Lefevere over Kittel: “Giant-Alpecin wilde de ASO plezieren”
Foto: WielerFlits (archief)
woensdag 14 oktober 2015 om 10:44

Lefevere over Kittel: “Giant-Alpecin wilde de ASO plezieren”

In het tv-programma  Extra Time Koers heeft Patrick Lefevere uitgehaald naar Giant-Alpecin, en met name manager Iwan Spekenbrink. Volgens de manager van Etixx-Quick-Step, dat Marcel Kittel na een verloren seizoen volgend jaar overneemt van de Duitse formatie, is de Nederlander een “gatlikker”.

“Ze zeggen over mij dat ik een moeilijke man ben, maar ik ben de laatste die iemand zal aanpakken die ziek of geblesseerd is”, aldus Lefevere. “De manager van Giant-Alpecin is totaal anders dan ik. Ik zal snel ruzie maken, terwijl hij meer een gatlikker is, op zijn Vlaams gezegd. Daarom moest Kittel per se naar Oman en Qatar in het begin van het seizoen, om de ASO te plezieren. Ook al moest hij herstellen van een virus.”

“Tegen zo’n renner moet je zeggen: ‘Blijf rustig thuis, wat mij interesseert zijn die vier ritten in de Tour. De rest kan de pot op.’ Op den duur was hij psychisch gekwetst. Maar er was geen depressie. Ik wil geen namen noemen, maar er zitten mensen in die ploeg… Ik zeg altijd ‘eens kermiscoureur, altijd kermiscoureur’. En er zitten kermiscoureurs in die ploeg die de coureur in 2015 nog onder druk denken te kunnen zetten.”

De aflevering en de betreffende fragmenten zijn hier terug te kijken.

RIDE Magazine
80 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2015 21:02
Ach Lefevre.............lees dit en je weet genoeg: http://www.extrasport.be/patrick-lefevre-en-het-grote-vraagteken/
14 oktober 2015 21:03
Iedereen klaagt altijd (terecht!) over Vino en Riis, als dat voor hen geen plaats meer is in deze sport. Datzelfde geldt voor Lefevre, van hetzelfde kaliber. Inclusief zijn ploegarts.
14 oktober 2015 21:46
Rare uitspraken van een alsmaar irritanter wordende zeurkous. Leve de vrije meningsuiting, maar iemand een gatlikker noemen past daar wat mij betreft niet in.
Giant is van een lelijk eendje toch een mooie zwaan geworden. Om dan een vergelijking te trekken met een kermiscoureur slaat echt nergens op. Die kermiscoureur heeft toch maar mooi drie toprenners afgeleverd.
Mijn respect voor Lefevre is nog verder gezakt. Lefevre lijkt wel een jaloers ventje van 10.
14 oktober 2015 22:26
@Coldeportes
Ik zou zo een petitie tekenen om bij de UCI te vragen om een grondig onderzoek naar de praktijken van Lefevre uit het verleden, zoals bij Riis is gebeurd, om deze te weren uit de sport.
14 oktober 2015 22:44
@Spruch
Eens. Daar zit waarschijnlijk ook een deel van Lefevre's negativiteit: Giant staat bekend om de schone benadering en is als daglicht versus nacht (Lefevre). The Dark Knight reageert op zijn aartsvijand zoals dat bij de donkere kant hoort: zonder niveau.

Echt, ik volg het wielrennen al heel lang, vanaf 1980, en de man is geen haar, ik herhaal geen haar beter dan Riis of Vino.

Reacties zijn gesloten.