Slecht nieuws voor Sep Vanmarcke: Belg breekt pols bij val in gravelkoers
foto: Cor Vos (archief)
maandag 1 mei 2023 om 15:34

Slecht nieuws voor Sep Vanmarcke: Belg breekt pols bij val in gravelkoers

Sep Vanmarcke is de komende weken niet inzetbaar voor Israel-Premier Tech. De 34-jarige Belg heeft zondag bij een valpartij tijdens de UCI Gravel World Series in Valkenburg zijn pols gebroken. Vanmarcke is inmiddels al geopereerd.

Vanmarcke deed zondag als een van de weinige profwielrenners mee aan het gravelevenement, maar wist dus de finish niet te bereiken. De ervaren klassiekerspecialist kwam onderweg ten val en werd met een polsbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.

De coureur van Israel-Premier Tech is inmiddels al onder het mes gegaan, zodat de breuk beter kan genezen. Dat laat de ploeg weten in een perscommuniqué. Vanmarcke zal snel aan zijn revalidatie kunnen beginnen, maar is de komende weken wel buiten strijd. Vanmarcke hoopt medio juni zijn rentree te kunnen maken.

Vanmarcke eindigde dit voorjaar nog als derde in Gent-Wevelgem. Ook werd de coureur zesde in Nokere Koerse, tiende in Omloop Het Nieuwsblad en zestiende in Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
De jaarlijkse portie ziekte en blessures blijven ook dit jaar Sep niet ontgaan. Hij is een van die renners waarvan je je afvraagt wat hij allemaal niet meer had bereikt zonder al die pech, net als bijvoorbeeld geldt voor Kelderman.
1 mei 2023 16:44
Niet zo handig. Israel-Premier Tech kan de punten van hem goed gebruiken.
1 mei 2023 18:20
Einde contract ook straks. Misschien nog 2 jaartjes Lotto, gevolgd door een laatste jaar Bingoel-WB. Zoiets ongeveer. Al met al een beetje ontgoocheld als je het potentieel van die jongen 10j geleden zag...
1 mei 2023 19:25
Erg sneu voor Sep. Heeft al veel pech gehad ik hoop dat hij hersteld en nog een keer een mooie overwinning kan boeken dat verdiend hij onderhand wel.
9 mei 2023 08:08
Gisteren de beelden gezien. Eigen schuld. Veel en veel te hard een bochtige afdaling ingedoken. Zag halverwege al dat ie de aankomende bocht zou missen en zwalkte van rechts naar links vlak voor het leidende groepje met 1 voet uitgeklikt. Dit was geen pech, maar gewoon driest en weinig verstandig.

Reacties zijn gesloten.