Leukemans, Baugnies en Van Melsen verlengen bij Wanty-Groupe Gobert

donderdag 4 september 2014 om 11:02
Björn Leukemans

foto: Sirotti

Goed nieuws voor Wanty-Groupe Gobert: het heeft de contracten van smaakmakers Björn Leukemans, Jérôme Baugnies en Kevin Van Melsen verlengd. De 37-jarige Leukemans (foto) verlengde zijn aflopende contract met één seizoen, terwijl de twee andere Belgen nu tot en met 2016 vastliggen bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Vooral in de voorjaarsklassiekers hoopt Leukemans nog altijd te scoren, vertelt de Belg op het digitale thuis van zijn ploeg. “”Ik ben in die periode de kopman van de ploeg. Dat brengt stress met zich mee maar dankzij mijn ervaring kan ik daar goed mee om gaan. Ik kijk ernaar uit om mezelf met de ploeg in het voorjaar te tonen.”

“Op mijn leeftijd bekijk ik het jaar voor jaar,” vertelt de Belg over zijn verbintenis. “De ploeg weet dat ik voor mijn vak leef en geeft me de vrijheid dat te doen. Dat is belangrijk voor mij als renner en dan heb ik ook nodig. Wanty-Groupe Gobert is een team dat het met de middelen die ze hebben, gewoon goed doet. Bovendien is het een Belgische ploeg en dat is belangrijk voor mij.”

Ook ploegleider Van der Schueren is blij dat zijn pupil ook komend seizoen onder zijn vleugels zal rijden. “Björn is een leider en een voorbeeld voor de jonge renners in de ploeg. Hij kan ze veel leren. Zijn ervaring is van grote waarde voor ons team en zijn jonge ploeggenoten. Hij draagt bij aan het imago van de ploeg”, aldus de markante directeur sportief.

Lees ook
Afgelopen weekend pakte WielerFlits nog uit met een groot interview met Björn Leukemans. Lees hem hier: Weekendinterview 27 augustus

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair