Lefevere rekent niet op Cavendish in Tour de France

donderdag 3 juni 2021 om 09:03
Lefevere rekent niet op Cavendish in Tour de France

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step zal zonder Mark Cavendish naar de Tour de France afzakken. Ploegmanager Patrick Lefevere denkt dat de Britse sprinter, die vier etappes won in de Ronde van Turkije, fysiek niet klaar is. “De Tour is nu waarschijnlijk te zwaar voor hem”, zegt Lefevere tegen Bici.pro.

“Mark heeft een paar koersen gereden, maar heeft ook pech gehad omdat sommige wedstrijden die hij zou rijden werden afgelast”, geeft Lefevere aan. “Hij stapte bovendien af in de derde etappe van de Ruta del Sol, met het argument dat het geen wedstrijd voor sprinters was. En de volgende dag won André Greipel.”

Voor de sprintetappes in de Tour de France kiest Deceuninck-Quick-Step voor Sam Bennett, die na dit seizoen vertrekt bij de Belgische ploeg. “Bennett en zijn trein zullen veel druk op hun schouders krijgen, waardoor Julian Alaphilippe meer vrijheid zal hebben. Het zal Sam zijn laatste jaar bij ons zijn. Voor volgend jaar rekenen we op de sprints van Fabio Jakobsen, want ik ben er zeker van dat zijn comeback een succes zal worden”, vertelt de manager.

Dit artikel delen:

33 Reacties

pirazzi 3 juni 2021 om 09:07

Wel verwacht.

harryjohan71 3 juni 2021 om 09:11

Ze hebben toch Bennett. Als Cavendish zou starten lopen ze veel te veel overwinningen mis. Dit risico wil Lefevere echt niet lopen. Ook al gaat Bennett weg bij DQS.

pirazzi 3 juni 2021 om 10:43

Ter aanvulling: wel verwacht dat Lefevere deze beslissing zou nemen.

Aanklampen 3 juni 2021 om 09:08

Die opmerking over Greipel is wel pijnlijk voor Cav..

Wheely 3 juni 2021 om 09:23

Pijnlijk maar waar, Greipel gaat immers ook niet naar de Tour.

Romāns Vainšteins 3 juni 2021 om 09:24

Beter af en toe pijnlijk de kaarten op tafel dan allerlei zalvende lulverhaaltjes toch? Net alsof Cav zelf niet ietwat dezelfde conclusie trok achteraf.

Groetjesaandevoetjes 3 juni 2021 om 09:57

Haha, ja classic Lefevre.

Le Blaireau FR 3 juni 2021 om 13:34

wat die boven die hierboven zegt

rosencrantz 3 juni 2021 om 09:09

Was er dan iemand die dat dacht, met Bennett in die ploeg.

Het belangrijkste nieuws lijkt mij dat Jakobsen hun belangrijkste sprinter wordt.

Romāns Vainšteins 3 juni 2021 om 10:10

Ik daarentegen vind dat nogal opportunistisch en niet helemaal normaal om die verwachting zo openlijk te delen. Het is en blijft Lefevere dus er zal wel iets slims achter zitten maar of Jakobsen weer sprints gaat kunnen winnen is een stap in het duister.

Derierre de la course 3 juni 2021 om 10:41

Dat kan volgend jaar weer anders zijn. Zeker Lefevre is daarin een opportunist, en terecht in mijn ogen.

Denk dat het er vooral van af hangt hoe Jacobsen dit jaar progressie maak. Maar vooral hoe hij volgend voorjaar presteert.

harryjohan71 3 juni 2021 om 11:07

Als Lefevere de mogelijkheid krijgt om een andere topsprinter voor volgend jaar aan te trekken, laat hij die kans heus niet lopen. Het is nog helemaal onduidelijk hoe het team er volgend jaar gaat uitzien. Dat er barstjes zijn in de Wolfpack en dat niet iedereen graag wil blijven is wel duidelijk. Ook al zegt Lefevere dat iedereen maar wat graag voor zijn team wil rijden.

Michelangelo 3 juni 2021 om 13:16

Denk dat Harryjohan de spijker op zijn kop slaat.

Als Bennett weggaat en Jakobsen komt niet terug op niveau, dan zal Lefevere echt nog wel wat gaan doen. Want hij heeft met Morkov nog altijd een hele goede leadout man, maar die moet ook een bijpassende sprinter hebben.

Merlier losweken van Alpecin? Gaviria terughalen? Ackermann misschien een kans geven? Er komt dan vast nog een konijn uit de hoed.

Waarbij je je af moet vragen of je als sprinter wel naar DQS wilt op dit moment. Want als de ontwikkelingen blijven gaan zoals nu, dan is het volgend jaar in de TdF ook alle ballen op Evenepoel. Wil je dan daar als ambitieuze sprinter wel aan mee doen, en genoegen nemen met een hoofdrol in de Giro of Vuelta?

Le Blaireau FR 3 juni 2021 om 13:38

“Dat er barstjes zijn in de Wolfpack en dat niet iedereen graag wil blijven is wel duidelijk.”

False, Bennett wou graag blijven, Morkov is dolblij dat hij mag blijven. Almeida wou meer geld, maar won nooit een koers. Dat werk niet bij Lefevere.

Merlier of Gaviria liggen in het vizier. Merlier zou zijn contract moeten afkopen. Gaviria is een ongeleid projectiel sinds hij voor de oliedollars van UAE koos. Het is een gok dat ze hem weer op de rails krijgen. In potentie kan hij zich met Ewan meten.

harryjohan71 3 juni 2021 om 13:58

Als renners graag willen blijven tekenen renners bij en nemen ze een iets minder salaris voor lief. Ga nu niet doen of bij DQS niet goed betaald wordt en de renners alleen weggaan omdat het salaris ergens anders hoger is. Het heeft ook met de sportieve ambities van de renners te maken. In de Giro was heus niet alles koek en ei. Dat was voor een ieder toch wel duidelijk. We zullen zien welke renners van DQS de komende periode nog de ploeg verlaten. Dat Morkov graag wil blijven kan ik goed begrijpen. De renner is einde carriere en heeft nog 2 jaar gekregen. In het algemeen is het zo dat het verloop bij de topploegen reuze meevalt. Dat in 1 jaar 2 toppers vertrekken bij een ploeg is op zich al veel.

Gr.R. 3 juni 2021 om 09:24

Menig collegasprinter is nu al wat meer gerustgesteld.

vervelenderitus 3 juni 2021 om 09:29

Gerustgesteld?? vanwege zijn sprinters capaciteiten of zijn kamikazegedrag.

Marik 3 juni 2021 om 09:41

Leer ironie te lezen daar waar het wordt geplaatst.

FritsvanHoefelen 3 juni 2021 om 09:27

Ik ook niet Patrick. Ik ook niet

vervelenderitus 3 juni 2021 om 09:33

Zeg maar gewoon lefevere o.i.d. hoor v hoevelen.

Lalsacien 3 juni 2021 om 10:10

Lefevere of lefevere?

josemanuelfuente 3 juni 2021 om 09:36

Van mij mag hij thuis blijven, nooit fan van geweest

Bazzz 3 juni 2021 om 09:55

Voor het eerst sinds tijden dat hij iets roept waar je volledig achter kan staan.

Cav kan het niveau gewoon niet aan, een ritje winnen in Turkije is leuk, maar in de tour fietst hij zowat achteruit.

Verder respect wat hij over Jakobsen zegt.

Panache 3 juni 2021 om 09:55

Weer erg chique gecommuniceerd van Lefevere.

“Porterete anche Cavendish al Tour?
Chi?”

Van hero terug naar zero.

harryjohan71 3 juni 2021 om 10:26

Hoe kun je nu een hero zijn als je alleen etappes hebt gewonnen in Turkije waar zo goed als geen World Tour teams aanwezig waren? Klopt dat zijn overwinningen weer opgeblazen zijn door DQS/Lefevere en de Belgische pers. Ik verwacht alleen dat de wielerflitsers hier doorheen kunnen kijken.

Le Blaireau FR 3 juni 2021 om 14:05

boe hoe Lefevere is een vervelende man, oh wat is die Lefevere een vervelende man. ooh

Murcia 3 juni 2021 om 10:29

De Patrick die we kennen, wint Cavendish in Turkijke dan is dit de verdienste van de man die hem een contract gaf. Speelt hij geen rol in de volgende koers dan is het: Cavendish, wie is dat?

De reden dat hij overigens door de Engelstalige media gevraagd wordt over Cavendish en de Tour is de overdreven aandacht die iedereen binnen DQS aan hem geeft, al het hele seizoen wordt in elk interview naar hem verwezen.

vervelenderitus 3 juni 2021 om 18:11

edit wf: gedraag je

CechRepublic 3 juni 2021 om 11:39

Hiervan moeten we in huize CR toch even gaan zitten. Viervoudig ritwinnaar in Turkije, #2 in de GP Monsere, 3e in de Scheldeprijs. Mag gewoon niet mee.

Gitan 3 juni 2021 om 11:54

Vooral dat ze hem dan niet meenemen als man in Bennett zijn wiel valt me tegen. Had een nieuw pigment kunnen geven aan massasprints, waarbij er weer een extra mannetje uit een wiel moet gebeukt worden. Leuke fin-de-carrière-rol ook voor sprinters op hun retour.

Valt me vies tegen.

Pietspeed 3 juni 2021 om 13:10

Lol, zo kennen we Ome Pat weer. Even de puntjes op de i. Elke renner weer op scherp zetten. Maximale inzet tot einde contract. Intussen liggen zijn plannetjes te sudderen…Welke grote vissen haalt hij binnen.
Er bestaat sportief geen enkele reden om de beste sprinter niet te verlengen, behalve als het om de poen gaat. Wellicht aast hij nog steeds op Sagan, maar speelt op tijd.

joep b 3 juni 2021 om 15:05

Wel mooi dat patrick zoveel losmaakt bij jullie

vervelenderitus 3 juni 2021 om 18:12

Hou mij er buiten.

Headlines

Materiaalzone

Populair