López dolblij met eerste zege voor Movistar: “Moeilijke periode achter de rug”

donderdag 20 mei 2021 om 18:34
López dolblij met eerste zege voor Movistar: “Moeilijke periode achter de rug”

López in het wiel van Carretero - foto: Cor Vos

Miguel Ángel López deed vandaag uitstekende zaken in de Ruta del Sol. De Colombiaan bleek de beste in de koninginnenrit van Beas de Segura naar Villarrodrigo en is met nog twee etappes te gaan de nieuwe leider. “Dit is echt een heel speciale dag”, klonk het na afloop.

López wist in de finale Ethan Hayter, die na twee etappes aan de leiding stond in het algemeen klassement, uit het wiel te rijden en het vervolgens ook nog af te maken voor de ritzege. De kopman van Movistar versloeg op de vijf kilometer lange slotklim Antwan Tolhoek en James Piccoli. “De ploeg reed echt fenomenaal”, is López lovend over zijn teammaats.

López kon in de slotfase nog rekenen op Héctor Carretero, een van de laatste overlevers van een vroege vlucht. “Héctor was vandaag de belangrijkste pion. We lieten hem meesluipen in de vroege vlucht, zodat ik in de finale nog op hem kon rekenen. Hij was echt geweldig, maar ook de andere jongens wisten de koers hard te maken en zo de boel uit te dunnen.”

foto: Cor Vos

Revalidatie en coronabesmetting 
Voor de 27-jarige López is het, na een langdurige revalidatie en een coronabesmetting, zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Movistar. “Ik ben echt heel erg blij, aangezien ik erg veel heb moeten doen om weer op dit niveau te komen. Het was zeker niet makkelijk en het was lastig om terug te keren, maar ik kon rekenen op steun van mijn familie, vrouw en zoon.”

López voelt zich nu helemaal senang bij Movistar en hoopt over twee dagen de eindzege binnen te slepen in deze Ruta del Sol. “De zwaarste etappes liggen nu achter ons, maar het is zeker nog niet beslist. Er zijn nog twee etappes te gaan en we moeten alert blijven. Ik hoop aan het einde van de ronde de gele trui mee naar huis te nemen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

nasibal 20 mei 2021 om 18:41

Verslaat ook niet de minsten.

Djamolidin Abdoezjaparov 20 mei 2021 om 19:04

Heb een zwak voor MAL

IlPirata 21 mei 2021 om 09:24

Mooi dat hij weer terug is na een lastige periode. Van hem kunnen we zeker wat aanvallen verwachten in de TdF. Leuke aanvallende renner altijd. Een grote ronde winnen zal moeilijk blijven, maar hij zorgt , net als Landa, altijd voor aanvallende impulsen in de koers als de weg omhoog gaat.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair