke constatering:

“Als wielrenster hoorde Cherie Pridham bij de absolute top, ze reed maar liefst acht edities van de Tour de France Féminin en twee van de Giro Rosa.”

Hoezo hoor je bij de absolute top door alleen maar mee te doen…. Zo bezien hoort bijvoorbeeld een willekeurige renner als Reto Hollenstein ook bij de ABSOLUTE TOP. Heeft immers negen grote ronden gereden. Dat hij nog nooit iets gewonnen heeft of een topklassering heeft binnengehaald is blijkbaar niet relevant.

Craig Vanderswag 7 oktober 2021 om 15:24

Goed dat iemand deze heikele kwestie durft aan te kaarten!

Murcia 7 oktober 2021 om 17:14

@rovi
Eens, ze behoorde absoluut niet bij de top en dat is dus gewoon een onwaarheid. De argumentatie daarvoor is ronduit niet bestaand met de mededeling dat ze zo vaak meedeed aan twee grote rittenkoersen. Waarom die rare neiging van de schrijver (want ik zag geen citaat haakjes) om haar eigen wielren prestaties zo kunstmatig op te pompen. Voor de rest maakt het mij geen moer uit dat LTS haar heeft aangesteld, ze vinden haar goed genoeg en dat is voor mij voldoende. Maar dat betekend ook dat ze net als haar mannelijke collega's mag worden aangesproken op de resultaten.

Michiel 7 oktober 2021 om 16:03

Als man of vrouw niet uitmaakt waarom dan zo vaak in een kort interview man vrouw benoemen ? Zo leg je juist de nadruk op haar sekse

Handige Harry 7 oktober 2021 om 17:00

Omdat dat clicks oplevert, is dus de keuze van de journalist.

Romāns Vainšteins 7 oktober 2021 om 17:10

En jouw reactie legt daar NOG meer de nadruk op, en dat ik benadruk benadrukt dat weer en, en , en en van alles, en ja en..

Headlines

Materiaalzone

Populair