Lefevere over mogelijke vertrekkers: “Mas blijft zeker, geen garantie Gaviria”

dinsdag 9 oktober 2018 om 13:34
Lefevere over mogelijke vertrekkers: “Mas blijft zeker, geen garantie Gaviria”

foto: Sirotti

Nu Patrick Lefevere met Deceuninck Plastics een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden, kan de selectie definitief worden gemaakt. Tegen Cyclingnews reageert de ploegbaas op de geruchten dat Fernando Gaviria zou overstappen naar UAE Emirates en het vertrek van Enric Mas. “Ik kan vandaag niet met honderd procent garantie vertellen dat Gaviria blijft. Maar Mas zal het team zeker niet verlaten; dat zal ik niet toestaan.”

Omdat de ploeg lang op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor, kreeg Gaviria toestemming om met andere teams te praten. Een van de gegadigden is UAE Emirates. “Ik weet dat hij met anderen spreekt. De Verenigde Arabische Emiraten hebben veel meer geld dan wij, maar geld is niet alles in de wereld. Omdat hij nog een doorlopend contract heeft, mag Gaviria alleen weg als ik dat toesta”, vertelt Lefevere, die nogmaals benadrukt dat een renner pas weg is als alle partijen een overeenkomst tekenen.

Petr Vakoc
De huidige selectie voor 2019 bestaat uit 22 renners. Daarbij zit ook de langdurig geblesseerde Petr Vakoc. “Zijn toekomst hangt af van of hij weer wedstrijden kan rijden”, meldt de 63-jarige manager. “Ik heb beloofd dat hij kan blijven als hij wedstrijden kan rijden. Ik heb hem het hele jaar doorbetaald en was in dit geval heel eerlijk.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

ah-ja 9 oktober 2018 om 13:50

Mas heeft dan wel 0,0 ondersteuning, jammer voor hem.

ivo001 9 oktober 2018 om 13:55

Met Jungels, alaphilippe, Knox en Narvaez valt dat toch nog wel mee?

KimJungPoels 9 oktober 2018 om 14:00

Ja Flip kan die ondersteuning er wel ff bij doen naast al die doelen die hij al voor zichzelf zal hebben. En ook Jungels zal zich volledig willen wegcijferen. ;)

ah-ja 9 oktober 2018 om 14:26

En Narvaez gaat naar Sky. Blijft over Knox. Mooie ondersteuning is dat

Johnny Westcycle 9 oktober 2018 om 18:00

Narvaez heeft toch een doorlopend contract tot 2020?

Samlambeej 9 oktober 2018 om 13:59

Noem hem wat je wilt maar het gebaar richting Vakoc getuigt van grote klasse.
Het grootste sprinttalent ter wereld kan best bij zijn huidige ploeg blijven. Maar als hij zo stom is om door te drukken voor nog meer loon en zich niet voegt, dan laten ze het onhandelbare kind gaan.

Turtlehead 9 oktober 2018 om 16:29

Vakoc idd heel prima. Laatste zin vind ik vooral mooi :) “… en (ik) was in dit geval heel eerlijk.” Was getekend: P.L.

Witte Trui 9 oktober 2018 om 13:59

Narvaez naar Sky toch?
Dan is de ondersteuning zeer summier, zeker doordat Jungels en Alaphilippe zelf ambities hebben.

Johan83 9 oktober 2018 om 14:57

Klopt, zeker gezien het feit dat Schachmann en De Plus vertrekken blijft er weinig ondersteuning voor Mas over voor de grote ronden. Maar aan de andere kant: Dit jaar had hij die steun ook niet (alleen De Plus). Als klassementsrenner bij DeCeuninck-QS weet je dat het team nooit op jou zal worden afgestemd. En Mas heeft dat ook komend jaar nog niet nodig, hij moet dan vooral bevestigen en hoeft de koers nog niet te dragen. Enkele waterdragers kunnen dan nog voldoende zijn (misschien een aardige job voor Evenepoel, tenminste in het kortere rondewerk). Op langere termijn zal hij wel een keuze moeten maken wil hij zich echt toeleggen op het winnen van een grote ronde (of de ploeg, om meer klimmers binnen te halen).

EddyB1958 9 oktober 2018 om 16:19

Na de eerste week was er ook niet veel sprake meer van ondersteuning door De Plus in de Vuelta.

Romāns Vainšteins 9 oktober 2018 om 14:11

Ik zou Gaviria laten gaan en Viviani in de tour opstellen. Is een sympathieke teamplayer die de kans verdient om ook eens touretappes te pakken. Flippie er bij als 2e kopman met de opdracht bollen te prolongeren en etappes te pakken aldaar. Met Mas een jaar giro / vuelta doen, Jungels idem, de koers laten uitmaken voor wie de anderen moeten gaan rijden.

jvh93 9 oktober 2018 om 14:19

Opzich niet eens zo gek om hem te laten gaan als ze er een mooi bedrag voor krijgen. Met Viviani heb je nog een topsprinter en daarnaast hebben ze ook nog Jakobsen en Hodeg in de gelederen die sprints kunnen winnen.

LB117 9 oktober 2018 om 14:29

+1 helemaal eens

BasBelgie 9 oktober 2018 om 14:37

Gaviria valt meer dan hij recht blijft.

Peetvader 9 oktober 2018 om 15:31

Zou niet slim zijn van Gaviria, voorbeelden genoeg.
Maar hij zal ook aan het geld denken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair