Lefevere: “Kittel had leiderstrui moeten krijgen”

zaterdag 17 juni 2017 om 08:45
Lefevere: “Kittel had leiderstrui moeten krijgen”

Foto: Sirotti (archief)

Patrick Lefevere is van mening dat niet Primož Roglič, maar zijn renner Marcel Kittel vandaag de leiderstrui in de Ster ZLM Toer zou moeten dragen. Roglič kwam vrijdag in de slotfase van de rit naar Buchten ten val, maar kon rekenen op clementie van de jury. “Hij kreeg gemakshalve de tijd van de dagwinnaar. Dat was fout, want de val was niet binnen de driekilometergrens”, aldus de manager van Quick-Step Floors aan Het Nieuwsblad.

“Regels zijn regels, en die moeten worden toegepast”, vervolgt hij. “3,5 kilometer is geen 3 kilometer. Kittel had de gele leiderstrui moeten krijgen. Maar ja, LottoNL-Jumbo is een Nederlandse ploeg, zeker?”

Kittel mengde zich vrijdag niet in de massaspurt. “Door een val op 3,5 kilometer van de finish raakten Keisse en Schachmann achterop. De trein was ontregeld en ik wou geen risico nemen”, aldus de Duitser.

Kittel sprak donderdagavond met Lefevere over zijn toekomst. De Duitser heeft een aflopend contract bij de Belgische formatie. “Het was een heel goed gesprek, maar er is nog geen beslissing gevallen”, geeft hij aan. “We zien wel. Ik heb al eerder gezegd dat ik heel graag bij de ploeg wil blijven. Hopelijk vinden we een overeenkomst.”

Dit artikel delen:

79 Reacties

Javier 17 juni 2017 om 08:50

Ga eens wat presteren, dan kun je die leiderstrui op een sportieve manier overnemen.

0
Wielerfan1987 17 juni 2017 om 08:51

Agh jah,

Of dat soort dingen nuet gebeurd in België als het renners van de ploeg van de almachtige Lefevere betreft……

0
Koosr1946 17 juni 2017 om 08:54

Laat ze toch in de leiderstrui rijden, ze winnen al zo weinig.
Ik ben het helemaal met Lefevere eens, regels zijn regels hoe vreselijk dom ze ook kunnen zijn.
Als de leider in de Formule 1 in de laatste ronde crasht, zal hij nooit tot winnaar verklaard worden.
Een parcours is 198 km lang en niet 195.

0
Charlie33 17 juni 2017 om 08:54

Marcel Kittel had gewoon moeten sprinten. Dan was hij door bonis allang op kop geweest.

0
ShutUp 17 juni 2017 om 08:55

edit redactie: niet anti-supporteren

Je mag gerust een leiderstrui met je ploeg ambiëren, maar die dan opeisen omdat de leider van het moment ergens valt rond de 3km grens en dan durven vragen dat die de trui wordt afgenomen is werkelijk tenenkrullend.

0
aoyen 17 juni 2017 om 08:55

Hij heeft toch gelijk? Bedoel waarom regels maken als je ze toch niet toepast?

0
UrbanSteel 17 juni 2017 om 08:56

Rechts om of links om , als dit gevalletje voor de drie kilometer is voorgevallen heeft Patrick Lefevere alle gelijk van de wereld. Hoe je ook over die man mag denken doet er niet toe , regels zijn regels.

0
mus van de maasstad 17 juni 2017 om 08:56

Dan teken je protest aan.

edit redactie: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

0
achtpuntzes 17 juni 2017 om 08:57

als Lefevre gelijk heeft dat het buiten de 3 km gebeurde, heeft hij wel een punt, vind ik. regels zijn regels.

0
mus van de maasstad 17 juni 2017 om 08:58

@aoyen

Heb jij beelden van die val? Ik kan ze niet vinden namelijk

0
Melkzuur 17 juni 2017 om 09:02

Wielferfan1987: Serieus? Zucht…

Regels zijn regels, en dus ook al vind je P.L. een eikel, hij heeft natuurlijk gelijk. Zoals zo vaak trouwens.

0
achtpuntzes 17 juni 2017 om 09:02

@ mus van de maasstad:
zijn er uberhaupt camerabeelden van dit rondje?

0
Wielrennertje 17 juni 2017 om 09:09

Als het voor de 3 kilometer was heeft hij gelijk. Maar hij is altijd de eerste die wat te zeuren heeft en roept dit luid rond, totdat hij er voordeel uit haalt. Dan hoor je hem niet..

0
123poetertjes 17 juni 2017 om 09:11

Of Lefevere gelijk heeft of niet laat ik in het midden daar ik de beelden niet gezien heb, maar de driekilometerregel is er niet voor niks. Alaphilippe reed in Itzulia echt net buiten de zone lek, en zijn achterstand werd toen niet kwijtgescholden. Zoiets blijft ook in het achterhoofd zitten van een ploegleider.

Quote:
Kittel mengde zich vrijdag niet in de massaspurt. “Door een val op 3,5 kilometer van de finish raakten Keisse en Schachmann achterop. De trein was ontregeld en ik wou geen risico nemen”, aldus de Duitser.

Hier vind ik eigenlijk wel wat schrijnends in zitten. Goed, het is natuurlijk een voorbereidingskoers maar om zo afhankelijk van je trein te zijn dat je niet meer durft te sprinten als twee mannetjes achterop raken… Hij had Sabatini ook nog.
Dat maakt hem eigenlijk niet echt een sprinter, eerder als het laatste verlengstuk van een trein die gewoon op een ultiem moment een hoge snelheid kan trappen. Ook niet verkeerd natuurlijk en een mooie trein heeft ook wel zijn charmes, maar ik zie dan liever een iemand die zich puur door slim positioneren (en hier en daar een beukje) aan het front meldt.

Vind het aan de andere kant ook wel grappig dat Lefevere blijkbaar veel meer waarde hecht aan dit rondje dan Kittel zelf.

0
Wielerfan1987 17 juni 2017 om 09:12

@Melkzuur,

Ik zeg ook niet dat ik hem ongelijk geef wat het naleven van de regels betreft.

Ik vind het alleen zielig van die man dat hij het zo uit in de media als een misdeeld kind terwijl zijn eigen renners vrijwel elke koers in België wel ergens op bevoordeeld worden door de daar aanwezige jury.

En hoor je Plugge daarover???

Als je het niet eens bent met een beslissing van de jury teken je protest aan en houd je daar verder in de media je mond over… althans, dat is wat een echte man zou doen.

Wat hij nu doet is zo laag en zo zielig, en tekenend voor de persoon Lefevere.

Overigens, was de situatie nu andersom geweest zou hij zitten gniffelen in zijn vuistje en had hij ook niet de moeite genomen om de jury of de media te benaderen om de situatie recht te zetten en de trui bij de tegenpartij te krijgen.

0
SoloSlim 17 juni 2017 om 09:20

Kittel had de trui moeten krijgen, punt uit.
Voor de rest moeten we niet zeuren over een vraag die lefevre voorgeschoteld kreeg. En is niet belangrijk genoeg voor hem om klacht in te dienen..

0
wielrenner 17 juni 2017 om 09:25

Als dat zo is, dan moet de regel die daarop van toepassing is gelden. Zo is het ook vreemd dat in sommige wedstrijden tijdens de massasprint, extra tijd wordt berekend aan renners die een gaatje van enkele meters laten vallen.

0
Busted 17 juni 2017 om 09:28

Hij heeft natuurlijk gelijk, maar die sneer naar Nederlandse ploeg maakt het dan weer kinderachtig. Ik heb juist het gevoel dat wij Nederlanders vaak iets te eerlijk zijn, in vergelijking met andere landen. Lafjes, soms zelfs.

0
robotour 17 juni 2017 om 09:29

Als Kittel hier zo graag in de leiderstrui wil rijden, moet hij vol voor de massasprints gaan en zijn ploeg aan het werk zetten. Maar nee, het mag geen energie kosten en zeker risico’s moeten zoveel mogelijk uit de weg worden gegaan. Misschien kunnen andere ploegen ruimte maken en een rode loper uitleggen voor “Koning Keizer” Kittel voor de sprint.
Regels zijn wel regels, maar er is nog altijd een wedstrijdjury die de beslissing neemt.
Lefevre heeft dan wel gelijk, maar als hij zo graag dit rondje zou willen winnen, dan moet hij zijn ploeg er wel voor laten rijden, en niet op zo’n halfbakken manier.

0
tvm 17 juni 2017 om 09:35

Regels zijn zeker regels.
Wel een beetje sneu om er zelf over te beginnen.
Aan de andere kant, was het niet Alaphilippe die solo op kop reed en lek reed een paar luttele meters voor de 3-km zone, en toch tijdsverlies opliep? In dat licht begrijp ik zijn reactie dan weer wel.

0
Plavka 17 juni 2017 om 09:36

Regels zijn regels. Een hoopt ambtenaren hier, zo iets hoor ik op de gemeente en op scholen ook altijd. Wars van empathie.

0
wolfje 17 juni 2017 om 09:38

Hij heeft een punt, maar ik zie toch veel liever dat truien gewonnen worden sportieve prestaties en niet door valpartijen.

Overigens geven de regels de wedstrijdleiding de mogelijkheid om uitzonderingen te maken. Dit gaat dus niet buiten de regels om. Dat er soms wel en soms niet gebruikt van gemaakt wordt is wel lastig

0
Turtlehead 17 juni 2017 om 09:39

Hahaha, geweldig. Het is een ontzettende ‘Hollander’ en daar houd ik wel van. Een ander zou wel uitkijken om te zeggen dat ie iets.kado moet krijgen, terwijl het presteren even niet zo goed likt. Hij niet. Maar ik ben wel blij dat ik hem niet tegenkom op familiefeestjes…
En zoals hierboven staat: als het op 3,5 km was, heeft ie gewoon gelijk en zou de jury het zelfs vanochtend nog terug moeten draaien,

0
123poetertjes 17 juni 2017 om 09:44

Lijkt me trouwens wel grappig als Schachmann vandaag even een klein solootje inzet in de finale en derhalve de leiderstrui verovert. Dan wil ik d’n Patrick ook nog even horen over dit voorval.

0
Doordrijver 17 juni 2017 om 09:44

Men stelt hem een vraag, hij antwoordt.
Is dit op 3.5km gebeurd, dan verliest Roglic zijn trui en is Kittel de eerstvolgende om hem te krijgen.
Regels zijn regels. Waarom ze dan niet toepassen? Lefevre heeft gewoon gelijk, dat ie nu gehaat wordt hier of niet. Al was het Janneke van achter de hoek.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone