Lefevere reageert op berichten Jakobsen aan Groenewegen
foto: Cor Vos (archief)
zondag 9 mei 2021 om 16:59

Lefevere reageert op berichten Jakobsen aan Groenewegen

Patrick Lefevere heeft zich voor aanvang van de tweede etappe van de Giro d’Italia uitgelaten over de online berichten die Fabio Jakobsen gestuurd heeft aan Dylan Groenewegen. In die berichten ging het over de ontmoeting die de twee onlangs hebben gehad. “Die meeting was de absolute wil van Fabio”, vertelde Lefevere aan de verzamelde pers.

De ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step liet weten dat Jakobsen graag wilde praten. “Want veel meer dan de fysieke en financiële pijn wou hij Groenewegen in de ogen kijken en excuses horen. Die heeft hij niet gekregen, integendeel”, zei Lefevere. Jakobsen zei in zijn berichten op sociale media ook verrast te zijn over de uitlatingen van Groenewegen over het gesprek.

“Er waren twee advocaten, Richard Plugge en de woordvoerder van Jumbo-Visma bij. Zij zeiden dat de crash ‘dingen zijn die gebeuren in koers. Ze werden naar mekaar toe gezogen’. Eigenlijk is er niks gebeurd volgens hen”, aldus de Belgische teambaas, die in Italië ziet hoe Groenewegen zijn rentree maakt. Jakobsen is momenteel actief in de Volta ao Algarve.

Lefevere vertelde deze ochtend ook al dat Sam Bennett vertrekt bij Deceuninck-Quick-Step na dit seizoen.

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2021 20:05
Ik vind de steeds hier opborrelende woede en onbeschofte opmerkingen richting Lefevere op werkelijk alles wat hij zegt nogal lachwekkend. WF is simpelweg niet serieus meer te nemen op dat vlak.
    9 mei 2021 20:13
    Jou kunnen we ondertussen ook niet meer serieus nemen met je liefdesverklaringen richting goedheiligman Lefevere.
    9 mei 2021 22:49
    Ik heb er ooit anders over gedacht, maar ik treed RV volledig bij in zijn mening.
    9 mei 2021 23:16
    Wielerflits zit stilaan toch wel met een behoorlijk DCQS-complex.

    Kan best begrijpen dat bepaalde renners, ploegleiders of zelfs hele teams je minder liggen, maar wat hier aan het gebeuren is wordt inderdaad behoorlijk lachwekkend.

    Dat je als wielerliefhebber zelfs de energie hebt om bij elk nieuw artikeltje weer elk woord van Patje of Remco obsessief te lijf te gaan met opnieuw precies dezelfde soort drek, ik zou zelfs niet weten niet hoe je eraan begint... Wat een negativiteit. Heb je in het leven dan echt niks leuker om van te genieten dan dat je je tijd moet stoppen in zeikreactie na zeikreactie op een wielerforum vraagt een mens zich af? De vraag stellen is ze beantwoorden vermoed ik.
    10 mei 2021 09:13
    Ach Gitan, wees blij dat we de ergernis hier kwijt kunnen, het kan er maar uit zijn. Overigens is de negatieve tendens richting Lefevre wel dusdanig groot van wel heel veel mensen. Te veel om het maar schamper aan de kant te schuiven.
    10 mei 2021 09:50
    Jullie doen maar hoor.

    In mijn ogen verandert deze site van een discussieplatform voor wielerliefhebbers die inhoudelijk en met een minimum aan respect reageren steeds meer in een beerputje van het internet waar het vaak gewoon frustraties uiten is, met blind schelden en verwijten. Begrijp ook niet goed wat je bedoelt met 'het kan er maar uit zijn'. Beter hier de verwensingen eruit slingeren dan naar het huis van Lefevere te rijden?

    Ik zie users die wel wat interessants toe te voegen hebben ook steeds meer verdwijnen en vooral trollen in de plaats komen die niet verder raken dan 'Lefevere is een engnek' of andere oneliners. Ik begrijp best dat sport emoties met zich meebrengt en dat iedereen zijn persoonlijke favorieten heeft en er af en toe eens een discussie kan ontaarden, maar hier lijkt het steeds meer de norm.

    Ik vind het ook niet helemaal koosjer dat Wielerflits een groot deel van hun advertentie-inkomsten haalt uit artikels over Lefevere, Evenepoel en nu ook al Jakobsen waarin ze dan in de tientallen comments eronder worden uitgescholden voor alles wat lelijk is.

    Maar zoals ik zeg: iedereen doet maar. Uiteindelijk trek je als site dan ook het publiek aan dat hiervan houdt. Ik merk gewoon dat de discussies bij mij vaak nog maar weinig bijdragen aan hoe ik de wielersport beleef. Elk topic waar DCQS aan bod komt, kan je dezer dagen eigenlijk gewoon overslaan. Ik laat er verder mijn slaap niet over, maar ben het gewoon volledig eens met de opmerking van Romans Vainsteins.
9 mei 2021 21:04
Lefevere heeft zeer waarschijnlijk gewoon gelijk en dat lijkt voor heel veel reageerders hier moeilijk te verkroppen.
    9 mei 2021 22:27
    Skylimit gelijk? Deze man heeft verreweg de grootste sprintaccidenten op naam van zijn team staan. Toen heb ik hem nooit in de media zien verschijnen om te zeggen dat hij hier afstand van nam. Vorig jaar na dit ongeluk ging hij roepen dat DG de bak in moest! Dat is toch hypocrisie van de bovenste plank?
10 mei 2021 00:06
Lefevere heeft hel veel boter op zijn hoofd. Al zijn sprinters hebben in het verleden alles gedaan wat niet toegestaan was. Over hypocriet gesproken.

Reacties zijn gesloten.