Lorena Wiebes wint Gerrie Knetemann Trofee voor wielrenner van de toekomst

woensdag 20 november 2019 om 20:09
Lorena Wiebes wint Gerrie Knetemann Trofee voor wielrenner van de toekomst

foto: Cor Vos

Nederlands kampioene op de Lorena Wiebes is op het Wielergala in Den Bosch uitgeroepen tot renner van de toekomst. De 20-jarige renster van Parkhotel Valkenburg kreeg uit handen van Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Provincie Noord-Brabant, de Gerrie Knetemann Trofee overhandigd.

Voor Wiebes was 2019 het jaar van haar doorbraak. De Utrechtse pakte dit seizoen maar liefst vijftien overwinningen, wat resulteerde in de nummer één-positie op de wereldranglijst.

Andere genomineerden voor de Gerrie Knetemann Trofee waren Nils Eekhoff, de enige mannelijke kanshebber, volgens de jury omdat hij ‘geen wereldkampioen op de weg bij de beloften’ is geworden, Demi Vollering (winnares Giro dell’Emilia), Ceylin del Carmen Alvarado (Europees en Nederlands kampioene bij de beloftes in het veld) en Inge van der Heijden (wereldkampioene bij de beloftes in het veld).

De winnaars worden gekozen door de Club van 48 (oud-renners, journalisten en vertegenwoordigers van de KNWU), huidige profrenners en het publiek via Telegraaf.nl. Het WielerFlits-publiek zou gekozen hebben voor Nils Eekhoff (36.44%) voor Ceylin del Carmen Alvarado (29.91%) en Lorena Wiebes (20.65%). Vorig jaar ging de Gerrie Knetemann Trofee naar Harrie Lavreysen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

PietFriet 20 november 2019 om 22:34

Als je ziet wat voor resultaten ze rijdt op haar leeftijd kan je eigenlijk stellen dat ze op eenzame hoogte stond in deze verkiezing.

Brabander 20 november 2019 om 23:49

Volledig terecht

steven2743 21 november 2019 om 08:11

Bijzonder. Iemand die op nr. 1 staat van de UCI-ranking wielrenner van de toekomst noemen. De prijs is enkel gebaseerd op leeftijd en niet op potentiële belofte. Wiebes is alleen door haar leeftijd een belofte. In de praktijk, gemeten aan haar prestaties, is zij in de sprint de absolute wereldtop en geen beloftevolle renster.

Brabander 21 november 2019 om 12:10

Klopt zeker wat je zegt.

sooike 21 november 2019 om 08:31

@redactie
Eerste zinnetje nog eens lezen !

Headlines

Materiaalzone

Populair