Lelystad drie jaar op rij etappeplaats BinckBank Tour

woensdag 26 mei 2021 om 09:09
Lelystad drie jaar op rij etappeplaats BinckBank Tour

Mathieu van der Poel won de rittenkoers vorig jaar - foto: Cor Vos

De komende drie jaar zal de BinckBank Tour Lelystad aandoen. Dat schrijven diverse lokale media, waaronder FlevoPost. Dit jaar werken de renners er een tijdrit af, in 2023 organiseert de stad in Flevoland zelfs het ‘grand depart’.

Nadat vorig jaar de start van de Belgisch-Nederlandse WorldTour-ronde niet in Dokkum kon plaatsvinden, werd al duidelijk dat de Friese plaats gastheer zou worden voor de eerste etappe op maandag 30 augustus. Een dag later trekt de karavaan naar Lelystad, voor een chronoproef met een lengte van 12 kilometer. Het parcours voert langs diverse lokale bezienswaardigheden, zoals de Batavia.

Volgend jaar zal het peloton een reguliere etappe in de jongste provincie van Nederland afwerken, waarna de finish wederom in Lelystad zal zijn. In 2023 vindt het ‘grand depart’ plaats in Lelystad, waarna het peloton wederom door de vlakke provincie trekt.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 26 mei 2021 om 09:52

Goed nieuws. De laatste jaren was dit rondje toch meer naar een Ronde van België aan het evolueren. Hopelijk rijden ze dit jaar lekker van Friesland tot Luik zonder al te veel grote verplaatsingen tussen de etappes, want dat is vaak een minder aspect aan dit rondje.

0
Wheely 26 mei 2021 om 09:59

Langs de kadavers in de Oostvadersplassen, hopelijk doen Karsten en Jeroen commentaar.

0
rahimns 26 mei 2021 om 11:35

Eindelijk eens een grote koers bij mij om de hoek… hoef ik eens een keer niet het halve land af…

0
ssj 26 mei 2021 om 13:17

Hopelijk gaat t dan wat waaien (uitgezonderd ITT). Anders worden t saaie etappes

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone