LOOK Cycle breekt met Gazprom-RusVelo vanwege oorlog in Oekraïne

dinsdag 1 maart 2022 om 15:21
LOOK Cycle breekt met Gazprom-RusVelo vanwege oorlog in Oekraïne

foto: Cor Vos

LOOK Cycle beëindigt vanwege de oorlog in Oekraïne de samenwerking met profploeg Gazprom-RusVelo. Het Franse fietsmerk had sinds dit seizoen een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met het Russische ProTeam.

LOOK Cycle maakte het nieuws bekend in een korte verklaring. “Wij, LOOK Cycle, zien sport als een middel om volkeren te verenigen en hebben atleten van alle nationaliteiten altijd gesteund en zullen dat blijven doen. Wij sluiten ons aan bij de vele atleten die oproepen tot vrede. Dat gezegd hebbende, in het licht van het recente schokkende en onvergeeflijke nieuws, hebben we besloten om onze technische ondersteuning en samenwerking met het Gazprom-RusVelo Cycling Team stop te zetten.”

Het Franse merk nam deze winter de rol van fietsenleverancier over van het Italiaanse Colnago, dat de afgelopen jaren fietsen aan het Russische team leverde.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Koers 1 maart 2022 om 15:40

Abandon ploeg zullen we maar zeggen. Dat is ook wel weer jammer voor de individuele renners.

0
Cochise 1 maart 2022 om 15:44

Zouden ze hun fietsen dan moeten teruggeven? Mooie fietsen, amper gebruikt… Koopje

0
Dikke Vrouw 1 maart 2022 om 15:50

Goed nieuws het moet maar eens gedaan zijn met die vreselijke vladimir

0
Wheely 1 maart 2022 om 16:12

Einde ploeg inderdaad. Ondertussen stoken we bijna allemaal nog wel volijk onze CV op gas van Gazprom maar dat is een ander verhaal natuurlijk.

0
Dikke Man 1 maart 2022 om 16:25

Lekker een warmtepomp nemen! Met deze gasprijzen heb je de kosten er al binnen een jaar uit!

0
RefleX 2 maart 2022 om 06:27

Ja klopt, iedereen kan ook zo maar overstappen op een warmtepomp.

Graag ontvang ik ook je berekening van je terugverdienmodel want in een jaar tijd verstookt een gemiddeld huishouden nooit zoveel dat je een warmtepomp kan aanschaffen, een put kan boren, de warmtepomp van stroom kan voorzien en dan nog niet gesproken over de benodigde aanpassingen aan je huis om het in een bestaande bouw mogelijk te maken. Toegegeven het is niet meer het terugverdienmodel van 10-15 jaar zoals vroeger maar zeker geen jaar.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2022 om 06:59

Sowieso in de slipstream van deze ellende is het een reeele vraag in hoeverre warm water een luxe goed is en wat de schade er van is. Hoe verschrikkelijk is het om in de winter met mooie truien en dikke dekens te leven? Als Putin wordt vervangen door iemand die de rest wel pruimt, pakken we dan de oude situatie weer vrolijk op?

0
lo squalo dello Stretto 1 maart 2022 om 16:24

Iedereen is knettergek geworden lijkt het. Zonde voor alle Russen / Russische atleten die hier niets mee te maken hebben en gestraft worden. Je zal je maar maandenlang afgebeuld hebben ter voorbereiding op het seizoen (in eender welke sport) om dan te horen dat je niet meer mag meedoen omwille van je nationaliteit.

0
Dikke Man 1 maart 2022 om 16:28

Inderdaad onterecht, hoewel ik de vijandigheid/revanchegevoelens ergens wel kan plaatsen. Eventueel kan je atleten toelaten die zich uitspreken tegen de oorlog. Dat dit botst met de Russische cultuur om je politieke keuzes lekker voor jezelf te laten is misschien wel een schop onder de kont die ze nodig hebben. Uiteindelijk hoop ik vooral dat zij hiervan leren.

0
reusjen 1 maart 2022 om 16:40

Dit is niet op basis van nationaliteit, maar omdat de ploeg de naam draagt, en wordt gefinancierd door een Russisch staatsbedrijf. Het lijkt mij toch niet zo vreemd dat je dat als co-sponsor nu niet wilt ondersteunen. Daarnaast is het natuurlijk niet leuk als je voor niets getraind hebt, maar net doen alsof daardoor de wereld vergaat is ook nogal overdreven.

0
Wheely 1 maart 2022 om 16:52

Dit gaat wel om iets meer dan enkel nationaliteit natuurlijk. Gazprom is Putin.

0
Michiel 1 maart 2022 om 17:20

Knettergek? Lol tis maar waar je je druk om maakt

0
Pedalo 1 maart 2022 om 17:35

Terecht dat alles wat Russisch is wordt geboycot. Mss zelfs wel de individuen ook aanpakken en een totaal sportverbod. Deze kunnen immers ook salaris/prijzengeld verdienen wat weer het regime van Putin kan steunen. Wel erg drastisch en mss is het beter om eerst de Abramovitsj enzovoort aan te pakken. Maarre leuker wordt het niet.

0
Petje 1 maart 2022 om 18:09

Alles wat Wit Russisch en Russisch is moet letterlijk overal verbannen en verboden worden. ALLES!

0
Vincent Kleijn 1 maart 2022 om 19:38

Het is inderdaad jammer voor de renners (zijn geloof ik allemaal Russen) die überhaupt niet op Poetin gestemd hebben. Zeker als het gaat om het meedoen op het WK. Vergeet niet dat het voor Russen die in Rusland wonen het wel heel erg moeilijk wordt gemaakt om te protesteren en/of je eigen opinie te uiten. Je wordt zomaar opgepakt (kijk maar naar die babuschka’s/Russische oma’s die hardhandig worden gearresteerd, omdat ze protesteren tegen oorlog en hun (klein)kinderen worden geofferd als kanonnenvoer) of nog erger, je krijgt een spuitje of iemand doet Novichok in je thee… Dan zijn er ook nog mensen die zeggen dat de in/aanval door het democratische westen komt.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2022 om 07:06

Simpelweg en nors al het (wit)Russische verbieden en bannen is een wegkijk oplossing met dikke, hypocriete saus er over heen die als een boomerang terugkomen zal. Je hebt dialoog met en infiltratie van juist Russen nodig om hun achterland te informeren. Hou juist de relatief benaderbare sporters binnen bereik.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone