Lefevere over Kittel: “Giant-Alpecin wilde de ASO plezieren”

woensdag 14 oktober 2015 om 10:44
Lefevere over Kittel: “Giant-Alpecin wilde de ASO plezieren”

Foto: WielerFlits (archief)

In het tv-programma  Extra Time Koers heeft Patrick Lefevere uitgehaald naar Giant-Alpecin, en met name manager Iwan Spekenbrink. Volgens de manager van Etixx-Quick-Step, dat Marcel Kittel na een verloren seizoen volgend jaar overneemt van de Duitse formatie, is de Nederlander een “gatlikker”.

“Ze zeggen over mij dat ik een moeilijke man ben, maar ik ben de laatste die iemand zal aanpakken die ziek of geblesseerd is”, aldus Lefevere. “De manager van Giant-Alpecin is totaal anders dan ik. Ik zal snel ruzie maken, terwijl hij meer een gatlikker is, op zijn Vlaams gezegd. Daarom moest Kittel per se naar Oman en Qatar in het begin van het seizoen, om de ASO te plezieren. Ook al moest hij herstellen van een virus.”

“Tegen zo’n renner moet je zeggen: ‘Blijf rustig thuis, wat mij interesseert zijn die vier ritten in de Tour. De rest kan de pot op.’ Op den duur was hij psychisch gekwetst. Maar er was geen depressie. Ik wil geen namen noemen, maar er zitten mensen in die ploeg… Ik zeg altijd ‘eens kermiscoureur, altijd kermiscoureur’. En er zitten kermiscoureurs in die ploeg die de coureur in 2015 nog onder druk denken te kunnen zetten.”

De aflevering en de betreffende fragmenten zijn hier terug te kijken.

Dit artikel delen:

84 Reacties

Moosje07 14 oktober 2015 om 10:48

edit redactie: niet anti-supporteren en ontopic svp

KeesD 14 oktober 2015 om 10:51

Waar bemoeit die galbak zich mee?
Voor Kittel zelf hoop ik dat ie snel terug is, maar voor dit ventje hoop ik op een hele dure flop.

Chaba 14 oktober 2015 om 10:52

tja wat moet je hier nu weer van denken. lekker respectloos naar een andere ploegleider/manager maar we zijn wel wat gewend met de heer Lefevere.

billi 14 oktober 2015 om 10:53

nog wat opmerkingen van Lefevere
zie hier: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2467909

ik kan hem niet uitstaan, maar dat is persoonlijk, behaalt altijd wel veel successen, dat is waar, maar altijd die bla bla, altijd op een ander, kan zich beter richten op z n eigen ploeg, en dan vooral op moreel gebied, oa renners onder contract respecteren ipv paaien, en er zijn nog wel wat dingen, laat ik het daar maar niet over hebben.

Hakkie2 14 oktober 2015 om 10:58

Ik kan hem niet echt waarderen, maar ik heb het idee dat zijn opmerkingen over Giant wel redelijk hout snijden. De zogenaamde vriendenploeg… Maar er zijn er toch al meer vertrokken omdat ze het niet met de ploeg konden vinden.

Tinkerbell 14 oktober 2015 om 10:59

Er staat me vaag iets bij dat Kittel zelf ook Qatar wilde rijden of dat was gewoon een perspraatje.
Desalniettemin kan hier best een kern van waarheid inzitten vermoed ik.

nafnikleb 14 oktober 2015 om 11:02

Moeilijke man!

Jan 14 oktober 2015 om 11:02

Kemna een kermis coureur.
tsja.

achtpuntzes 14 oktober 2015 om 11:02

tja. Lefevre zegt regelmatig onaardige dingen over anderen, maar ik mag hier geen onaardige dingen over Lefevre zeggen, want anders krijg ik een edit van de redactie. ;)

delgado 14 oktober 2015 om 11:02

Baas. Eindelijk eens iemand die zegt waarop het staat en ‘inside’-informatie geeft. Hier heb je tenminste wat aan in plaats van die tig inhoudsloze interviews.

albertooo 14 oktober 2015 om 11:03

Lefevere mag dan zijn mindere kanten hebben, maar hij houdt al jaren een team vol toppers bijeen. En dan komen volgend jaar Martin en Kittel erbij. Zijn team is echt een team, zelfs een Cavendish die vertrekt na wat mindere jaren(qua resultaat) doet dit met weemoed.

Wat hij zegt over Kemna/Spekenbrink is natuurlijk niet zo netjes, maar het heeft een zekere kern van waarheid…

StonedCamel 14 oktober 2015 om 11:03

Manmanman wat is deze Lefevere een geweldige kwal.
“eens een kermiscoureur, altijd kermiscoureur”, blijkbaar is hij vergeten dat hij zelf ook nooit verder is gekomen dan een overwinning in Kuurne Brussel Kuurne en een Vuelta etappe.

En wat zegt dat eigenlijk over zijn ploegleider zijn? Ooit was hij immers de man bij Mapei, wat mij doet vrezen dat hier van toepassing is: eens een foute ploegleider, altijd een foute ploegleider.
Ik trek een gigantische fles bier open op de dag dat Lefevere het wielrennen vaarwel zegt, wat zal dat een enorme zegen zijn voor de sport.

Romāns Vainšteins 14 oktober 2015 om 11:07

Mooie, keiharde attack van één van de meest toonaangevende nekkenbijters binnen de wielrennerij ! Of het nou terecht is of niet altijd genieten dit. Sierraad voor de sport & krabpaal voor de snelgekwetsten, Sith Lord van het wielrennen, lintje !

LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 11:10

Achja met deze gladde praatjes heeft deze meesterchanteur Kittel ook overgehaald.

Om maar gelijk Lefevres woorden keihard onderuit te halen: Als Giant echt de kont van de Aso wil likken dan hadden ze Kittel juist wel in de Tour laten starten. Kittel is met zijn antidoping uitspraken HET uithangbord van de sport voor een ASO.

Daarnaast is Kittel pas na zijn niet Tourselectie gaan morren. Daarvoor heeft de ploeg alle tijd en geduld met hem gehad.

billi 14 oktober 2015 om 11:10

wee gebeente als er iemand is wat zegt over hem of zijn ploeg, dan …… (jullie weten het wel)

StonedCamel 14 oktober 2015 om 11:12

@RV:
Ik hoopte dat de tijd dat Sith Lords in het wielrennen lintjes kregen voorbij was, maar helaas :(
Doe mij maar een paar Yoda-achtige kermiscoureurs, dan neem ik het gebrek aan uitstraling op de koop toe…

Laatste man 14 oktober 2015 om 11:13

Eens een dopeur, altijd een dopeur. Om in de termen van Patrick te blijven.

Jammer dat Kittel niet kan reageren via Twitter omdat hij nu bij Etixx zit.

Robs234 14 oktober 2015 om 11:13

Nare man. Kritiek leveren op anderen, maar als het jouw kant op komt zelf in de hoogste boom hangen

r525 14 oktober 2015 om 11:13

@delgado
Meneertje vertelt natuurlijk alleen ‘inside information’ die voor hem goed uitkomt.

Ik vind het maar een treurig figuur, inderdaad altijd zeuren, als hem weer eens zogenaamd onrecht is aangedaan in de koers.

billi 14 oktober 2015 om 11:17

leuk onderwerp voor wielerflits, reacties gegarandeerd :)

Spartacus 14 oktober 2015 om 11:17

De vraag is natuurlijk wel hoe Lefevere aan deze kennis komt. Ongetwijfeld zal hij input hebben gekregen van Kittel zelf, maar in hoeverre dat geen ongenuanceerde informatie is en niet erg gekleurd laat zich wel raden. Ik kan me niet voorstellen dat dhr. Lefevere eigenhandig in de keuken heeft gekeken van Giant-Alpecin. Hij is natuurlijk ook geen onderzoeksjournalist maar dan een ploeg zo voor schut te zetten naar buiten toe, is op zijn minst onbeschoft. Maar goed, dat zijn we van hem gewend. En altijd geldt ook nog: vooral er voor zorgen dat je lawaai veroorzaakt over andere ploegen om de negatieve aandacht voor je eigen ploeg te voorkomen.

Wheely 14 oktober 2015 om 11:18

Ik moet er gewoon om lachen, niveau van niks natuurlijk om dit soort dingen te zeggen. Giant is dan ook wel weer heel braaf, dat maakt het wel grappig. Het zit Patrick duidelijk dwars dat Degenkolb dit jaar Parijs Roubaix en MSR gewonnen heeft.

Lennimator 14 oktober 2015 om 11:21

Ik vind het al heel wat dat hij überhaupt over Giant praat. Hij neemt ze schijnbaar dan toch enigszins serieus.

Repsac 14 oktober 2015 om 11:22

Deze man heeft weliswaar verstand van wielrennen, maar sociaal gezien is het een onbenul.

ti-raleigh 14 oktober 2015 om 11:23

Waarom is Cav. er weggegaan. Was die over de top volgens Lefevere ? Of hoe zat het ook al weer..

Headlines

Materiaalzone

Populair