Lefevere toont interesse in Sinkeldam: “We zoeken nog een lead-out”

zaterdag 21 mei 2022 om 09:09
Lefevere toont interesse in Sinkeldam: “We zoeken nog een lead-out”

Sinkeldam op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad zijn interesse in Ramon Sinkeldam kenbaar gemaakt. De teambaas van Quick-Step-Alpha Vinyl is op zoek naar een goede laatste man voor in de sprinttrein. “Omdat het een heel specifieke positie is en omdat Michael Mørkøv niet de eeuwige jeugd heeft”, klinkt het.

Castelli

De 33-jarige Sinkeldam komt nu nog uit voor het Franse Groupama-FDJ, waar hij een belangrijke rol speelt in de sprinttrein van Arnaud Démare. De Nederlander is momenteel actief in de Giro d’Italia en was daarin al zeer succesvol met zijn Franse sprintkopman. Sinkeldam wist Démare namelijk al naar drie ritzeges te piloteren in de Italiaanse ronde, om precies te zijn in Messina, Scalea en Cuneo.

Het contract van Sinkeldam bij Groupama-FDJ loopt na dit seizoen echter af en Lefevere heeft al contact gezocht met het management van de Nederlander. “Zoals gezegd: we zoeken nog een bijkomende lead out. Omdat het een heel specifieke positie is en omdat Michael Mørkøv niet de eeuwige jeugd heeft. Sprintloods is een soort knelpuntberoep in het peloton, toch als je op zoek bent naar een goeie. De ‘scouting’ is moeilijk.”

“Bij de rekrutering van nieuwe renners vraag je trainingsdata op, bekijk je het bio-paspoort en samen met je buikgevoel heb je meestal een goed idee van welk vlees je in de kuip hebt. Voor lead outs volstaat dat niet: je moet video’s bekijken en sprints echt diep analyseren. Want het is niet omdat de sprinter niet wint dat de loods zijn werk niet goed heeft gedaan. Het omgekeerde geldt net zo goed. Maar zelfs als je al je huiswerk goed hebt gemaakt, blijft het hopen dat de chemie tussen sprinter en laatste man een beetje goed zit. Meer dan voor elke andere job in de koers geldt voor de lead out: ‘the proof of the pudding is in the eating’.”

Sprintloods van Jakobsen en Merlier? 
Mocht Sinkeldam verkassen naar de Belgische formatie, dan zal hij vanaf volgend seizoen de sprints moeten aantrekken voor Fabio Jakobsen en Tim Merlier. Laatstgenoemde staat op het punt om een contract bij Soudal-Quick-Step, de opvolger van Quick-Step-Alpha Vinyl, te ondertekenen. Onze bronnen bevestigen dat de deal rond is. Dat betekent meteen ook zo goed als zeker het einde van Mark Cavendish bij Quick-Step. De Brit wordt door zijn management intussen bij andere teams aangeboden.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Marik 21 mei 2022 om 09:16

Dat moet hij meteen doen. Binnen QS krijgt vast ook wel sporadische mogelijkheden om zelf vrij te koersen.

0
Ronellenfitsch 21 mei 2022 om 09:23

Sinkeldam geeft in interviews aan dat hij liever voor een echte kopman koerst dan 1.1 koersen moet rijden met soms zelf een vrije rol. Die zal op dat vlak niet veel eisen. Maar Sinkeldam is een nuttige renner maar geen Morkov …

0
Japiejo 21 mei 2022 om 09:24

Hij is normaal gesproken toch niet de laatste man voor Demare? Heb vaak ook het idee dat hij daar ietsje topsnelheid voor mist. Goede renner, maar even zo vaak loopt het in de soep bij hem.

0
Turtlehead 21 mei 2022 om 09:42

Volgens Patje zijn video-analyse ligt dat lang niet altijd aan Sinkeldam :)

0
ChefSpijker 21 mei 2022 om 09:46

Zijn leadout in Messina, toen Guarnieri in bus Cavendish zat, was wel sterk. En Morkov is ook nog niet weg natuurlijk, de tweede trein heeft vaak een leadout met Van Lerberghe of Sénéchal, dan is Sinkeldam vast geen verzwakking.

0
Quincy Adams 21 mei 2022 om 11:37

Sinkeldam is voorlaatste man maar heeft al paar keer aangegeven dat hij zichzelf wel als lead out ziet. Maar hij is erg hecht met demare. Dus zolang die koerst, heeft hij niet echt reden om te verkassen om sportieve redenen of voor de gezelligheid. Ik denk dus datie daar goed zit.

0
Turtlehead 21 mei 2022 om 09:44

Ik zou het zeker doen als ik hem was. Deze Giro rijdt hij zijn eigen leadout aan gort, zo goed is hij. Die kan echt wel concurreren met een Bert van Lehrberge.

0
Mountainking 21 mei 2022 om 09:53

En dan ieder jaar gezeur dat het geld op is. Blijf daar weg.

0
Derierre de la course 21 mei 2022 om 09:57

Teunissen wellicht ook een optie?

0
Quincy Adams 21 mei 2022 om 11:38

Te eigenzinnig voor lefevre denk ik.

0
Kopinkas 21 mei 2022 om 10:11

Merlier-Rickaert was een gouden combinatie, dus het is sowieso afwachten of ‘de mayonaise pakt’ tussen hem en een Sinkeldam bijvoorbeeld.
Sinkeldam heeft natuurlijk ook niet de eeuwige jeugd, maar op die positie kan hij nog wel twee jaar mee (een langer contract ga je van Patje de vampier sowieso echt niet krijgen).

0
Deel Koeper 21 mei 2022 om 11:14

Een 33-jarige halen als wissel op de toekomst, een innovatief concept. Iedereen is Valverde.

0
thorsen 21 mei 2022 om 11:40

Wow de tijd vliegt. Ik had hem nog een paar jaar jonger geschat, maar zit ook alweer 5 jaar bij FDJ.

0
de adelaar 21 mei 2022 om 12:59

Hij en Demare en guarnerri zijn drie musketiers, die haalt Patrick niet bij elkaar weg

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone