Mathieu van der Poel wint Parijs-Roubaix op fantastische wijze, lekke band nekt Wout van Aert

Mathieu van der Poel wint Parijs-Roubaix op fantastische wijze, lekke band nekt Wout van Aert

foto: Cor Vos

zondag 9 april 2023 om 16:55

Mathieu van der Poel heeft op grootse wijze Parijs-Roubaix 2023 gewonnen. De kopman van Alpecin-Deceuninck kwam solo over de finish op de wielerbaan van Roubaix, nadat hij op de zware kasseienstrook van Carrefour de l’Arbre wegreed van Wout van Aert. De Belg kreeg op dat cruciale moment een lekke band, moest Van der Poel laten gaan en werd in de sprint om plek twee geklopt door Jasper Philipsen, die het het feest compleet maakte voor Alpecin-Deceuninck.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

In een razendsnel eerste koersuur werd er veel aangevallen, maar geraakte geen enkele groep weg. Silvan Dillier wist namens Alpecin-Deceuninck, dat eenmalig onder de naam Alpecin-Elegant koerste, wel weg te rijden met Dorian De Maeght. Ook Ryan Mullen trok ten aanval, maar de poging van het drietal strandde in schoonheid.

Sjoerd Bax mee in de kopgroep
Na een kleine honderd kilometer wisten vier vluchters dan toch weg te rijden. Sjoerd Bax (UAE Emirates) was de Nederlander van dienst en hij kreeg Juri Hollmann (Movistar), Jonas Koch (BORA-hansgrohe) en Derek Gee (Israel-Premier Tech) mee. Nils Eekhoff wilde ook mee, maar waaide terug naar het peloton.

Sjoerd Bax kleurde de koers voor heel wat uren – foto: Cor Vos

De vier koplopers begonnen met ruim een minuut voorsprong aan de eerste kasseien en pakten anderhalve minuut. Alpecin-Deceuninck nam de kop in het peloton om Mathieu van der Poel uit de problemen te houden. Dat was nodig, want de pechgevallen stapelden elkaar op. Onder meer Peter Sagan en Davide Ballerini moesten opgeven, terwijl outsiders als Stefan Küng, Matej Mohoric en Nils Politt tegen pech aanliepen.

Het peloton bleef behoorlijk rustig in aanloop naar het Bos van Wallers. Vlak daarvoor probeerden Jens Reynders, Miles Scotson, Luke Durbridge, Madis Mihkels en Anthony Turgis te anticiperen, precies op een moment dat Wout van Aert van fiets moest wisselen. De kopman van Jumbo-Visma kon echter snel terugkeren in het peloton en werd vooraan afgezet op de strook vóór het Bos van Wallers.

Van Aert en Laporte openen finale heel vroeg
Met nog ruim 100 kilometer te gaan reed Van Aert het peloton aan bonken. Alleen John Degenkolb, Christophe Laporte, Van der Poel, Stefan Küng en Mihkels konden hem volgen. Die zes gingen op weg naar het Bos van Wallers. De groep-Bax begon met 18 seconden voorsprong op Van Aert en co aan de kasseien van het Bos, terwijl het peloton volgde op een kleine 40 seconden.

Op de lastige stenen van de Trouée was er paniek in het peloton. Onder meer Dylan van Baarle, Matej Mohoric en Kasper Asgreen gingen onderuit, waardoor de favorietengroep daar uit elkaar sloeg. Kort na het Bos – waar Bax als eerste afdraaide – kon de balans opgemaakt worden: de groep met Van Aert en Van der Poel sloot aan bij de laatste vroege vluchters, maar daar was Laporte weggeslagen door een lekke band. Zijn plek werd ingenomen door een sterke Mads Pedersen, die in zijn eentje de sprong wist te maken.

Van der Poel en Van Aert in het Bos van Wallers – foto: Cor Vos

Een groepje met Filippo Ganna, Max Walscheid, Laurenz Rex, Gianni Vermeersch en Jasper Philipsen wist ook nog aan te sluiten, waardoor Alpecin-Deceuninck met drie man een overtal kreeg in de kopgroep van dertien. Laporte belandde in niemandsland, op ruim een minuut, en werd 77 kilometer van de meet gegrepen door het peloton. Daar was van samenwerking weinig sprake.

Van der Poel heeft Philipsen mee in sterke kopgroep
Van Aert, Van der Poel, Philipsen, Vermeersch, Ganna, Pedersen, Küng, Degenkolb, Walscheid, Bax, Rex, Hollmann en Koch vonden elkaar in de kopgroep. Zij draaiden goed rond en pakten bijna twee minuten op het peloton. Hollmann en Koch losten daar op de strook van Tilloy à Sars-et-Rosières. In de achtergrond probeerde Jumbo-Visma druk te zetten door met Laporte en Nathan Van Hooydonck, die Florian Vermeersch meenamen, weg te rijden uit het peloton.

Door die situatie hoefde Van Aert niet op kop te rijden en kon hij het werk overlaten aan de rest. Laporte, Van Hooydonck en Vermeersch kwamen tot op 50 seconden, maar bleven daar op steken. Op de laatste meters van de strook van Bersée plaatste Van der Poel vervolgens een eerste demarrage. Hij dwong de rest tot een reactie en gooide Bax en Vermeersch overboord, vlak voor de 5-sterren-strook van Mons-en-Pévèle.

Van Aert en Van der Poel waren ijzersterk – foto: Cor Vos

MVDP dunt kopgroep uit tot zeven
Van der Poel gooide op Mons-en-Pévèle nog eens de knuppel in het hoenderhok. Van Aert en Philipsen zaten op zijn wiel, terwijl Küng, Ganna, Degenkolb en Pedersen met moeite wisten te volgen. Kort na de strook probeerde MVDP het op een oplopende strook, een demarrage die alleen WVA kon volgen. Even leken ze weg, maar de groep kwam toch terug.

De winnaar zat bij de zeven koplopers, dat was in deze fase van de finale wel duidelijk. Philipsen moest vlak voor de strook van Cysoing à Bourghelles nog van fiets wisselen, maar dat was snel gebeurd. Het was uitkijken naar Camphin-en-Pévèle (4 sterren) en Carrefour de l’Arbre (5 sterren) die kort na elkaar volgden. Op die eerste strook gebeurde niets, maar op Carrefour de l’Arbre des te meer.

Van der Poel lost lekgereden Van Aert
Door een onfortuinlijke manoeuvre van Philipsen kwam Degenkolb ten val na een touché met Van der Poel en Philipsen. Van Aert profiteerde daarvan door keihard door te trekken. Van der Poel reed het gat dicht en reed aan het einde van de strook weg van Van Aert. De reden? Lek achteraan bij Van Aert, op 15 kilometer van de meet. Dat betekende dat Van der Poel solo aan de Gruson-strook begon.

Er stond geen maat op Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Op ruim 20 seconden achterstand vonden Pedersen, Philipsen, Ganna, Küng en de teruggekeerde Van Aert elkaar. Philipsen kon daar echter de stoorzender spelen voor Van der Poel, waardoor op 10 kilometer van de finish het tempo volledig wegviel in de achtervolging. Op de voorlaatste strook van Willems à Hem trok Van Aert die groep nog uit elkaar, alleen Philipsen en Pedersen volgden.

Van der Poel, Philipsen, Van Aert
Van der Poel begon echter met een halve minuut voorsprong aan de laatste vijf kilometer richting de wielerbaan van Roubaix. Daarachter wist Van Aert op een vals plat stuk Pedersen overboord te gooien. Een ijzersterke Philipsen kon nog wel mee. Dat gebeurde echter ruim achter een imponerende Van der Poel, die solo een grootste overwinning boekte in Parijs-Roubaix.

Van Aert en Philipsen mochten mee op de finishfoto, maar dat was een ronde achter Van der Poel. In de sprint om de tweede plaats was Philipsen te snel voor Van Aert, waardoor het een een-tweetje werd voor Alpecin-Deceuninck. Niet ver daarachter werd Pedersen vierde, Küng vijfde en Ganna zesde.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

250 Reacties

Marveloke 9 april 2023 om 16:57

Mathieu zet alle misgunners (bijv. Thomas Dekker) weer op hun plaats dit voorjaar. MSR, 2e in Vlaanderen en nu P-R: dé man van het voorjaar!

31
Westland95 9 april 2023 om 17:10

Thomas Dekker weerhoudt mij die podcast te luisteren.

5
oscarito1908 9 april 2023 om 17:12

Thomas Dekker heeft een heel zwaar en moeilijk leven. Niet serieus te nemen.

4
Pizzi 9 april 2023 om 17:15

En heeft z’n sleutelbeen gebroken ;)

2
Maenhout 9 april 2023 om 17:26

Zou LBL ook lukken? In het spoor van zijn vader?

1
KopOverKop 9 april 2023 om 17:28

Dun heilige Thomas is een wankel type waar een Zonneveld misbruik van heeft gemaakt om te scoren over de rug van anderen.

-1
Het Luipaard van Lent 9 april 2023 om 17:34

Thomas Dekker is geen misgunner, maar gewoon kritisch in zijn commentaar. Dat mag prima.

-1
Sjon 9 april 2023 om 17:54

Thomas Dekker heeft er meer kijk op dan welke wielerkenner in Nederland dan ook.

2
Monsieur Bendy 9 april 2023 om 18:02

Ik vind Dekker ook een prima toevoeging bij die podcast. Maar veel mensen hebben nu eenmaal moeite met kritische mensen.

2
Ikweethetniethoor 9 april 2023 om 18:08

Thomas dekker is groot fan van Mathieu, maar verwachtte na de balk en het WK in Australie een carriere met soms een hoge piek en veel dalen. Dat was op dat moment een hele logische conclusie, maar lijkt niet uit te komen.

Verder heeft hij er qua journalisten, podcasters en ex wielrenners het meeste verstand van van allemaal. Als mens kan je van hem vinden wat je wilt, maar dat hij er kijk op heeft kan niet weersproken worden.

1
Pietspeed 9 april 2023 om 18:20

Maffe opmerking van Marveloke. Zouden er werkelijk zoveel zgn ‘misgunners’ zijn, oftewel die Thieu een overwinning niet gunnen, zowel Belgen als Hollanders? Dat Dekker af en toe kritiek heeft of mekkert is toch geen spreekbuis van de gemiddelde koersliefhebber?

1
Het Luipaard van Lent 9 april 2023 om 18:27

Die diepe dalen kunnen nog steeds komen natuurlijk, al lijkt Mathieu nu wel een goede modus operandi gevonden te hebben. Maar een carriereverloop voorspellen is wel totaal iets anders dan ‘misgunnen’. Ben blij dat meer mensen Dekker op waarde kunnen schatten hier. Maar kritische mensen/journalisten zijn vaak niet populair, dat is een rode draad in de wielersport.

0
toiletduck 9 april 2023 om 17:03

@redactie: als jullie zo’n chat open willen zetten tijdens de koers, mag je best een redactielid mee laten lezen. Wat daar soms de revue passeerde was echt niet oke. Wie een platform biedt, heeft ook gedeelde verantwoordelijkheid over de inhoud ervan!

30
Laatste man 9 april 2023 om 17:09

Eens. Niet alleen in de chat trouwens. Maar de redactie stimuleert het alleen maar.

Telegraaf niveau creëren.

3
jooprioolpijp 9 april 2023 om 17:10

Helemaal eens. En dan @redactie, haal die infantiele duimpjes toch eens weg. Volkomen legitieme opmerkingen die dik in de min eindigen kan toch niet de bedoeling zijn?

-14
Dikke Vrouw 9 april 2023 om 17:12

Precies die kevin en paus gelijk blokkeren redactie !

-5
paustovski 9 april 2023 om 17:53

Wat een onzin. Het was allemaal behoorlijk keurig. Veel snowflakes hebben gewoon veel moeite om het bestaan van een andere mening te accepteren en vinden dat die meningen direct verbannen moeten worden.

5
Tpinotfan 9 april 2023 om 18:02

Ik heb de chat niet gezien, maar ook de reacties hier halen alle lol er wel af. Heb het idee dat er hier velen vanuit een negatieve insteek komen om hun gelijk te halen, ipv leuk over de koers te babbelen. Snap die insteek ook nooit, want er rijdt meer dan 1 leuke renner/leuke ploeg rond. Wat mij betreft wordt hier door wielerflits intensiever mee omgegaan.

1
Dr.Watt 9 april 2023 om 18:22

Al ben ik me er volledig van bewust dat er niemand is die mijn inbreng zal missen, wil hier toch het volgende aan toevoegen.

Door het irritante en kinderachtige troll-gedrag gecombineerd met anti-supporteren heb ik zelf besloten van me afzijdig te houden in zowel de comments als de live chat.

Als koersfan in hart en nieren en zelfverklaard “kenner” vind ik het heel jammer dat ik me niet meer kan mengen in interessante discussies die hier gevoerd worden.

Maar als dat niet kan in een positieve context waarbij we alle fantastische atleten die ze uiteindelijk zijn, naar waarde weten te schatten, dan houdt het voor mij op.

Als ik wat zou willen schelden dan ga ik wel naar voetbal kijken.

7
KevinK1986 9 april 2023 om 18:57

@ Dikke vrouw,
Erg jammer dat jij direct erg persoonlijk wordt als ik zeg dat ik van Aert op dat moment van de koers een wieltjeszuiger vond. Mijn reactie daarop was zeer zeker niet correct en gepast, maar het persoonlijke aspect dat jij direct aanhaalde was dat ook allerminst.
Iedereen kan en mag zijn voorkeuren hebben, maar het mag geenszins persoonlijk van aard worden.
Wat mij betreft zand erover. De koers is voorbij, we hebben een mooie wedstrijd gezien waar klasse, pech en een enorme strijd gezien hebben.

3
Frans Casagrande 9 april 2023 om 19:35

Was bere gezellig tot bax moest lossen

1
Wheely 9 april 2023 om 19:50

Ik had me afgemeld voor de chat vandaag, dan krijg je dat.

3
In de waaier 9 april 2023 om 17:09

Buiten die lekke band van v Aert was v.d.P echt de beste van de Koers. Dus dik verdient.

20
djerkson 9 april 2023 om 17:51

Klopt, maar niet vergeten dat de kopgroep de verdienste was van Van Aert die alles uit elkaar ranselde voor Wallers-Arenberg. Pech dat Laporte wegviel, pech van de lekke band, maar ook daarzonder zou het moeilijk geweest deze Vdp te kloppen.

1
Pietspeed 9 april 2023 om 18:00

Eens, Wout opent daar op indrukwekkende wijze de koers. Vervolgens zie je een paar explosieve aanvallende en sterke Poel, maar Wout wordt niet gelost. Vraag was zelfs of Thieu niet af en toe zelfs te veel deed. Wout koerst logischerwijze ‘defensief’ met een overtal van AG. Tenslotte ‘verliest’ Wout door pech, anders was erom geprint.

1
Kartouche 9 april 2023 om 18:34

Mijns inziens verliest Wout hier door te passief te koersen. Als hij mee was gegaan in de aanval van Mathieu, dan was het waarschijnlijk wel een sprint a deux geworden. Het lijkt Wout aan zelfvertrouwen te missen als zijn tegenstander Van der Poel heet. Was ook de analyse van Tom Dumoulin. Op de manier hoe hij koerste zouden ze met de hele kopgroep op de piste sprinten voor de winst.

6
Panache 9 april 2023 om 17:07

Heerlijk die frisse wind die er in het wegwielrennen waait. De aanvallende coureur die er vol voor gaat heeft wind mee, de coureur die (ook al is het eenmalig) negatief en apathisch koerst krijgt het deksel op de neus. Je zou bijna denken dat de wielergoden zelf hebben inbegrepen, de lekke band van Wout gebeurt binnen een minuut na zijn laffe aanval na de valpartij van Degenkolb. Gerechtigheid. Mooie overwinning Mathieu. Wout: plak er twee weken aan vast en koers met je hart in Luik, dan gunt vrijwel iedereen je toch dat monument in ‘23.

19
paustovski 9 april 2023 om 17:08

Zo is dat. Wout zat te veel op het wiel van mvdp. De aanvaller wordt beloond!

8
Chippen 9 april 2023 om 17:08

een mening die we bij de ronde van catalonië weinig hebben zien passeren, vlagje lijkt toch relevant te zijn

-4
KopOverKop 9 april 2023 om 17:24

Grotendeels goede weergave Panache.
Maar laf…… Das nogal onzin. Op zo’n moment in finale rijden ze allemaal vol door.
Bovendien en dat bepaalt veel. Wout is iets minder dit voorjaar en MvdP is top. Hij weet dat hij hoogstwaarschijnlijk verliest ook almwas hij vol met MvdP meegereden. Dan had hij niet de macht meer gehad de sprint te winnen of was hij er nog eerder afgekletst. Was gewoon tactisch rijden naar vermogen en dat is was anders dan laf.

-1
Barry Batsbak 9 april 2023 om 17:24

Wow Panache…. vinnige reactie. Ben je wat gematigder gewend. Overigens wel volledig met je eens, daar niet van. Laf koersen loont vandaag niet.

0
11 na 11 9 april 2023 om 17:25

En wat is je uitleg wanneer Van Aert vol koers maakt (en Van der Poel op het wiel koerst) en ook dan pech heeft? Van Aert had hier al 3x kunnen winnen. Ongeacht hoe actief hij koerst, heeft hij altijd pech. Het was overigens Van Aert die de wedstrijd openbrak met Laporte. Nadien had Laporte pech en was het dus niet aan Van Aert om de forcing te voeren.
Dit is trouwens een klassieker, geen rittenkoers waar je wacht op de gele/roze/rode trui. Op het moment van de val was Van Aert al op links opgeschoven om zijn aanval te plaatsen, ongeacht val.

-1
DeGroteMolen 9 april 2023 om 17:33

Laf is een onjuiste woordkeus. Onmacht was het vandaag.

1
Fast Freddy 9 april 2023 om 17:39

Vd Poel smeet weer ouderwets met zijn krachten en is de terechte winnaar. WVA was misschien wel net zo sterk, maar karma is a bitch als je zo passief koerst.

8
thenewGOAT 9 april 2023 om 18:06

Van Aert Luik winnen…? Als Tadej en Remco er aan de start staan? Dat gaat em niet worden hoor…

4
Nonkel Jef 9 april 2023 om 18:50

Weinig objectief lijkt me. Ik wist niet dat je zo’n hater was…
Van Aert breekt de koers open en zorgt voor de 1e grote schifting.
De aanval van Van Aert trek je hier helemaal uit zijn context. Hij is al aan het versnellen omdat hij reageert op een aanval van VDP. Moet hij dan meteen de remmen dichtknijpen? VDP stopt toch ook niet wnnr hij die lekke band ziet bij VWA?

0
meqadon 9 april 2023 om 19:03

Was idd niet de mooiste actie. Maarja er is maar 1 carrefour de l’arbre. De laatste zware strook vd dag. Hier kan je niet wachten. En zag ook de mannen van alpecin opeens naar voor schuiven en de kop pakken toen wout lekgereden was op 110km. En dat nadat ze een tijdje uit beeld verdwenen waren

1
sus 10 april 2023 om 12:50

Dus als roglic wieltjezuigt is dat slim en als wout van aert dat doet is dat laf?????

-1
Brabander 9 april 2023 om 16:57

‘Wanneer gaat Philipsen eens iets terug doen voor Mathieu?’

Nu dus

15
Kartouche 9 april 2023 om 17:26

Jasper was zijn gewicht in kasseien waard!

7
Pietspeed 9 april 2023 om 17:54

Helemaal goed! En een win win situatie.

1
Dave Dubbeldammer 9 april 2023 om 18:16

Ik had voorspeld dat Alpecin in de breedte de maat ging nemen van Jumbo in deze PR. Jasper en Mathieu zijn overigens een gouden duo.

3
Olly 9 april 2023 om 19:49

Rare move van Philipsen toen MvdP aanging en hij het gat dichtte. Dat had Kung moeten doen met hem in het wiel. Het pakt gelukkig goed uit hoor Alpecin. Maar voor het zelfde geld pakken ze niets.

1
Maenhout 9 april 2023 om 17:06

Die Roodhoofdjes hebben er toch echt een volwaardige WT-ploeg van gemaakt, in zo’n korte tijd. Hulde voor Alpecin met Mat en Jasper en de rest.
Jammer voor Van Aert en Degenkolb.

15
KopOverKop 9 april 2023 om 17:14

Als je ziet hoeveel punten ze al weer hebben. Inderdaad hebben ze heel knap gedaan.

3
sus 10 april 2023 om 16:31

Inderdaad met verve de ploeg van het voorjaar

0
TheBigShow 9 april 2023 om 17:16

Wat een held is van der Poel toch, heerlijk gekoerst.

Van Aert enorm sterk zoals verwacht, Philipsen ook enorm sterk maar dat zag ik niet aankomen

Pedersen fantastisch voorjaar gereden ook, maar was geen partij voor Van der Poel en van Aert.

Van Aert gewoon slim gereden vandaag, en heeft zelf de finale ingeleid. Probeerde daarna van de gretige MvdP te profiteren maar kreeg helaas te maken met pech

14
Whyze Katje 9 april 2023 om 17:21

Precies dat!!! Goed verwoord!

0
Dutch Smartie 9 april 2023 om 17:48

Van Aert ook op moment van valpartij gedemarreerd, vandaar ook even een gaatje met vdPoel. Was in zijn geheel een heel lelijk en heel mooi moment exact Parijs-Roubaix.

1
skylimit 9 april 2023 om 17:51

Van Aert weer niet sterk genoeg en als je niet wint ook niet slim gereden. WVA rijdt alleen maar op het wiel van VDP en is momenteel niet sterk genoeg dit soort koersen te winnen.

5
Pietspeed 9 april 2023 om 17:51

Mee eens. Maar zonder pech zouden wrs Wout en Thieu erom geprint hebben.

-2
fietsvriend 9 april 2023 om 16:58

Alpecin uiteindelijk ploeg van het voorjaar.

Zonde dat het niet tot een tweestrijd kwam, maar ook dat is P-R.

(EDIT: Waarom al die duimpjes omlaag? Is feitelijk toch gewoon zo – in alle grote monumenten heeft Alpecin het beter gedaan, en monumenten was duidelijk een doel van JV)

13
Glorious 9 april 2023 om 17:06

JV is de beste ploeg, Alpecin heeft vd Poel en nu ook Philipsen..

-3
KopOverKop 9 april 2023 om 17:35

Lollig. De ene telt alleen monumenten, de andere overziet het hele voorjaar. Het is maar net hoe je het bekijkt.
UAE is sterk maar is vooral Pogi.
JV en Alpecin zijn en de breedte sterker tbv dan mbt Alpecin en dat laten ze ook zien.
Velen menen dat bij Roodhooft het nog allemaal niet top is maar die weten heel goed wat te doen.

0
Monsieur Bendy 9 april 2023 om 18:04

Ik denk dat die duimpjes omlaag komen wegens het feit dat je vergeet dat TJV ook de Tirreno, Catalonie en Baskenland + een ritzege of 10 in die rondes heeft gewonnen.

-4
Dave Dubbeldammer 9 april 2023 om 18:18

Vraag eens aan Plugge en co en aan de sponsors wat er telt. Period.

3
fietsvriend 9 april 2023 om 19:09

@ Monsieur Bendy daar wil ik ook niks aan af doen en ik geniet echt van JV als rondsloeg. Toch, als je kijkt naar de investeringen in de voorjaarskern dan mag het toch licht teleurstellend zijn, en waren ze niet de beste ploeg. Het voorjaar draait om de drie monumenten, JV heeft ambitie uitgesproken (heel goed!) en dan hebben ze het op de grote momenten toch afgelegd tegen Alpecin. Philipsen pakt natuurlijk ook nog (hele mooie editie van) De Panne en Scheldeprijs.

2
Koers 9 april 2023 om 17:01

Ze moeten just niks.

11
VespavanBern 9 april 2023 om 17:18

Van der Poel die als ogenschijnlijk sterkste renner in koers op een typische Roubaix manier diezelfde koers wint.

De titel van de vandaag verreden koers luidt niet voor niets ‘de hel van het noorden’. Daar hoort dus ook het in acht nemen van lekke banden, valpartijen en ander ongemak bij. Dat wil niet zeggen dat je er per se van dient te profiteren (zoals Van Aert wel op het oog deed op de Carrefour), maar die zogenaamd ‘oneerlijke’ koers bepalingen – lek rijden gebeurt ook deels door technische tekortkomingen – zelfstandig rechttrekken is natuurlijk clownesk. De azijnzeikers mogen wat mij betreft dan ook inpakken: een week geleden wint Pogacar de RVV op de RVV manier: koers maken rondom de Koppenberg en wegrijden op de laatste keer oude Kwaremont. Vandaag wint van der Poel P-R op de P-R manier: niet lek rijden, niet vallen en in de finale zo hard mogelijk wegperen van de misère achter je. Hulde!

11
Chippen 9 april 2023 om 17:20

tja, profiteren van pech, uiteindelijk deed alpecin er ook alles aan om te profiteren van de pech van laporte door die zeker niet te laten terugkeren, dat hoort er nu eenmaal bij

0
KopOverKop 9 april 2023 om 17:38

Profiteren is tactisch koersen. Het is geen kogelstoten waarbij je niet tactisch een beetje minder hard kunt gooien.

-1
VerstandOpNul 9 april 2023 om 17:27

Dik en dik verdiend voor MvdP.. Vloog er de hele koers vol in.. Sommige mensen vonden dat dom, maar hij was overduidelijk de sterkste..

10
DeGroteMolen 9 april 2023 om 17:41

Deed veel pijn vandaag voor je. Ik schenk er nog eentje in. Op Matthieu, proost.

10
Italia 9 april 2023 om 17:09

Over-over-over-oververdiend. Veruit de sterkste in koers. Wat een voorjaar voor Mathieu!

9
DeGroteMolen 9 april 2023 om 17:38

Niets meer aan toe te voegen.

0
winningmood 9 april 2023 om 17:13

Het vele lekrijden bij Jumbo Visma kan toch geen toeval zijn?
Juiste bandenkeuze lijkt me belangrijker dan een bandenpompsysteem.

9
De Zeboe van de Zoncolan 9 april 2023 om 17:20

Hebben ze dan daadwerkelijk vaker lek gereden dan andere ploegen?

0
winningmood 9 april 2023 om 17:31

Heb gezien:
– Laporte 2x
– Wout 1x
Verder vooraan geen lekke banden, bij Alpecin in ieder geval geen.
Blijft balen voor Wout natuurlijk, namens een Mathieu fan.

3
Tuubke 9 april 2023 om 17:35

Ik zou wel eens een statistiekje willen zien van lekke banden per ploeg. Die worden vast bijgehouden, is het niet door de ploegen zelf, dan wel door de bandenfabrikanten.

1
Sjonge Jonge 9 april 2023 om 17:48

Philipsen moest in de finale ook van fiets wisselen.
Of het een lekke band was of iets anders weet ik niet.

0
lamaarwaaien 9 april 2023 om 17:49

Alpecin niet lek? Philipsen in volle finale.

0
winningmood 9 april 2023 om 17:58

Jumbo in ieder geval veel meer lek dan andere ploegen.
Van Hooydonck schijnt ook lek gereden te hebben eerder in de wedstrijd.

1
TheBigShow 9 april 2023 om 18:48

@lamaarwaaien

Philipsen had een probleem met de ketting

0
Paceline 9 april 2023 om 17:11

Van Aert al vanaf het wegvallen van Laporte met een anti-tactiek. Elke keer dat hij op kop dreigt te komen tot 40km stuurt hij uit om te schermen met een duo op 2 minuten. De frustratie en wil om te winnen is zeer begrijpelijk, maar als je dan enkel doortrekt bij een val om zo de koers maar je hand proberen zetten dwing je ook haast pech af. Ben fan van Wout maar iedereen in de kop verdiende de zege meer dan hijzelf al zegt dat ook niks. Stuurt wel nog bijna Jasper van de baan bij het aangaan van de sprint voor plek 2 uit frustratie..

8
RefleX 9 april 2023 om 17:20

Volledig mee eens. Ik kan normaal ook best genieten van een winst van Wout maar nu was het echt niet om aan te zien. Iemand die in Roubaix zo een anti koers tactiek gebruikt heb ik nog niet veel gezien. Als ergens aanvallend koersen wordt beloond is het hier wel. Nee, laat je lekker mee slepen naar een finale met 2 Alpecin waarvan 1 de sterkste sprinter is. Een normale Wout zonder stress was altijd door gereden met VdP en had het in een sprint uit gevochten voor winst.

0
EricV 9 april 2023 om 17:03

Wat een baas.
Wva lekker laf gereden mooi dat philipsen hem nog klopt

7
In de waaier 9 april 2023 om 17:11

Klopt als een bus.

1
Pietspeed 9 april 2023 om 18:08

Kom op dat is toch geen laf koersen door Wout, met een overtal van AG? Wout opent nb zelf de koers met Laport. Heb Wout nog nooit laf zien koersen.

-4
Krist The Vanma 9 april 2023 om 18:16

Laf gereden? Jongens toch.

Roglic is in Catalonie een held en in PR is WVA laf…

Moehaha.. .

-8
blix 9 april 2023 om 23:31

Laf is inderdaad het juiste woord. Nu, goed dat er toch een aanval van Van Aert kwam op Carrefour de l’Arbre, en dat hij zich daar niet beperkte tot volgen. Is de eerste noemenswaardige aanval op MVDP die ik me van Van Aert kan herinneren in een voorjaarskoers.

0
Whyze Katje 9 april 2023 om 17:14

En jammer dat er zoveel mensen zijn die niet genieten van het koersen maar altijd maar weer negatief moeten zijn. Mensen geniet toch eens keer, voel je bevoordeeld dat je naar deze mooie sport mag kijken!!

5
Dr op en dr over 9 april 2023 om 17:29

Inderdaad,

Ik zal waarschijnlijk wel een ouwe lul zijn met m’n zeventig plus, maar ik kan daar met m’n pet ook niet bij.

Volgens mij hebben de toppers elkaar nodig om er een heroïsche strijd van te maken, en welk vlaggetje of ploegnaam er dan ook achter de naam staat mag in principe niets uitmaken.

Gelukkig zien we dit soort gedrag enkel bij dit soort “keyboard-warriors” die waarschijnlijk zelf nooit een koers in levende lijve bezoeken. Want langs de kant van de weg gunnen alle fans elkaar het beste. Ik bezoek toch al ruim vijftig jaar wielerwedstrijden in binnen en buitenland, en daar vieren we samen de koers.

On-topic … > Prachtige koers wederom (Ik heb echt genoten), met een zeer sterk Alpecin blok. Jumbo-Visma en Soudal-Quickstep hadden wel bijzonder veel pech vandaag, maar dat hoort nu eenmaal bij Parijs-Roubaix.

3
girardengo 9 april 2023 om 17:58

Dat vind ik ook. Er moeten vaak frustraties worden afgereageerd na afloop.

-1
Lars Maden 9 april 2023 om 17:23

Materiaal van Alpecin lijkt erg goed, weinig pech vergeleken met andere ploegen.

5
Frans Casagrande 9 april 2023 om 17:23

En het bleef nog lang onrustig op wielerflits

5
Koers 9 april 2023 om 17:37

Hoi Frans, met Koers.

0
Frans Casagrande 9 april 2023 om 17:58

Hallo Koers met Frans, u krijgt de groeten.

0
mikepoels 9 april 2023 om 17:02

Geweldig matje!!, maar ik heb toch een klein zuur gevoel over de val van John Beton.

4
thenewGOAT 9 april 2023 om 17:45

Ah, deed John Talen ook mee vandaag? Want dat is/was John Beton hoor, niet Degenkolb..

4
Anton van Valouwe 9 april 2023 om 18:29

John Talen, schoonvader van Wilco….

0
Mystieke_Monnik 9 april 2023 om 17:09

Iemand nog een pannenkoek?

4
Pizzi 9 april 2023 om 17:12

Haha, lekker :P

3
Barry Batsbak 9 april 2023 om 17:30

Mag die dan wel met ananas?

3
paustovski 9 april 2023 om 17:16

Nog maar 2 monumenten te gaan…

4
RefleX 9 april 2023 om 17:30

1 daarvan zie ik hem nog wel pakken maar die laatste zal moeilijk worden.

0
Gebruikersnaam 9 april 2023 om 17:55

Die 2 monumenten zijn slechts haalbaar als er afwachtend wordt gereden. In een generatie met Pogacar en Evenepoel lijkt dat even onwaarschijnlijk als een kasseienklassieker waar de groten niet offensief rijden.

0
oscarito1908 9 april 2023 om 17:17

Opvallend veel lekke banden van JV. Reden die niet tubeless?

4
Rawolf 9 april 2023 om 17:18

Alpecin als ploeg gigantisch goed gepiekt naar de 2 hoofddoelen die ze hadden dit voorjaar. Vandaag de sterkste ploeg in koers.

Degenkolb heel onfortuinlijk, had hier podium kunnen rijden.

WvAs aanval gebruikmakend van die valpartij vond ik wel opmerkelijk. Die lekke band zou je snelle karma kunnen noemen. Maar had ‘m toch wel een eerlijker slot gegund.

4
Anton van Valouwe 9 april 2023 om 17:50

Onfortuinlijk…? Gewoon van zijn fiets gereden door een stuk tuig!

-16
Sjonge Jonge 9 april 2023 om 18:02

Even je blauw zwarte bril afzetten Anton

3
Rendo 9 april 2023 om 23:45

Bekijk de beelden nog eens goed dan. MVP zet versnelling in langs rechts, en op zelfde moment komt WVA langs links. Dus val of niet, WVA was zich ook volop in gang aan het trekken…

2
biggy 9 april 2023 om 18:09

Wat een koers heeft Alpecin gereden, niet normaal… De hele koers overal attent aanwezig. Jumbo een hele slechte dag qua pech. van Baarle overboord, Laporte lek en uiteindelijk op een cruciaal moment van Aert lek.

Poel heeft weer met krachten zitten smijten. Prachtig om te zien maar soms denk je toch man doe eens wat rustiger aan… De enige renner waar niet echt een pijl op te trekken was is van Aert. Wat was hij allemaal aan het doen? Elk gaatje na een aanval van Poel trok hij zo makkelijk dicht. Desondanks de laatste 100km vrijwel niks gedaan, plakken in het wiel van Poel en dan snel aanvallen bij een valpartij. Zo niet des Aerts. Volgens mij was hij 100% in orde. Sterker nog, denk dat hij Matje zou hebben verslaan in een sprint. Was nou maar doorgereden op 45km van de streep toen je alleen met Poel vooraan zat… of hij kon gewoon niet. Dat is het enige wat ik kan bedenken.

Poel bleef maar gaan, was een baas. Dik verdiende winnaar. Jammer van Degenkolb maar geen opzet. Philipsen week uit naar rechts net op het moment dat Poel het gaatje in wou duiken. Pech voor Degenkolb maar Poel had zelf ook zomaar kunnen vallen.

Verder vrij saaie koers, het lag al vrij snel in een plooi. Toch wat meer verwacht van Ganna. Maar zowel Ganna als Kung waren helemaal op. Geeft maar weer aan hoe sterk vdP en van Aert zijn. Zelfs de sterkste beren op de weg kunnen niet volgen.

Nu nog wat voorbereiding in Tour de Swisse, op naar de tour en daarna WK. Zou toch wat zijn als Poel dit jaar ook nog WK wordt. Het is toch een stuk leuker kijken naar de koers als er landgenoten meedoen voor de knikkers. De laatste jaren zijn echt fantastisch wat dat betreft.

4

Headlines

Populair

Materiaalzone