Lilian Calmejane denkt voorzichtig aan kasseiklassiekers

zondag 20 januari 2019 om 11:49
Lilian Calmejane denkt voorzichtig aan kasseiklassiekers

foto: Cor Vos

Niki Terpstra zou weleens over een opvallende knecht kunnen beschikken tijdens het Vlaamse voorjaar: Lilian Calmejane. De Franse rittenkaper van Direct Energie sluit een deelname aan de kasseiklassiekers niet uit. “Ik denk dat het een geschikt moment is”, zo geeft hij aan.

Calmejane reed in zijn carrière nog nooit een keiklassieker. “Maar ik denk dat het nu kan”, aldus de Fransman. “We hebben een ploeg die gemaakt is voor het Vlaamse voorjaar, en met Niki Terpstra kan ik rekenen op een echte leermeester. Het is een optie”, benadrukt de 26-jarige renner.

Een andere optie is om tijdens het Vlaamse voorjaar een rustperiode in te lassen, met het oog op de Ardennenklassiekers. Dat Calmejane deze wedstrijden gaat rijden, staat vast. “Wellicht krijgen we een uitnodiging voor de Ronde van het Baskenland. Op die manier kan ik me optimaal voorbereiden op Luik-Bastenaken-Luik. Daar gaat op dit moment wel de voorkeur naar uit.”

Samenwerking
Wellicht koersen Calmejane en Terpstra dus wel samen tijdens enkele Vlaamse klassiekers. Hoe kijkt die eerste eigenlijk tegen de Nederlander aan? “Ik denk dat we gewoon goed kunnen samenwerken. In Parijs-Nice of de Tour de France zullen we elkaar nodig hebben. We zijn twee totaal verschillende renners, maar vullen elkaar ook goed aan.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

freirefreire 20 januari 2019 om 12:32

Het lijkt me dat hij met zijn 69 kg (ProCyclingStats.com) alle kanten op stuitert op de Vlaamse wegen. Het is eerder bewezen dat het kan, maar dan kun je het er niet ‘zomaar even bij doen.’

west 20 januari 2019 om 14:02

Oja, het juiste moment om een potje te gaan zitten experimenteren is als je opeens een potentiële winnaar hebt die een volledige ploeg als ondersteuning nodig heeft.

Chaba 21 januari 2019 om 08:42

eens maar ja, Frans team en Franse renner.

Romāns Vainšteins 20 januari 2019 om 14:23

Op deze stem ik voluit ja want ik vind die Calmejane nou echt een alleskunner. Toffe renner is dat.

Natte spons 20 januari 2019 om 15:59

Grote motor, zou niet verkeerd zijn. 69Kg vind ik best veel voor een prof wielrenner.

Jan Blokland 21 januari 2019 om 14:35

Eeuwige belofte vrees ik. Goede renner, maar weinig uitslagen.

r525 21 januari 2019 om 15:28

Ja op zijn 26e pas 10 prof overwinningen waaronder een etappe in de TDF en de Vuelta. Echt weinig uitslagen….
Wanneer is iemand dan wel geslaagd voor jou? Als alle drie de grote rondes in hetzelfde seizoen worden gewonnen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll