Lekke band komt Wout van Aert duur te staan in Roubaix: “Je weet gelijk dat het over is”

zondag 9 april 2023 om 17:37
Video

Een lekke band op Carrefour de l’Arbre heeft Wout van Aert misschien wel de overwinning gekost in Parijs-Roubaix. Bij het afdraaien van de zware kasseienstrook moest de kopman van Jumbo-Visma van de fiets, en daardoor zag hij Mathieu van der Poel wegrijden. “Je weet dan gelijk dat het over is”, zucht Van Aert na afloop.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik heb al meerdere lekke banden gehad, maar op dít moment van de koers is dat zuur. Voorlopig blijft ‘De Hel’ vervloekt voor mij”, verzucht hij tegen Sporza. “Ik denk dat ik 20 of 25 seconden verlies met die wielwissel. Dat kan je niet goedmaken op Mathieu in topvorm.”

Uiteindelijk strandde Van Aert op de derde plek, nadat hij de sprint om de tweede plaats verloor van Van der Poels ploegmaat Jasper Philipsen.

Lees ook:
Mathieu van der Poel wint Parijs-Roubaix op fantastische wijze, lekke band nekt Wout van Aert

‘Trots wat ik bereikt heb dit voorjaar’
In aanloop naar Parijs-Roubaix stelde Van Aert vraagtekens bij zijn fysieke staat. Hij had na een crash in de Ronde van Vlaanderen last van zijn knie en zijn ribben. “Ik heb de pijn kunnen verbijten vandaag en heb er niet te veel last van gehad tijdens koers. Nu begint het wel pijn te doen”, aldus Van Aert. “Maar ik was goed en ik ben er blij om, dat ik met een goede prestatie het voorjaar afsluit.”

“Ik ben trots op wat ik bereikt heb dit voorjaar. Ik heb een mooie reeks neergezet, alleen is de grote overwinning uitgebleven. Maar het leven is niet alleen overwinningen. Ik heb wel laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik hoop dat de fans daarvan hebben kunnen genieten”, sluit de kopman van Jumbo-Visma af.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

44 Reacties

TheBigShow 9 april 2023 om 17:53

Mooie reactie wederom van van Aert.

In alle 5 klassiekers die hij reed dit jaar deed hij mee met de besten en 2x een podium gepakt in een monument.

Hij is gewoon gestuit op een monsterlijke van der Poel, Pogacar en een kassei

19
Joop Zoetemelk 9 april 2023 om 19:16

Zo is het, MvdP domineerde de klassiekers tot nu toe.
Ook hij liep tegen een sterkere Pogacar. (Ook terecht)
Milaan San Remo en P-R was hij de sterkste in koers.

Wout van Aert is een steengoede renner, volgend jaar zal hij meer kunnen trainen op het klassieke gedeelte of zorgen dat zijn mindere kanten minder blootgelegd worden door als eerste de Kwaremont te beginnen of op de bepalende strook in Roubaix van voren te zitten.

Volgend jaar nieuwe kansen

1
fietsvriend 9 april 2023 om 17:45

Zonde, zuinig gekoerst. Vond het wel genieten. Had wel lichte vraagtekens bij het moment van wegrijden van van Aert – niet een beetje te verbeten? En toen kwam die lekke band.

Het vervelende voor van Aert is dat P-R hem beter lijkt te liggen dan RVV (zowel qua parcours als tegenstand) maar dat je je door de geluksfactor in P-R, je niet je seizoen kunt afstemmen op dee winnen – teveel onzekere factoren.

8
Kartouche 9 april 2023 om 19:46

Geluk is aan de kant van degene die blijven proberen. Dus als hij volgend jaar weer opstapt dan kan het wel zijn kant opvallen. Ben een fan van Mathieu, maar iemand met zijn statuur verdient meer dan 1 monument op zijn erelijst.

0
limburgia 10 april 2023 om 00:21

Bekijk het filmpje als van Aert zijn achterwiel gaat wisselen hoe plat zijn band staat .

0
Koers 9 april 2023 om 17:41

Ik had het wel willen zien dat ie aanging op het moment dat Philipsen staat te feestvieren.

7
Mechanieker 9 april 2023 om 18:39

Maar dat moment heeft hij niet aangegrepen dus is een niet relevante opmerking

-5

Inderdaad Wout, het leven is inderdaad meer dan alleen overwinningen. Mensen die geloven in “second is best loser” missen m.i. een hoop.

5
Alfred Issendorf 9 april 2023 om 17:49

Jaja, meedoen is belangrijker dan winnen etc.etc.

-6
Boomie1 9 april 2023 om 17:51

Tis gewoon heel simpel. Wout is by far meer de allround renner dan Mathieu, zal altijd mee strijden en veel winnen. Mathieu is daarintegen mentaal vooral veel beter in pieken naar echt grote afspraken. Zelfs vorig jaar in z’n mindere jaar. (Denk maar de Ronde en 1e etappe en roze in Giro).

5

Dat zeg ik niet Alfred. Dat vind ik namelijk ook een volstrekt stompzinnige uitspraak. Maar “second, best loser” is van een ongekende Mourinho droeftoeterigheid die iedere vorm van esthetiek en plezier in de sport om zeep helpt.

7
Romāns Vainšteins 9 april 2023 om 19:05

Exact. Dat second is best loser gezeik is om niet aan te horen zo ongelofelijk kortzichtig, suf, saai, dom en irritant.

2
Klootje Kriekeljon 9 april 2023 om 19:19

Als er nou 1 sport is waarin dat niet geldt.. Zelfs met laatste worden kun je een carrière opbouwen. Amerikaans oneliner-gelul.

1
Dikke Vrouw 9 april 2023 om 18:06

Super gereden , maar brute pech . Leve woutie

4
japio 9 april 2023 om 18:07

Het zat TJV zeker niet mee vandaag. Niet dat Van Aert anders op zeker zou hebben gewonnen, maar het is wel heel lelijk om zo je koers te verliezen. Van Baarle met een val in het Bos, Laporte net daarna lek…tja, dan kun je de ploeg toch niet helemaal beoordelen op prestaties. Datzelfde geldt overigens voor SOQ. Ook die zouden denk ik niet voor winst hebben meegedaan, maar de lekke banden van Asgreen en Senechal maken een goed resultaat welhaast onmogelijk.

2
fietsvriend 9 april 2023 om 18:19

Dat maakt P-R zo mooi – de tegenslag, het onrecht

0
Dikke Vrouw 9 april 2023 om 18:30

Klopt japio Davide, senechal en Kasper ook zwaar tegen de grond gegaan

0
EricV 9 april 2023 om 18:21

Vdp was duidelijk de betere van wva dit voorjaar. Ach hij kan het volgend jaar weer proberen

1
Rondje 25 9 april 2023 om 19:00

De beste komen toch altijd boven drijven, ondanks het portie geluk wat je moet hebben in Parijs-Roubaix.
Misschien had Wout van Aert gewonnen als het tot een sprint was gekomen.
Maar mijn inziens heeft vandaag de beste gewonnen. Matthieu van der Poel was toch de meest strijdlustige renner. Philipsen toch wel de verrassing denk ik. Voor de rest de verwachte namen op Asgreen en Mohoric na.

1
Wieler-Joke 9 april 2023 om 22:45

Als Laporte bij in de kopgroep blijft hadden we ook een andere Van Aert gezien, hij opende de koers nota bene. Vdp moest wel af en toe prikken om die JV groep achter te houden en stiekem wou die gewoon al veel eerder beginnen aan zijn solo maar Van Aert had hij er nooit afgereden vandaag, ik had de indruk dat Wout niet ademde vandaag, heel jammer voor hem.

1
VerstandOpNul 9 april 2023 om 17:51

Heel zuur voor Wout.. Maar mogelijk had dan Philipsen gewonnen als hij niet lek had gereden..

0
fietsvriend 9 april 2023 om 17:53

Had vd Poel hem al het kopwerk laten doen want Philipsen kan van achterop komen?

Denk dat vd Poel meegereden had met van Aert en dan sprint-a-deux

3
In de waaier 9 april 2023 om 17:57

Daar kon je wel eens gelijk in hebben. God only knows.

0
Whyze Katje 9 april 2023 om 18:22

Genoten heb ik zeker! Zonder die lekke band had hij een goede kans gehad. Dus met de vorm zat het wel goed.

0
Eroba 9 april 2023 om 19:23

Dacht dat na Colbrelli iedereen wel tubeless zou rijden in deze wedstrijd. Vraag me af waarom niet, misschien ook te maken met dat pompsysteem of sponsers, wie weet, maar misschien was het vandaag (weer) beslissend

0
Yskonijn 9 april 2023 om 18:41

Jumbo maakt eindrekening op voor het voorjaar: Na het hebben van een grote mond met hun plannen om het wielrennen te domineren voor de eerste echte voorjaarskoers gereden was. Mogen ze naar huis wat het eendaagse kasieker werk betreft met wat troostprijsjes…… AUTCH! that hurts.

-8
Bierbrouwer 9 april 2023 om 21:21

Hoezo grote mond. We zitten bij de beste ploeg vd wereld en dan mag, nee dan moet je hoge eisen stellen. En als dat niet lukt , ga je uithuilen , je rug rechten en plannen maken om het de volgende keer beter te doen. Gewoon topsport, hoe meer tegenslag hoe mooier de overwinning die er ooit gaat komen.

2
Dave Dubbeldammer 9 april 2023 om 17:42

Super dwaas om G-W weg te geven, zeker als je zelf nog nauwelijks een klassiek winstpalmares kan voorleggen.

-11
bartp25 9 april 2023 om 17:45

Daar kun je over twisten maar geen mooi palmares? Strade, san remo, omloop, wevelgem, e3, agr. Niet overdrijven he, 95 procent van het peloton zou er een moord voor doen. Als je zegt dat hij met zijn capaciteiten de ronde en roubaix een keer moet winnen ben ik het met je eens.

9
Boomie1 9 april 2023 om 17:48

@Bartp25 in absoluut er ook meer gepakt dan Mathieu maar Mathieu heeft inmiddels al 4 monumenten te pakken en Wout maar 1. Wout is ook 3x de mindere op de grote afspraken (WK CX, MSR en de Ronde). Terwijl het daar toch om draait. Mathieu stond er 4x dit voorjaar. 2-1-2-1.

0
Boomie1 9 april 2023 om 17:49

In absolute aantallen…. Maar bedoelde er maar mee te zeggen dat Wout er veel van zou willen schrappen om een keer de Ronde of Roubaix te winnen.

0

Ik vraag me soms serieus af wat sommige mensen hier onder een mooi palmares verstaan. Pas geleden schreef iemand dat het jammer was dat Kwiatkowski door zijn rol bij Sky/Ineos nauwelijks zelf iets had gewonnen. Nauwelijks als in:
– WK
– MSR
– 2x AGR
– 2x Strade
– Tireno
– Tour etappe
– E3
– Clasica San Seb
Ik zou met alle liefde zo'n karige erelijst hebben opgebouwd.

17
In de waaier 9 april 2023 om 17:52

G-w weggeven is inderdaad een domme zet. Helaas overkomt het hem wel erg veel die domme pech. Toch was vandaag ondanks die lekke band veruit de mindere van v.d. Poel.

-9
Shinzawai 9 april 2023 om 17:58

Gent-Wevelgem staat gewoon op Van Aert’s palmares. Verder is hij net zoveel leider binnen de ploeg als kopman en als leider zorg je ervoor dat iedereen gemotiveerd is, loon naar werken krijgt en met veel plezier zijn werk doet. Gent-Wevelgem aan Laporte geven is een vorm van leiderschap: de ploeg wint, de trouwe ploegmaat is dolgelukkig en Van Aert’s seizoen staat en valt niet met een tweede zege in die koers.

8
Federico Bahamontes 9 april 2023 om 18:01

2e jaar op rij dat materiaalproblemen Jumbo-Visma een mogelijke zege kosten in deze koers. Dat kan je echt niet af doen met ‘Tsja, dat is pech en hoort er bij’. Ik zag dat social media ook al weer vol stond met pagina na pagina aan kritiek op het materiaal, niet echt hele beste reclame.

Hoop dat ze uitgebreid gaan onderzoeken hoe het lekrijden heeft kunnen gebeuren en hoe ze het kunnen voorkomen. Pech bestaat niet.

-14
YogiBear 9 april 2023 om 18:09

Je hebt niet meegekregen dat ook MvdP nog een keer lek is gereden? Ook maar onderzoeken. Stop eens een keer met die anti Jumbo Visma onzin. Al drie jaar op rij objectief de beste ploeg (UCI ranking) en elke keer dat ze niet winnen is het volgens jou één grote faal ploeg.

3
Eroba 9 april 2023 om 18:26

Kan toeval zijn, maar materiaalkeuze kan zeker meespelen…

0
David Janssens 9 april 2023 om 18:00

Van Aert moet niet zeuren, hij moet blij zijn dat hij dankzij zijn vriendjes bij de UCI nog 3e is geworden. Op 39,5 km van de meet gooit hij een net aangepakte drinkbus weg, dit buiten de afvalzone. Een paar kilometer later doet hij hetzelfde, wederom buiten de afvalzone. De jury had hem dus gewoon uit koers moeten halen, maar ja: sommige mensen zijn bij de UCI wat meer gelijk dan anderen. Armstrong kwam weg met doping, Van Aert met contractbreuk en dus ook met het wegwerpen van drinkbussen buiten de afvalzone.

-21
Dahu 9 april 2023 om 18:10

Wat ben jij toch een zielig persoon

3
flitse tweewieler 9 april 2023 om 18:17

Buiten de afvalzone mag afval worden weggegooid, mits daar mensen staan om het op te ruimen, in dit geval was dat het geval, aangezien hij telkens bidons weggooide bij de ravitaillering

6
TheBigShow 9 april 2023 om 18:29

Vergeet niet het vetten van de ketting in de E3 he! Daar hebben ze hem ook al gematst! De belhamel! De nieuwe Moscon van het peloton

/s (voor de zekerheid)

6
Stablinsky 9 april 2023 om 18:37

Ik heb hier al veel dwaze dingen gelezen, vol venijn, chagrijn, … maar deze reactie van David komt slaat toch alles. Zou je niet beter een andere sport zoeken die je beter past om te volgen?

2
ghostwriter 9 april 2023 om 18:47

Weten we zeker dat dit bericht niet als grap is bedoeld?

0
Romāns Vainšteins 9 april 2023 om 19:06

Kwam ie op je kop of zo?

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone