Lefevere: “Kittel had leiderstrui moeten krijgen”

zaterdag 17 juni 2017 om 08:45
Lefevere: “Kittel had leiderstrui moeten krijgen”

Foto: Sirotti (archief)

Patrick Lefevere is van mening dat niet Primož Roglič, maar zijn renner Marcel Kittel vandaag de leiderstrui in de Ster ZLM Toer zou moeten dragen. Roglič kwam vrijdag in de slotfase van de rit naar Buchten ten val, maar kon rekenen op clementie van de jury. “Hij kreeg gemakshalve de tijd van de dagwinnaar. Dat was fout, want de val was niet binnen de driekilometergrens”, aldus de manager van Quick-Step Floors aan Het Nieuwsblad.

“Regels zijn regels, en die moeten worden toegepast”, vervolgt hij. “3,5 kilometer is geen 3 kilometer. Kittel had de gele leiderstrui moeten krijgen. Maar ja, LottoNL-Jumbo is een Nederlandse ploeg, zeker?”

Kittel mengde zich vrijdag niet in de massaspurt. “Door een val op 3,5 kilometer van de finish raakten Keisse en Schachmann achterop. De trein was ontregeld en ik wou geen risico nemen”, aldus de Duitser.

Kittel sprak donderdagavond met Lefevere over zijn toekomst. De Duitser heeft een aflopend contract bij de Belgische formatie. “Het was een heel goed gesprek, maar er is nog geen beslissing gevallen”, geeft hij aan. “We zien wel. Ik heb al eerder gezegd dat ik heel graag bij de ploeg wil blijven. Hopelijk vinden we een overeenkomst.”

Dit artikel delen:

79 Reacties

UrbanSteel 17 juni 2017 om 09:44

Ik kan me nog “flauwtjes” herinneren dat zowat heel Nederland op zijn achterpoten stond met het gebeuren van Mollema en co (Porte en Froome) in de afgelopen Tour op de Mount Ventoux toen de regelstjes ook anders werden toegepast en een kleine man uit Columbia zowaar werd geflitst toen hij aan een motor hing.

dumoman 17 juni 2017 om 10:04

edit redactie: niet op de man svp

mus van de maasstad 17 juni 2017 om 10:06

Ik wil meer bewijs zien dat roglic buiten de 3km is gevallen. Lefevre is een ….. en ik geloof niks van wat er uit zijn mond komt omdat die alleen maar voor eigen parochie prdikt.

Nogmaals: teken offucueel protest aan ipv te janken in de pers

nederbelg 17 juni 2017 om 10:10

@123
‘niet echt een sprinter, eerder als het laatste verlengstuk van een trein’
rake typering!

Pietertje2 17 juni 2017 om 10:10

Dat regels regels zijn klopt maar daar hoor je hem nooit over als het in zijn nadeel is.
Beetje hypocriet.

flashke 17 juni 2017 om 10:12

Ik kan me nog flauwtjes herinneren dat zowat heel WF op zijn achterpoten stond aan de vooravond van de slottijdrit in de Giro. “Ze zullen de startmomenten van Nibali en Dumoulin manipuleren zodat Nibali sowieso al enkele seconden winst pakt, ze gaan een volgwagen heel dicht achter hem laten rijden waar hij voordeel uit kan halen, ze zullen de cameraman op de moto vlak voor hem zetten, ze zullen met een helikopter laag boven hem hangen om extra rugwind te creëren.”

Maar een Nederlandse jury die een Nederlandse ploeg zou voortrekken? Waar haalt hij het lef vandaan? Waar zijn de bewijzen dan? Zielig figuur! Lefevere is een #janker.

TykkeThor 17 juni 2017 om 10:20

Ik haat het om hem gelijk te geven maar als het echt buiten de 3 km is gebeurd heeft hij een punt.

Kingstown 17 juni 2017 om 10:22

Iemand die de namen van de betreffende juryleden kent?

Overigens ben ik blij dat een hoop WF-ers nergens in een jury zitten, want zo te lezen zouden die voornamelijk handelen op basis van persoonlijke voorkeur.

rahimns 17 juni 2017 om 10:27

Ik ben het op zich dan wel eens met Lefevere, maar waarom dan niet een officieel protest indienen? Maar ik ga ervan uit dat het een UCI-jury is die bepaald heeft dat de 3km regel toegepast mocht worden en daar zitten toch niet alleen Nederlanders in ?

Jungle Man 17 juni 2017 om 10:39

Inderdaad, regels zijn regels. Er zouden eigenlijk 2 eindstrepen moeten zijn; eentje zo’n >3km voor de eindstreep, en eentje alleen voor degenen die willen sprinten

Spruch 17 juni 2017 om 10:40

Mensen die ‘regels zijn regels’ zeggen en dat ook echt denken, zijn gevaarlijk bezig zo wijst de geschiedenis uit. Regels moet je altijd interpreteren naar de omstandigheden. Dat doet Lefevre overigens ook als het hem goed uitkomt. Als het hem slecht uitkomt zijn de regels ineens de regels.

Davide_Formolo 17 juni 2017 om 10:43

Als het buiten de 3km is gebeurd dan heeft de heer Lefevre gewoon gelijk en zou Roglic niet meer in de leiderstrui moeten rijden. Regels zijn er om nageleefd te worden. Vraag me alleen af of niemans bewijs/ beelden heeft van die valpartij, en waar deze dus heeft plaatsgevonden.

@Kingstown +1

assen 17 juni 2017 om 10:49

Echt waar?!? Schande!

Laatste man 17 juni 2017 om 10:58

“Regels zijn regels”. Toen ben ik gestopt met lezen, al zou die gelijk hebben.

Thijs E 17 juni 2017 om 11:00

Lefevere bewijst maar weer eens dat schijnheiligen ook gelijk kunnen hebben.

Goede ploegleider overigens, ik ben benieuwd of hij nog een grote sponsor kan strikken om het voortbestaan van zijn ploeg te garanderen

Wheely 17 juni 2017 om 11:04

Regels zijn er om geschonden te worden zeg ik altijd. :)

Ivanoviclover 17 juni 2017 om 11:07

Persoonlijke vetes moeten hier buiten beschouwing gelaten worden. De 3km regel geldt toch niet buiten de 3km zone? Dus de beste man heeft gewoon, zoals heel vaak, gelijk.

reusjen 17 juni 2017 om 11:08

Dit zegt LottoNL-Jumbo zelf:

LottoNLJumbo Cycling @LottoJumbo_road
·18 u

#SterZLMToer
@rogla fell in the last 3km. Besides some abrasions, no further injuries. He remains the leader in the GC.

RubenVB 17 juni 2017 om 11:22

Hij heeft gelijk. Regels zijn regels. Als dit volgende maand in de Tour gaat gebeuren met een Fransman, dan springen we weer met ons allen op en neer, want dan is de wereld te klein en kan het niet door de beugel. Nu bagatelliseren sommige het weer, omdat het natuurlijk een NL ploeg is. Doen de meeste misschien nog geen eens bewust. ;-)

Chauvinisme. Mooi fenomeen bij mensen van alle nationaliteiten.

nickdt 17 juni 2017 om 11:26

Lefevere, als dit al waar is, dan teken je protest aan direct na de koers ipv in de media gaan lopen janken. Ik geloof er dus helemaal geen bal van.

koos1 17 juni 2017 om 11:30

Regels zijn regels, maar waarom sprint Kittel niet gewoon mee? Met de boniseconden had hij de trui gewoon kunnen overnemen. Als Kittel geen zin heeft en dit rondje als een (verplichte) training ziet, dan hoeft hij ook de trui niet te krijgen.

Verweggistan 17 juni 2017 om 11:52

Regels zijn regels als dat Lefevre beter uitkomt.

robklerx 17 juni 2017 om 12:12

Ik vind dit artikel wel heel erg schrijnend. Ondanks dat Lefevere gelijk heeft wat betreft de regels, als sportliefhebber jaag je toch je doelstellingen zelf na en laat je dat niet afhangen van het wel of niet vallen of achteropraken van de concurrentie. Kittel had zelf mee kunnen/moeten sprinten voor die trui. Met de kwaliteiten van Kittel was hij aan zijn stand verplicht om in de afgelopen twee ritten de trui te pakken.

Daarnaast ben ik van mening dat regels naar omstandigheden geïnterpreteerd moeten worden. Volgens mij staat het ook in de reglementen dat de wedstrijdjury boven de regels staat. Anders zouden de toppers in het voorjaar ook allemaal uit koers gehaald moeten worden, want in zowel de vlaamse klassiekers als in de AGR hebben meerdere toppers (waaronder Sagan, Gilbert e.d.) over het voetpad gereden. Was er nou juist niet een regel die er voor zorgde dat deze renners direct gediskwalificeerd moesten worden? Als Lefevere zo graag wil dat de regels strikt nageleefd worden dan zou hij de trui nu krijgen in de ZLM, maar wel de overwinningen in de RvV en AGR in moeten leveren.

Over wie nu daadwerkelijk de trui moet dragen, daarover laat ik me niet uit. Ik heb de valpartij niet kunnen zien. Dacht gister gelezen te hebben dat het binnen de 3km was, nu zegt Lefevere buiten de 3km. Buiten diegene die het voorval hebben gezien, kan de rest daar moeilijk een oordeel over geven.

Pietertje2 17 juni 2017 om 12:16

Waarom hij geen protest aantekent, blijft eigenlijk de vraag.

batchieboy 17 juni 2017 om 12:19

Belgen zeker. Kunnen niets anders dan zeuren. Vooral lefevre. Minst waardige ploeg uit de WT als je het mij vraagt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone