Loes Sels bevestigt goede vorm met overwinning in Zonnebeke
Foto: Cor Vos
zaterdag 26 januari 2019 om 14:31

Loes Sels bevestigt goede vorm met overwinning in Zonnebeke

Loes Sels heeft de Kasteelcross in Zonnebeke op haar naam geschreven. De tweede van het Belgisch kampioenschap nam iets na half koers afstand van de Tsjechische Katerina Nash en de Luxemburgse Christine Majerus.

Dat Ellen van Loy als eerste het Zonnebeekse veld indraaide, was weinig verrassend. Opvallender was de dame vlak achter haar: de Tsjechische Katerina Nash, die pas haar vierde Europese cross van het seizoen reed. Het was al van de Wereldbeker in Koksijde op 25 november geleden dat Nash nog eens een wedstrijd op de crossfiets had afgewerkt, en dus was het afwachten hoe het met haar vormpeil gesteld zou zijn.

Meer dan behoorlijk, zo bleek, want na een ronde was ze een van de drie gelukkigen die zich in het wiel van Van Loy had kunnen nestelen. Ook Christine Majerus en seizoensrevelatie Loes Sels waren van de partij. Voor de Luxemburgse Majerus zou haar avontuur aan de kop van de koers echter niet al te lang duren en ook Van Loy begon vanaf ronde twee de foutjes op te stapelen.

Een duel tussen Sels en Nash dan maar? Echt veel zin had Sels daar blijkbaar niet in want met twee rondes te gaan trok ze al stevig door. Nash had geen antwoord op het hoge tempo van Sels en verloor in geen tijd bijna een halve minuut. Sels kon met een comfortabele voorsprong de slotronde in en pakte haar vierde seizoenszege.

flag-be Kasteelcross Zonnebeke 2019
Uitslag vrouwen elite

1. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
2. flag-cz Katerina Nash (Clif Pro Team)
3. flag-lu Christine Majerus (Boels-Dolmans)
4. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea)
5. flag-be Joyce Vanderbeken (Bike Advice-ITAF)

 
2 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2019
Nash leek een tijdje de sterkste voor mijn gevoel maar Sels wist die extra versnelling plaatsen.. Mooie race gezien.
27 januari 2019
Loes voor top10 misschien wel top5 op het WK!

Reacties zijn gesloten.